REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum a ajuns un contrabasist plimbăreţ din Tulcea la şefia Radionav

Cum a ajuns un contrabasist plimbăreţ din Tulcea la şefia Radionav

Replica API 7 noiembrie 2013 | 00:00 2972

Consilier găsit incompatibil de ANI pentru că făcea afaceri cu primăria

Consilier găsit incompatibil de ANI pentru că făcea afaceri cu primăria

E contrabasist, la propriu, atât ca meserie de bază, cât şi ca opţiune politică, dacă citim cu "ă" unde trebuie, instrumentist în Orchestra de Cameră Radio, consilier local în Tulcea declarat incompatibil de ANI, după ce firma părinţilor săi a luat contracte de la municipalitatea în care a fost ales, dar şi membru al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. De unde, probabil şi a abilitatea de a ochi şi "împuşca" funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la Radionav Constanţa, recomandat probabil de experienţa cu contrabasul de la Radioul public. Pentru că altă legătură între competenţele lui Ciprian Pericleanu şi Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA ne este imposibil să găsim. Artistul Pericleanu încununează glorios pleiada paraşutaţilor în funcţii de conducere la companiile de stat din Constanţa, descoperiţi de "Replica", după producătoarea de zacuscă din Giurăvăşti- Olt, Mădălina Hristu, pusă de fostul ministru Varujan Vosganian în CA-ul de la Oil Terminal şi flăcăul Georgel Vodă, trimis de ministrul Maria Grapini să facă turism la Neptun Olimp SA.

Născut în aprilie 1980, Ciprian Grigore Pericleanu este consilier local în municipiul Tulcea, la al doilea mandat. A candidat în 2008 şi 2012 la Primăria Tulcea şi, din câte se pare, va candida şi a treia oară, în condiţiile în care primarul Constantin Hogea are probleme serioase cu ANI. Instituţie pe care Pericleanu, de altfel, o urăşte de moarte, din moment ce l-a declarat incompatibil încă din 2012, situaţie confirmată inclusiv de Curtea de Apel Constanţa, în iunie 2013. Asta după ce, în anteriorul mandat, în 2011, Ciprian Pericleanu a demisionat din Consiliul Local întrucât Prefectura Tulcea demarase procedurile de demitere, din aceleaşi motive invocate şi de ANI: Pericle Star SRL, firma condusă de mama şi tatăl său, a primit cinci contracte de peste 2,4 milioane de lei, fără TVA, de la primăria în care el era consilier local. Demisia de atunci a însemnat o recunoaştere fără echivoc a incompatibilităţii sale, dar asta nu l-a mai oprit acum să dea în judecată ANI, deşi este vorba despre fix acelaşi lucru. În prezent, procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar primul termen a fosta stabilit pentru februarie 2015. Cu sentinţa de incompatibilitate deasupra capului, Ciprian Pericleanu n-are nici un stres şi, în 2012 şi 2103, prin Cip Avantaj SRL, firmă la care este asociat şi administrator, a mai încheiat patru contracte cu AJFP, AJPS, DSV şi Vama Tulcea, în valoare totală de 136.251 lei, după cum se arată în declaraţia lui de interese de pe site-ul Radionav Constanţa. În plus, tatăl său, Ion Pericleanu, a derulat între 2011 şi 2103 un contract de 2,5 milioane lei cu Primăria Municipiului Bucureşti pentru reabilitarea unei clădiri. În plin scandal cu ANI, Ciprian Pericleanu a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Radionav Constanţa, pe 27 mai 2013.

Şi-a trecut în CV şi cele 20 de ţări pe care le-a vizitat

Moment în care readucem în discuţie competenţele sale profesionale pentru radiocomunicaţii: patron de spălătorii în Tulcea (prin Cip Avantaj SRL), consilier pe fonduri europene (prin Advisory Delta SRL, firma surorii sale, Monica Cadogan, şi la care el este angajat ca director), vânător sportiv şi excursionist înrăit- a ţinut să enumere, în CV-ul său, cele peste 20 de ţări pe care le-a vizitat. Cireaşa de pe tort o reprezintă însă meseria sa de bază: artist instrumentist, calitate în care a cântat, între 1999 şi 2004, în Orchestra de Cameră a Societăţii Române de Radiodifuziune. Actualul preşedinte al CA-ului de la Radionav Constanţa a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în 2003, Facultatea de Instrumentare Muzicală, specializarea contrabas, iar între 2003 şi 2005 a fost asistent universitar în cadrul aceleiaşi instituţii. Şi, iată cum, de la lucrările lui Brahms şi Bottesini, cântate cu Orchestra Radio, Pericleanu a ajuns acum la radiocomunicaţiile Radionav. Şi, dacă în cazul cântăreţei de muzică populară Ioana Maria Ardelean, ministrul Liviu Dragnea spunea că vocea şi talentul au recomandat-o pentru funcţia de şefă a Direcţiei Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, bănuim că şi pe Ciprian Pericleanu l-au recomandat pentru şefia Radionav măiestria şi talentul în mânuirea contrabasului.

Cristian ANTON

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Banii lui tata . Banii furati pe proiectul satul pescaresc, etc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367