REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum a ajuns un 'amărăştean' din Piaţa Griviţei SPĂRGĂTOR de CONTURI BANCARE

Cum a ajuns un 'amărăştean' din Piaţa Griviţei SPĂRGĂTOR de CONTURI BANCARE

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 8665

Cristian D. a ales să-și recunoască faptele pentru care a fost cercetat, fiind vorba despre carduri bancare contrafăcute și încercarea de a transfera bani. Chiar dacă este vorba despre un tânăr care are 12 clase, fără loc de muncă și fără ocupație, iată că acesta își crease un mic univers infracțional, comunica prin canale IRC și diverse aplicații și ajunsese pe punctul de a transfera sume de la 40.000 de lei în sus. A urmat o anchetă de amploare și s-a lăsat cu interceptări și percheziții domiciliare.

Individul a înlesnit, prin deschiderea a două conturi, unul în lei și celălalt în valută, la UniCredit Țiriac Bank S.A. și obținerea aplicației Online Banking, să se efectueze operațiuni financiare frauduloase, respectiv să se încerce transferarea, fără acordul titularilor legitimi, a sumei de 40.000 lei (2 fapte) din contul și a sumei de 10.000 lei, prin aplicația Online Banking, toate în contul lui, operațiuni nereușite, întrucât au fost blocate de bancă. De asemenea, acesta a falsificat mai multe carduri bancare.

Dădea anunțuri pe canale IRC

În urma interceptărilor și înregistrării traficului de date de la domiciliul inculpatului Cristian Dobre, rezultă că acesta a purtat discuții cu diferite personae privind contrafacerea cardurilor bancare, transferurilor frauduloase prin Western Union sau Money Gram, prin intermediul canalelor IRC care sunt utilizate de persoane ce desfășoară activități în domeniul infracțiunilor informatice.

Pe timpul anchetei, s-a constatat că inculpatul a postat pe aceste canale diferite anunțuri: ”Scot wu, mg, cont bancar, cărți la atm, ridic produse, pot face conturi bancare la orice bancă din Europa. Dacă ești un spamer bun și ai nevoie de un băiat capabil ca și tine, nu ezita! Să nu fiu deranjat aiurea !” sau ”Am nevoie de spameri serioși pentru a face bani, pot face conturi la orice bancă din Europa, de asemenea scot wu, mg, pinuri și ridic produse, orice, nume și adresă. Nu deranja inutil!”.

Percheziții: 188 de carduri contrafăcute

În urma perchezițiilor, la domiciliul inculpatului, oamenii legii au descoperit 188 de carduri contrafăcute (blank). Acesta a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. Menționăm că reprezentanții mai multor bănci au sesizat DIICOT pe motiv fie că apăreau în sistem niște încercări de tranzacții ilegale, fie bancomatele erau blocate din pricina unor carduri blank. Astfel, firul anchetei a dus la Cristian Dobre, din Piața Griviței. ” Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Dobre Cristian”, potrivit minutei judecătorești. Astfel, acesta a fost condamnat la 2 ani cu suspendare.

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotii striga hotii ...
0
0
Din Piata Grivitei se reprofileaza. Nemernicii.
0
1
atunci cand esti baiat destept si intelegi vremurile, te lasi de lucrurile astea in 2010, nu te apuci in 2020.
4
0
Adica a fost sageata la baieti si acum ii sifoneaza, asta da baietie
8
0
Ce ziaristi ati angajat voi, ma?ce ziarist respectabil vorbeste asa:" amarastean", maine poimaine, auzi saracie si altele..vai de tare asta plina de manelisti afectati de limbajul de mahala, care mai si scriu la gazete.. se duce dracu' de rapa tara de tot
10
0
si philip plein de bombardieri
7
1
la scimbat borduri si pavele in fiecare trei ani de la alegeri!
5
1
Colcaie de infractori. Daca te duci sa cumperi de la o taraba legume sau fructe, in spatele tau opereaza hotul. Banii dispar din buzunar instant.
15
0
Mi-AM COMANDAT SI EU ILTIMA COLECTIE DE LA OO-WHITE TOTI ANALFABETII LUI ARSEN POARTA DOAR ULTIMELE COLECTII DE LA OFF-WHITE
6
1
adica e un hacker prost
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218