REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a ajuns un copil de 14 ani alcoolic, hoţ, cerşetor şi repetent

Cum a ajuns un copil de 14 ani alcoolic, hoţ, cerşetor şi repetent

Replica API 20 noiembrie 2012 | 00:00 254

Drama puştiului din Poarta Albă, cules din şanţuri după ce a băut spirt

Drama puştiului din Poarta Albă, cules din şanţuri după ce a băut spirt

Poveste dramatică la Constanţa! A fost la un pas de moarte, iar familia lui nici nu vrea să audă de el. La doar 14 ani, un adolescent din localitatea Poarta Albă este alcoolic şi trăieşte din cerşit şi din furturi. Are trei clase, iar la 11 ani a rămas fără mamă. Bunicii şi tatăl său spun că le este ruşine cu el şi refuză să-l mai îngrijească. Mărturisirile lui Gelu, aflat pe patul de spital, după ce a fost găsit sâmbătă, 17 noiembrie a.c., în comă alcoolică, într-un şanţ din Murfatlar, cu o sticlă de spirt alături, pe jumătate goală, sunt devastatoare.

Luni, 19 noiembrie a.c., a fost ziua lui de naştere, iar alături i-au fost doar cadrele medicale. A fost diagnosticat cu pneumonie, iar după câteva ore petrecute în spital medicii au decis să-l externeze. Îşi va petrece nopţile în aceeaşi casă din care a fugit de nenumărate ori. Minorul susţine că a fost bătut în repetate rânduri de către tată, iar uneori acesta l-ar fi sechestrat într-o magazie din curtea casei. Acesta ar fi şi motivul pentru care s-ar fi apucat de băut: de supărare că duce o astfel de viaţă! Spusele băiatului nu au putut fi probate, până acum, de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, întrucât tatăl acestuia nu a putut fi de găsit la domiciliu.

Sora băiatului s-a refugiat în familia unchiului

"O echipă a DGASPC au fost azi acasă la bunicii copilului, însă pe tată nu l-au găsit. Acesta era la muncă. Este muncitor în salubritate. Situaţia copilului este cunoscută de către Primăria Poarta Albă, cu tulburări de comportament, având repetenţii multiple. Noi (DGASPC -n.r.) am eliberat pentru el, în 2009, un certificat de orientare şcolară prin care se prevedeau structuri de sprijin. A beneficiat de consiliere în şcoală, pentru a depăşi toate aceste probleme şi pentru a se menţine în şcoală. La acest moment noi l-am găsit cu abandon şcolar. Bunicii au spus că nu-şi doresc să se ocupe de copil. El mai are o soră de 13 ani, care a a rămas în grija unui unchi din partea mamei, la Galeşu (sat aparţinând de comuna Poarta Albă-n.r.). În urma decesului mamei, în 2009, cei doi fraţi au fost despărţiţi. Vorbim despre un copil neglijat. Tatăl pleacă dimineaţa la muncă şi revine abia seara acasă. Astăzi, 19 noiembrie (ieri-n.r.), a împlinit 14 ani şi este internat la spital", a declarat, pentru "Replica", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Cazul minorului este monitorizat şi de către Primăria Poarta Albă. Anamaria, sora lui Gelu, confirmă faptul că tatăl lor are un comportament extrem de violent, motiv pentru care a preferat să plece la Galeşu, la fratele mamei sale. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului spun că vor lua în calcul şi ipoteza de a-l lua din familie, în vederea includerii într-un centru de plasament. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108