REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum a scăpat Ivan Patzaichin de tunsoarea obligatorie din perioada comunistă. De ce n-a intrat în politică: „Dacă promiteam, îmi era jenă să nu fac”

Cum a scăpat Ivan Patzaichin de tunsoarea obligatorie din perioada comunistă. De ce n-a intrat în politică: „Dacă promiteam, îmi era jenă să nu fac”

Replica API 28 noiembrie 2019 | 00:00 426

Ivan Patzaichin (70 de ani), fostul mare campion la caiac-canoe, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, și a vorbit despre cum a scăpat să nu fie tuns de comuniști înainte de Revoluție.

„Am avut mereu părul lung și aveam probleme înainte de Revoluție. În 1973, după Olimpiadă, m-au făcut ofițer și eram obligat să fiu membru de partid. Toți ofițerii erau obligați să fie membri de partid. În fiecare lună, Dinamo organiza o întâlnire și propunea noi membri. De fiecare dată mă propuneau pe mine! Dar eu nu voiam să mă tund!

Și m-au făcut până la urmă în '78 în octombrie, fără să mă tund! Cineva din minister a zis: «Lăsați-l așa, că așa îl știe lumea!». Am și-acum acasă carnetul de partid. Unu îmi ajunge, al doilea nu-mi mai trebuie”, a declarat Patzaichin.

„Dacă promiteam, îmi era jenă să nu fac”

Fostul mare sportiv a explicat și motivele care l-au împins să nu intre în politică, deși ar fi avut posibilitatea.

„Pe mine nu m-a atras politica. Am considerat că în politică trebuie să promiți. Și trebuie să te ții de cuvânt. Eu dacă promiteam, mi-era jenă să nu fac. Nu puteam să dorm. Chiar dacă în Parlament se doarme! De fiecare dacă mi-a făcut plăcere să fac ce știu mai bine. Dacă știam să vâslesc eu asta făceam! Cu profesionalism. Și le-am arătat mereu sportivilor ce știam și ce-am reușit.

Așa că funcțiile nu m-au tentat! Mi-ar fi fost greu să stau într-un birou. Nu m-au tentat... În 1968 eu când am venit din pescar aveam 2.500 de lei. Când am venit și m-au făcut sergent major, mi-au dat 740 de lei! Dar banul n-a contat niciodată la mine. Eu am tras pentru performanță. N-am fost un om sărac, dar am știu să am grijă de bani”, a adăugat Ivan Patzaichin.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ai dreptate corectule, sa stii ca din Romania este cea mai buna canotoare a secolului 20 si tot Roman este primul Nr 1 in tenis din istoria A.T.P.,asta ti-am zis asa la iuteala pentru ca Romania a avut foarte multi campioni mondiali si olimpici.
3
0
Ivan si Nadia sunt cei mai mari sportivi pe care i a dat vreodata neamul romanesc!!! Restul, doar niste epigoni
1
0
Bravo, Vanea, esti un mare campion si un exemplu de urmat ptr multi. Te-am admirat tot timpul. Si eu am fost canoist, dar cu rezultate mai modeste.
12
0
Uitati-va ma papagalilor asta este un mare campion nu regele vostru care nu are nici macar o medalie de bronz nu titlu de compion mondial sau european la G HAGI ma refer.LA MULTI ANI IVAN si respect pentru ca gloria nu ti-a luat mintile ci ai ramas mereu un on cu piciorele pe pamant,BRAVO TIE CAMPIONULE.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218