REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CUM a FALIMENTAT Gheorghe PELEHRA Agrementul SA pentru PROIECTE IMOBILIARE!

CUM a FALIMENTAT Gheorghe PELEHRA Agrementul SA pentru PROIECTE IMOBILIARE!

Replica API 23 noiembrie 2020 | 00:08 10016

Agrementul SA a fost o societate a statului înfiinţată în anul 1991, care deţinea toate bazele nautice din Mamaia, pe malul Lacului Siughiol, dar şi mai multe imobile din staţiune. Societatea a fost administrată de Gheorghe Pelehra care a dus lupte crâncene cu acţionarii pentru a falimenta societatea şi pentru a valorifica terenurile. Şi a reuşit, transformând-o în SRL iar, mai târziu în SC Sunrise Litoral SRL. Bazele nautice s-au transformat în blocuri şi unităţi de cazare, după ce Pelehra s-a asociat cu diferiţi dezvoltatori imobiliari.

SC Agrementul SA din Mamaia a fost administrată de Gheorghe Pelehra mulţi ani de zile. În anul 2000, a privatizat-o, iar prin 2007 Consiliul de Administraţie a decis revocarea lui Pelehra din funcţia de administrator şi numirea noilor administratori: Diacu Ion şi Gottschling Ion. A început scandalul şi controverse între Pelehra şi noii administratori ai firmei. Aceştia din urmă au aflat că Agrementul a încheiat anul cu datorii neachitate la bugetele de stat de peste 4,2 miliarde lei, firma aflându-se în executare silită, iar Gheorghe Pelehra a "omis" să le spună acest lucru şi actionarilor. Pelehra s-a încăpăţânat să blocheze noilor administratori accesul la documentele firmei, iscându-se, chiar şi scandaluri în faţa sediului societăţii de la Vila Verde din Mamaia. Incurabil, Pelehra susţinea că cele 4,2 miliarde lei reprezintă, de fapt, cifra de afaceri şi nu datoriile. De fapt, intentia lui Pelehra ar fi fost aceea de a falimenta intenţionat firma. Tot în 2007 a reuşit să înlăture noii administratori de la conducere, iar afaceristul a preluat controlul. A început să vândă imobile aflate în proprietatea societăţii, iar prin 2009 a schimbat numele societăţii în SC Sunrise Litoral SRL. A scăpat de clădirea Bowling, situată în Satul de Vacanţă, de terenuri din zona Scandinavia şi de activul - Debarcader prin lotizare, situat tot în zona Scandinavia. A vândut teren şi-n zona Picadilly, dar şi debarcaderul de pe teren. Cum necum, unele dintre terenurile vândute au ajuns în posesia firmei Sunrise Litoral, spun guurile rele.

În 2009, SC Agrementul SA a fost transformată în SC Sunrise Litoral SA

Încet, dar sigur, SC Sunrise Litoral a început valorificarea terenurilor din Mamaia, Lac Siutghiol, pe care erau construite baze nautice. Pelehra s-a asociat cu Tudor Economu, de la Fattoria, cel dintâi punându-i la dispoziţie terenurile pentru proiecte imobiliare. Unul dintre acesta este situat în zona Cazino, iar un altul este situat în zona Tic Tac şi poartă numele de Tudors Residence, ce-i aparţine lui Tudor Economu. Iar exemplele pot continua.

De altfel, cei doi parteneri de afaceri se războiesc prin instanţă. SC Economu Expert SRL din București, firma lui Tudor Economu, fratele fostului patron al lanțului de cafenele Filicori, a administrat, timp de mai mulți ani, mai multe imobile ale societății Sunrise Litoral SRL, însă cea dintâi nu a fost remunerată pentru servicii de Pelehra, fapt pentru care au ajuns în fața judecătorilor.

Solicitări pe bandă rulantă la primărie; Pelehra insistă să BETONEZE şi ultimul petic de pământ din buza Lacului Siutghiol

În martie 2016 Pelehra solicită aviz de construire complex hotelier format din două corpuri: C1, cu nivel de înălţime P+4-5E şi C2, cu nivel P+5-8E, în zona Cheu-complex hotelier Caraiman. Răspunsul Primăriei Constanţa a fost negativ. Situaţia s-a repetat mai târziu, când Pelehra venit cu o nouă cerere, însă primeşte, din nou, refuzul Primăriei Constanţa. O altă solicitare a fost făcută la finele anului trecut. În zonă se află o platformă de depozitare ambarcaţiuni.

