REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cum a ajuns Maria Stavrositu să facă autostopul pe varianta ţărănistă

Cum a ajuns Maria Stavrositu să facă autostopul pe varianta ţărănistă

Replica API 9 decembrie 2013 | 00:00 221

Chesoi o invită să se înscrie în "adevăratul" PNŢCD: "Avem şi funcţie pentru ea"

Chesoi o invită să se înscrie în "adevăratul" PNŢCD: "Avem şi funcţie pentru ea"

Comedia ţărănistă se încăpăţânează să nu intre în vacanţă. Din contră, seria de "desene animate" continuă în sânul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat cu episoade din ce în ce mai interesante. Pentru cine nu a aflat încă, fostul deputat Maria Stavrositu, fostă PLD-istă, apoi PDL-istă, cu oprire şi în PPDD, a fost numită în funcţia de preşedinte interimar al PNŢCD Constanţa, în detrimentul lui Adrian Ţapliuc.

Să reluăm. Există două PNŢCD-uri. Primul dintre ele, este condus la nivel naţional de Vasile Lupu şi la nivel local de Tudorel Chesoi. Ceilalţi ţărănişti sunt conduşi la nivel central de Aurelian Pavelescu şi, la nivel local de, până mai ieri, de Adrian Ţapliuc, iar astăzi - de Maria Stavrositu. Evident, ambele formaţiuni se autoexclud, autodesfiinţează şi, mai nou, se autoinvită. Mai exact, PNŢCD, aripa Chesoi, nu se lasă deloc impresionat de numirea în funcţia de conducere a PNŢCD - "ăilalţi" şi o invită să se înscrie în, ţineţi-vă bine: PNŢCD! Chesoi are numai cuvinte de laudă la adresa fostului deputat, dar se "transformă" când vine vorba de PNŢCD, "nestatutarii", aspecte pe care le-a confirmat în exclusivitate pentru "Replica" de Constanţa, la sfârşitul lunii noiembrie şi "bătute în cuie" cu ocazia şedinţei de sâmbătă, 7 decembrie a.c., organizată în cadrul unui hotel din Constanţa. Contactat de "Replica", Chesoi ne-a relatat (din nou) despre... nestatutarele statute: "Data trecută (29 noiembrie - n.r.), a fost o declaraţie politică de-a mea în legătură cu doamna Stavrositu. Astăzi, vorbim de o hotărâre a Biroului Judeţean de Conducere al PNŢCD Constanţa, care a stabilit că numirea doamnei Stavrositu în funcţia de preşedinte interimar al PNŢCD Constanţa este abuzivă, întrucât s-a făcut prin încălcarea statutului partidului. Domnul Pavelescu are un proces pe rol, este suspendat din funcţie, el nu poate convoca nici un congres, aşa cum a făcut astfel de congrese fantomă în aprilie şi pe 2 noiembrie. Pavelescu nu avea voie să convoace nici un congres, pentru că nu are for statutar. Doamna Stavrositu trebuie să ştie de statutul partidului şi nu să ocupe o funcţie, până la urmă, ilegal, abuziv. S-a înscris în Bucureşti, nu în Constanţa. Nu ştiu unde, la cine de acolo. Dânsa poate contribui la reconstrucţia PNŢCD prin experienţa sa de parlamentar. De aceea, o invit pe doamna Stavrositu, cât şi echipa sa, să vină la sediul PNŢCD Constanţa, să completeze formulare de adeziune şi e posibil să fie acceptate", a declarat Chesoi. Întrebat dacă Stavrositu poate beneficia şi de o funcţie ca urmare a acestei oferte, Chesoi a precizat, pentru "Replica": "Sigur că da. Avem alegeri la municipiu în curând, dar şi la nivel judeţean".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369