REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Culisele desființării SIIJ: Predoiu i-a cerut lui Aurescu să schimbe poziția României la Curtea de Justiție a UE

Culisele desființării SIIJ: Predoiu i-a cerut lui Aurescu să schimbe poziția României la Curtea de Justiție a UE

Replica API 2 ianuarie 2020 | 01:41 489

Cătălin Predoiu

La o săptămână după ce a preluat funcția de ministru al Justiției, Cătălin Predoiu i-a scris ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, că România îşi schimbă opinia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, vizavi de existenţa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în sensul desfiinţării acesteia, scrie presacurata.ro.

Potrivit sursei citate, Predoiu i-a cerut lui Aurescu “să schimbe” şi “să completeze” textul în cauzele aflate în analiza CJUE vizavi de SIIJ, “prin inserare”:

“Raţiunea inserării respectivei propuneri de completare a textului rezidă în schimbarea poziţiei Guvernului României în ceea ce priveşte SIIJ. Pe această cale, încurajez MAE ca în situaţia în care CJUE va organiza faza orală în cauza AJFP, pledoaria ce va fi întocmită de MAE-AGCJUE să reflecte această nouă abordare, în sensul că SIIJ va fi desfiinţată sau radical modificată. După o îndelungată şi profundă analiză, văzând modul în care a funcţionat SIIJ, de la înfiinţare şi până în prezent, opinez în sensul în care această secţie trebuie desfiinţată sau radical modificată, în cadrul procedurilor parlamentare. Pledoaria ce urmează a fi susţinută în contextul fazei orale şi care va reflecta noua viziune a Guvernului României va fi adoptată prin memorandum de Guvern”

Ulterior, Guvernul a schimbat agentul guvernamental al României la CJUE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe zi ce trece PNL dovedeste ca este mai rau si mai ipocrit decat PSD ! FAC PARTE DIN diaspora , DAR ACUM REGRET ENORM SI MA CAIESC CA M-AM LUAT DUPA ALTII SI I-AM VOTAT pe Galbeni !!!
1
0
Desfiintati pensiile speciale ale judecatorilor. Nu merita asa ceva. Actul de justitie nu exista in Romania.
1
1
Cata ipocrizie la oamenii astia! Cum sa mai ai vreun moment incredere in el?! Ce spunea Predoiu la debutul sau in mandat despre SIIJ si ce-a facut ulterior? Rusine! In plus, referendumul a cerut ceva, voi faceti cu totul altceva. Vi s-a cerut sa nu interveniti in justitie, doar Parlamentul avand dreptul sa faca asta. Atat v-ati respectat cuvantul? E bine de retinut...
10
1
Tot noaptea ca hotii. Sau de sarbatori ca hotii. Ar trebui sa ne spuna cum sunt pedepsiti in UE si SUA magistratii care mutileaza vieti prin decizii abuzive sau gresite, incompetente. Inante de crearea sectiei asteia nu plateau pentru nimic fiind zei si semizei. Aici e treaba. De dreptate pentru noi poporul. Nu de PSD, PNL, USR, pnt, pro, sau alte grupuri organizate ca partide.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614