REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum a ajuns un individ din Medgidia SĂGEATA unor INFRACTORI PERICULOŞI

Cum a ajuns un individ din Medgidia SĂGEATA unor INFRACTORI PERICULOŞI

Replica API 17 mai 2017 | 00:00 1024

Anchetă la Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa!

Anchetă la Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa!

În ultimele săptămâni, oamenii legii au destructurat două grupări infracționale care acționau prin metoda Accidentul. Una dintre ele era coordonată din Penitenciarul Tulcea și țepele erau date în Constanța, iar alta din Penitenciarul Galați și înșelăciunile aveau loc în Ialomița și Călărași. De precizat este faptul că și în cea de-a doua grupare apar nume înregistrate pe raza județului Constanța, fiind vorba despre un individ din Medgidia care a ajuns săgeată într-un mega-dosar!

Marian Daniel Vasile, George Cristian Iordache, Romulus Iordache Nicolau, Marcel Constantin Sandu , Ion Eugen Vasile, Andrei Gabriel Petre, Valentin Feraru și Codruţ Adrian Romaniuc sunt cei care au fost propuși spre arestare la Judecătoria Călărași, magistrații decizând pe 12 mai anul curent, ca indivizii să fie băgați după gratii. Cu completarea că unii erau deja după gratii. Printre ei, după cum bine se poate observa, este și Marcel Constantin Sandu fiul lui Florian şi Marioara, născut la data de 21.05.1991 în Medgidia, județul Constanţa, dar care este domiciliat în Feteşti, pe strada Armatei. Acesta este cercetat pentru săvârşirea a 6 infracţiuni de complicitate la înşelăciune.

De menționat este faptul că el nu este ușă de biserică, "vizitând" penitenciarele de mai multe ori, fiind condamnat în mai multe dosare, atât pentru furturi cât și pentru tâlhării. Așa a intrat în "cârdășie" cu alți deținuți și a devenit săgeată. Amintim că polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, la data de 11 mai a.c., au descins la mai multe adrese din Călărași și Ialomița precum și în Penitenciarele de Maximă Siguranță Galați și Tulcea pentru destructurarea unei grupări care acționa prin metoda accidentul.

Din cercetările efectuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, a reieșit că, în perioada 20 aprilie- 10 mai a.c. membrii grupării ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani. .

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de de aproximativ 80.000 de lei. În urma perchezițiilor efectuate cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost identificate mai multe telefoane mobile și cartele SIM deținute ilegal în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați și au fost recuperați 7.000 de lei.

Acțiuni de amploare și la Constanța! Infractori săltați și băgați în dube!

De asemenea, tot la începutul lunii mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au destructurat un grup infracţional specializat. Pe lângă Ionel Ciocârlan, în vârstă de 36 de ani, în gaşcă era şi Marian Tudorache, în vârstă de 43 de ani, Sorin Leonard Radu, în vârstă de 29 de ani, Severin Gheorghiţă Ciocârlan, în vârstă de 28 de ani şi Florin Cristofor Demir, în vârstă de 20 de ani.

Astfel, în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, trei dintre bărbaţi, deţinuţi în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea, au iniţiat şi constituit grupul infracţional în cauză, la care au aderat şi celelalte persoane. Celor în cauză, poliţiştii constănţeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, le-au probat 10 infracţiuni de înşelătorie, comise asupra unor bărbaţi şi femei domiciliate în localităţile Constanţa, Eforie, Băneasa, Hârşova şi Săcele – judeţul Constanţa.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 83.800 de lei şi nu a fost recuperat. Patru dintre bărbaţi urmează a fi trimişi în judecată în stare de arest preventiv, iar un altul sub control judiciar. În penitenciar se aflau, pe vremea când dădeau ţepe, Ionel Ciocârlan, Sorin Leonard Radu, Marian Tudorache şi săgeţi: Florin Cristofor Demir şi Severin Gheorghiţă Ciocârlan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine va dam niste lubrifiant... stiti voi ce sa faceti cu el...
0
0
Si voi vroiati conditii mai bune pt noi in parnaie. Nu vrem nimic poate niste prafuri sa mai tragem si noi pe nas.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614