REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum a pornit scandalul din Limanu, unde a fost prezent şi interlopul Sinan!

Cum a pornit scandalul din Limanu, unde a fost prezent şi interlopul Sinan!

Replica API 17 noiembrie 2016 | 00:00 853

Dosarul e la Tribunal

Dosarul e la Tribunal

Dosarul scandalului de le Limanu se află, în continuare, pe masa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa, un alt termen având loc pe 16 noiembrie anul curent. De precizat că inculpat este şi interlopul Suliman Iusein Sinan, care a fost deja condamnat şi în alte dosare. În şedinţele de judecată tot mai multe detalii au ieşit la suprafaţă, între care şi faptul că o angajată a localului în care a avut loc scandalul a leşinat, dar şi faptul că agresorii nu şi-au recunoscut faptele.

În una din şedinţele de judecată s-a discutat despre actul de sesizare, în care s-a reţinut că în noaptea de 22 spre 23.01. 2015, în jurul orei 22.00 -2 3.00, inculpaţii Suliman Iusein Sinan, Suliman Negimedin, Ciobanu Geilan şi Ismail Tanior, din Mangalia, şi Ismail Emura s-au întâlnit în Mangalia şi s-au deplasat cu maşinile personale la clubul „M” din localitatea Limanu. Acolo, în jurul orelor 02.00, după ce au consumat mai multe sticle cu alcool (votcă), iniţial s-au ridicat de la masă şi au pornit spre ieşirea din club, iar în momentul când au intenţionat să se întoarcă au fost opriţi de martorul M.T., care a fost împins însă în interior.

În acel moment, inculpatul Suliman Negimedin, folosind un baston telescopic, a început să îl lovească pe Riat Iuzeir, în zona capului, precum şi în alte zone ale corpului, acesta din urmă reuşind să îşi asigure scăparea prin fugă. Totodată, atât ceilalţi inculpaţi, cât şi inculpatul Ismail Tanior, din Limanu, care nu se afla iniţial în grupul celorlalţi inculpaţi, au început să-i lovească pe persoanele vătămate Forin Martac şi Alexandru Mateeş, cu pumnii şi picioarele, loviturile continuând cu mai multă forţă în special asupra lui Florin, la final agresiunea culminând cu aruncarea asupra sa, de către inculpatul Suliman Iusein Sinan, cu un scaun luat din apropierea barului.

La scurt timp după scandal, inculpaţii au părăsit clubul, ceilalţi consumatori ieşind speriaţi atât din toaleta clubului cât şi din interiorul barului, grăbindu-se spre ieşirea din club, fond pe care una dintre angajatele clubului a şi leşinat de frică. Din primele discuţii purtate cu părţile prezente, organele de poliţie au stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în interiorul clubului a izbucnit un conflict spontan dar de o violenţă apreciabilă, în urma acestui a fiind agresate şi vătămate mai multe persoane.

Pentru că Florin Martac prezenta leziuni la nivelul capului, dar şi ca efect al tipului de agresiune suferit, respectivii au fost transportaţi la spital cu o ambulanţă. Tot din investigaţiile la faţa locului şi discuţiile purtate cu cei prezenţi, agentul de poliţie a stabilit că grupul agresorilor a fost format din numiţii „Sinan”, „Nejmedin”, „Tanior”, „Geilan” şi alţii şi că aceştia au folosit la comiterea agresiunii sticle, obiecte contondente şi alte asemenea obiecte vulnerante. În continuare, o echipă operativă, formată din lucrători de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Lomanu şi al Secţiei 3 Poliţie Rurală, s-a deplasat la Spitalul Mangalia-Secţia primiri urgenţe, unde au identificat persoanele vătămate.

Una dintre victime a spus că nu a provocat agresorii în nici un fel

Fiind reaudiată, la data de 30.01.2016, în faţa procurorului, persoana vătămată Florin M., a mai făcut precizarea că îşi menţine plângerile şi declaraţiile făcute, că nu a provocat agresorii în nici un fel şi că toţi cei enunţaţi în plângerea sa au participat la scandal. Totodată, cu această ocazie, el a arătat că inculpatul Suliman Negimedin era înarmat cu un cuţit şi cu un baston telescopic, că a fost lovit de către acesta cu bastonul în cap, de sus în jos, cu forţă şi în acelasi timp şi de către Sinan cu un scaun metalic, precizând că, dacă nu s-ar fi ferit, unul dintre cei doi ar fi putut să îl omoare, mai ales că, dacă nu era bătut în acelasi timp de toţi cei 6 agresori, poate ar fi putut să se apere mai eficient.

Cât despre partea vătămată Riat Iuzeir, la data de 26.01.2016, fiind reuadiată după vizionarea filmărilor, aceasta dat detalii în plus în declaraţii, afirmând că a văzut exact cum este lovit cu bastonul telescopic de către inculpatul Negimedin, făra a fi lovit de alte persoane şi că plângerea sa se îndreaptă doar împotriva acestuia. La data de 30.01.2016, fiind reaudiat în faţa procurorului, persoana vătămată a mai făcut precizarea că îşi menţine plângerile şi declaraţiile făcute, că nu a provocat agresorii, că toţi inculpaţii au participat la scandal. De cealaltă parte, unii dintre agresori, cum ar fi şi Negimedin, susţin că nu aşa s-au derulat lucrurile şi au cerut refacerea urmăririi penale, cerere ce a fost respinsă de judecători.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614