REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus după vizitele dese în teritoriu

Cum a reușit Nelu Tătaru să nu se infecteze cu coronavirus după vizitele dese în teritoriu

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1575

Nelu Tătaru este din 26 martie ministru al Sănătății. Și anterior, când era secretar de stat, a efectuat a efectuat mai multe vizite în spitalele din țară. Ministrul a evitat să se infecteze cu COVID-19 și a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 cum a reușit.

„Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze ca o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.red.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a spus Neu Tătaru, scrie digi24.ro.

De câte ori a fost testat ministrul Sănătății pentru coronavirus

„Am și uitat numărul, am fost testat de mai multe ori”, a spus Nelu Tătaru.

„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a mai spus ministrul.

El a povestit cum se întâmplau aceste lucruri.

„Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a povestit ministrul Nelu Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nelutu tataru este super infectat covid dar este declarat negativ caci asa e legea; spune ca se dezbraca in pula goala ca sa se dezinfecteze, poate de prostie, e politician, nu medic!
3
2
Angajandu-si neamurile. Sa va fut in gura de lacuste!
4
2
Nu s a prins covidu de el ca are si virusul asta mandria lui, nu se ia de orice habarnist
2
3
Ce vizite a facut papagalul asta? Cititi cum a facut vizita la spitalul din Urziceni. A vrut sa inspecteze spitalul sperand sa gaseasca motive de destituit managerul. Cand a aflat nelu barbaru ca spitalul urziceni are manager pnl n-a mai intrat in interior ci doar in cortul exterior. Daca intra in spital vedea izoleta facuta din teava ppr si folie de solar si tarcuri din paleti de lemn, cica culoare de izolare. Izoleta si paletii le vedeti pe romania libera.ro. Nelu n-a mai vrut sa le vada.
5
1
Ia dat Arafat derogare.
5
3
A fost imunizat de Cornelus - Ca e tot din Husi !
5
2
kkamasi in suvitele tale.cred ca esti homalau ba nelutule
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920