Sunrise Litoral a pus la bătaie unor devoltatori şi un teren de pe Aleea Jadului, în imediata apropriere a Universităţii Ovidius. Numai că, organizarea de şantier s-a întins pe domeniul public, blocând cu basculantele şi cu utilajele accesul studenţilor şi a cadrelor didactice spre Facultatea de Medicină.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articolul denatureaza realitatea si manipuleaza cititori
10
1
Ii trebuie banii ptr ficasa , pentru spitale !
2
7
Donchi pufleni nu i da banii lu maryotis !
5
2
Baronu are mai multe datorii !
4
2
Alo Dna ..poarta alba mai aveti locuri....
5
1
30$ Mp in MAmaia! Si mazare e invidios! El si-a vandut cu 50, bine, in rate
6
2
Pe economu il doare in pla...in toate dosarele cu primaria o are avocata pe ovanesian..aia e mana dreapta a lu chitac...deci i se bate pla de toti
8
5
ca sa intretii plasticele dintr-o femeie se cheltuie mult. Nu mai fiti invidiosi machidonilor! Cand o vedeti la petreceri va bateti nevestele acasa. nu mai scoateti vorbe la oameni boilor. De unde sa stiti prostilor cum e seara sa simti pe sfierca niste buze cu ser in ele. Cata invidie pe machidoni, cata invidie!!
15
1
Cam ce poti cere de la un taranus de la Camena si unei taranci din Vasile Alecsandri? Normal ca le lipseste educatia financiara cand se cheltuie mai mult decat se produce. Plus ca nu au nici educatia copilariei. Cam asta e nivelul culturii lor generale. De fapt, ce poti cere de la unul care meseria lui de baza a fost ospatar si principiile lor in viata se ghideaza dupa escrocherii. Din pacate, nu-i mai schimba nimeni mai ales la varstele astea. Asa ca, atentie mare daca cine vrea sa se faca partener in afaceri cu acesti doi escroci.
26
2
arsini mari pi maria al geambaz. adrara neadrata.. I se rupe pzd lui maria si pl lui tudorica. Ei sunt fericiti in felul lor. Si ce daca au datorii?!? S-au plimbat peste tot pe banii altora, s-au imbracat din datorii si vor trai vesnic fericiti pana la adanci batraneti. Cu ce sunt ei vinovati daca exista prosti in jurul lor? Nu e o tragedie ca ai datorii, ei sunt obisnuiti cu asa ceva. Si pana la urma vor pleca din oras si se vor face disparuti ca sa nu mai dea nimeni de ei. Frac-su era plin de datorii si a ales sa-si puna streangul de gat, probabil ca tudorica nu va alege aceasta optiune.
19
2
Judecatoria SECTORUL 1 BUCURESTI. Municipiul Constanta prin Primar - Creditor, Economu Tudorel - Debitor, TUDORS CAPITAL INVESTMENTS S.R.L. - Tert poprit. Stadiu procesual: Fond, Obiect: validare poprire DOSAR EXECUTARE 52-2019
16
3
Municipiul Constanta prin Primar-CREDITOR, Economu Tudorel-DEBITOR, Asociatia de Proprietari TUDORS-TERT POPRIT, Dosar Executare, OBIECT- validare poprire Dosar Executare 52-2019
18
1
Unde sunt infractiuni, hop si alde Economu. Astia apar in toate faradelegile din Constanta.
28
1
LEPRELE MERG DIN TEPE IN TEPE: BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC IVANCIU GEORGE ADRIAN-Petent, MUNICIPIUL CONSTANTA PRIN PRIMAR-Creditor, ECONOMU MARIANA-Debitor, LA FATTORIA RISTORANTE S.R.L.-Tert poprit, Obiect-validare poprire DOSAR EXECUTARE 52-2019
27
1
s-au intalnit 2 tepari, Pelehra si Economu
34
2
Cum dracu in toate furaciunile sunt bagati doar jegosii de machidoni ???
30
7
un om pus la inaintare de capital strain. un exemplu clar de infectie sociala, menit doar sa distruga.
13
1
si se va lucra la fel cat e in lume politicul si ...natia!
7
1
Scoateti toate dosarele de vanzari facute de acesti doi infractori Fatalau si Babu. Doi makidoni hoti.
24
3
Nu va mai plangeti, tineretul vota Mazare ca era smecjer ca ei isr cei in varsta pentru sacosa de alimente, cu mana voastra i ati votat
12
4
Babu si Fatalau vinovati pentru tot dezastru. Badu si Fatalau au furat orasul nostru. Recuperati domnule Chitac terenurile orasului nostru.
30
2
Amanta lui cu care are un copil este avocata , Andronache
24
8
Fagadau in puscarie , arh Stedinberg in puscarie , arh Vanturache in puscarie ... si cativa cons locali - structura mafiota a orasului Constanta - anchetati Autorizatiile de Constr eliberate de aceasta gasca corupta pe sume uriase ! Golanilor la puscarie !
36
2
Fagabou mokanel spurcat . Natie de zdrente si secaturi
25
9
... machidonii ordinari au distrus Litoralul ! Spurcata natie ! Ptiuuu ! Ala de la Filivori oare de ce si-a pus streangul de gat ? De baiat bun ?
51
9
de unde rezulta ca machidonu despre care se face vorbire ar trebui inmuit si bagat un pic mai mult in puscarie!
47
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102