REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum a reușit Bulgaria să oprească decesele cauzate de COVID-19

Cum a reușit Bulgaria să oprească decesele cauzate de COVID-19

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 4051

De aproape o săptămână, Bulgaria nu mai are niciun mort infectat cu noul coronavirus. De la începutul epidemiei, vecinii de peste Dunăre au înregistrat 3 decese. Un medic român din Vidin spune că bugarii respectă cu stricteţe regulile impuse de autorităţi, scrie Mediafax.

Potrivit ultimelor date raportate de vecinii de peste Dunăre, numărul persoanelor diagnosticate cu noul Covid-19 în Bulgaria a ajuns la 276, în timp ce numărul deceselor a rămas la trei, de aproape o săptămână.

Ivo Gheorghiev, un medic de urgenţă din zona Vidin care la finalul săptămânii trecute a obţinut şi cetăţenia română, a explicat că bulgarii respectă cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi, iar acest lucru pare să dea roade în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor mai mult decât tratamentul cu medicamente.

„Eu cred că sunt foarte importante măsurile astea şi am văzut că din momentul în care au început să se ocupe de igiena personală, precum şi faptul să nu ies la cumpărături, în oraş, pur şi simplu nu au contacte cu altă lume, sunt rezultate. (...) Într-adevăr, cazurile sunt mult mai puţine sau nu prea am mai avut cazuri. Aici trebuie să menţionăm şi graniţele. Toţi care vin sunt puşi în carantină 14 zile, fie la domiciliu, fie la centre, în special cei care sunt dovediţi cu virusul se duc în centre speciale pentru păstrarea distanţei şi să nu-i infecteze pe ceilalţi", a declarat Ivo Gheorghiev, potrivit stiripesurse.ro.

Doctorul spune că, în general, bolnavii care au forme uşoare sau medii de Covid-19 sunt trataţi cu antivirale şi tratament specific afecţiunilor respiratorii.

„Sunt câteva tipuri de infectaţi cu Covid: tipuri uşoare, medii şi tipuri grave. Tratamentele, deocamdată, sunt în folosinţa medicilor care sunt la reanimare, că asta ne interesează mai mult. (...) În general, sunt tratamentele care se aplică la oameni cu insuficienţă respiratorie", a declarat medicul.

Potrivit ultimelor raportări ale autorităţilor din Bulgaria, în ţara vecină sunt 8 cazuri grave.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
credeti-ma ,va spun sincer ,am stat in Bulgaria ,chiar in Sofia ,nu undeva la tara intr-un sat uitat de lume ,va spun sincer ,popor mai nespalat si imputit ca bulgarii nu am mai vazut si am colindat aproape toata lumea,aici se vb de igiena personala ,nu exista asa ceva la ei ,practic puteau ,in tramvaie ,in metrou ,pe strada. M-am dus intr-o locatie selecta ce se pretindea a fi nr 1 in moda ,sincer,nu am putut sa stau decat 2 minute,miros de nespalati . IGIENA LA CEFA LATA NU EXISTA.
2
1
Bulgarii sunt 7 mil de locuitori, noi 20 mil din care, un milion s a intors in tara in ultima luna, din care majoritatea ciori contaminate, care au contaminat la randul lor. Nu ar fi trebuit primiti in tara, mai mult, ar fi trebuit impuscati si atunci, ramaneam doar la 20 infectati, cum a fost in prima saptamana.
6
2
popor disciplinat si guvern care lucreaza pentru popor
14
0
din asta inteleg ca sunt m ai educati decat noi si ce e interesant ca si ei au destui gypsani ,dar se pare ca si astia sunt m ai educati decat ai nostri.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367