REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum a fost posibil accidentul cu 7 victime, dintre care 2 în comă: oamenii legii suspectează că şoferul vinovat se urcase băut la volan!

Cum a fost posibil accidentul cu 7 victime, dintre care 2 în comă: oamenii legii suspectează că şoferul vinovat se urcase băut la volan!

Replica API 2 mai 2013 | 00:00 919

Jale pe drumul care leagă Constanţa de Ovidiu

Jale pe drumul care leagă Constanţa de Ovidiu

Ziua de 1 mai, coşmar la malul mării! Un teribil accident rutier a băgat opt oameni în spital, unul aflându-se în comă. Evenimentul s-a produs pe DN 2A, la ieşire din Constanţa, spre Ovidiu, când un Audi cu numere de Bulgaria a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un Range Rover, condus de Dumitru Nancu, fost subsecretar de stat, care, la rândul său, a fost proiectat în cel de-al treilea autovehicul, marca Opel Frontera. Drumul a fost blocat preţ de minute bune.

Şoselele Constanţei au fost brăzdate de evenimente tragice, care au debutat încă din noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, când un bărbat din Medgidia şi-a pierdut viaţa, răsturnându-se cu maşina. Însă, pe 1 mai, în jurul orelor 11.00, un alt eveniment avea să păteze cu sânge şoselele, fiind vorba de DN 2A, la ieşire din Constanţa spre Ovidiu. Aici trei maşini au intrat în coliziune, dintre care două de teren. În cele 3 autoturisme implicate în accident se aflau 12 pasageri, între care şi doi copii - din fericire, copii sunt teferi. La faţa locului au ajuns şapte ambulanţe, care au transportat victimele la spital. "La ora 11:30, în judeţul Constanţa, traficul rutier a fost întrerupt pe DN2A, la intrarea în municipiul Constanţa dinspre Ovidiu, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme", au transmis oamenii legii. După circa o oră, circulaţia a fost reluată. "Un autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu alte două, care mergeau către Ovidiu, victimele au fost transportate la spital", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Sobaru, şeful împuternicit al Serviciului Rutier Constanţa, care s-a deplasat la faţa locului. Dintre adulţi, doi au ajuns la spital, în comă. "Doi adulţi au ajuns în comă la spital, dar unul şi-a revenit, fiind stabil", au mai spus reprezentanţii Serviciului Rutier. Potrivit poliţiştilor rutieri, în urma unei statistici efectuată pe ultimii cinci ani s-a constatat faptul că pe DN 2A, la kilometrul 201-202, s-au produs 11 accidente soldate cu şase persoane decedate şi zece persoane rănite grav. Accidentele s-au produs pe fondul indisciplinei pietonale şi a vitezei excesive. Această zonă este denumită în prezent "punct negru" deoarece reprezintă o zonă cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere grave şi este semnalizată prin indicator.

Cum s-a petrecut tragedia

La data de 01.05.2013, în jurul orei 11.10, poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 2A. Din primele verificări efectuate de poliţişti, s-a stabilit că Silviu Dorobanţu, de 23 ani, din localitatea Piatra, judeţul Constanţa, a condus un autoturism marca Audi pe DN 2A, dinspre oraşul Ovidiu către municipiul Constanţa şi, ajungând în dreptul unei reprezentanţe auto la km 202 + 400, a pierdut controlul direcţiei de deplasare către stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, marca Range Rover, înmatriculat în Bucureşti, condus de Dumitru Nancu, care circula pe banda 2 dinspre Constanţa către Ovidiu. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autovehicul înmatriculat în Bulgaria, marca Opel Frontera, condus de Gheorghe Tingan, care circula pe banda 1, dinspre municipiul Constanţa către Ovidiu. Urmare a accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui Silviu Dorobanţu, şofer al autoturismului marca Audi şi Cau Ionuţ Teodor, de 22 de ani (pasager în Audi), precum şi vătămarea corporală uşoară a lui Constantin S., de 16 ani, pasager tot în Audi. Vătămări corporale uşoare au suferit şi Dumitru Nancu, de 33 de ani, din Constanţa, conducătorul celui de-al doilea autovehicul, Elena Nancu, de 33 de ani, din Constanţa, pasager în acelaşi autoturism (Range Rover). Fetiţele familiei Nancu au scăpat nevătămate, spun cadrele medicale de pe ambulanţă. Din cel de-al treilea autoturism, au fost răniţi Marius Ionuţ Zetu (pasager), de 20 de ani, şi Ionel D., de 17 ani (pasager) - ambii din Tulcea. Victimele accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Nici unul din autovehiculele implicate în evenimentul rutier nu a luat foc în urma impactului, au ţinut să precizeze poliţiştii. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luării măsurilor legale ce se impun. Oamenii legii suspectează însă că şoferul vinovat era băut (Silviu Dorobanţu, care este în comă, emana halenă - conform surselor noastre). În plus, ar fi avut şi viteză şi ar fi încercat să depăşească maşinile aflate în coloană pe contrasens.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614