REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum alegi un tip de hotă potrivită pentru bucătăria ta

Cum alegi un tip de hotă potrivită pentru bucătăria ta

Replica API 5 decembrie 2021 | 21:34 990

Hota a devenit un electrocasnic absolut necesar într-o bucătărie. Fie că stăm la bloc sau la casă, observăm că din ce în ce mai multe persoane optează pentru o hotă în bucătărie, fie ea hotă telescopică, decorativă sau convențională. Înainte de a face o achiziție, trebuie să știi și ce caracteristici cauți pentru a înțelege ce tip de hotă este mai potrivit pentru tine. O hotă poate fi puțin dificil de montat, iar dacă nu este pe placul tău, va fi la fel de dificil de dat jos. Deci, cum alegi o hotă potrivită pentru bucătăria ta?

Care este funcția unei hote?

Fiecare bucătărie are nevoie de o hotă, fie ea hotă telescopică sau convențională. Nu este ceva capricios: are funcția de a capta și elimina umiditatea, mirosurile și vaporii care sunt generați de gătit. Este, așadar, un aparat care ne garantează o ventilație corespunzătoare, previne acumularea de mirosuri puternice și ne permite să ne bucurăm de un mediu curat și sănătos. Fumul și aburul pot crea o atmosferă foarte încărcată, care poate afecta respirația și, de asemenea, deranja ochii sau poate strica alte aparate de bucătărie sau poate afecta gustul și aroma alimentelor.

Chiar dacă avem o bucătărie deschisă și spațioasă, cu geamuri sau acces deschis spre exterior, hota este singura capabilă să extragă direct fumul și aburul, curățând eficient aerul. Știați că ne poate ajuta chiar să evităm mâncărimile tipice la ochi atunci când curățăm ceapa?

Principalele tipuri de hote

Hote de uz casnic sunt clasificate în patru secțiuni principale , în funcție de a design și aspectul lor în bucătărie.

Hotă convențională - este cea mai compactă și economică variantă, foarte practică pentru locuințe secundare, apartamente pentru studenți, birouri sau locuințe mai mici. Sunt dreptunghiulare și pot fi integrate direct sub un dulap sau altă piesă de mobilier, chiar deasupra focului sau a plitei. Sunt hotele care continuă să ofere performanțe excelente și se adaptează cu ușurință oricărei bucătării datorită varietății de dimensiuni.

Hota telescopica - un pas înainte în inovație este hota telescopică, foarte discretă și ușor de folosit. Are dimensiuni reduse care se potrivesc în cele mai mici spații, adaptându-se oricărei piese de mobilier. Au o parte extractibilă care se scoate la gătit pentru a utiliza hota telescopică, iar apoi se pune din nou, fiind astfel neobservată.

Hota decorativa - este marea tendință din ultimii ani datorită posibilităților de design pe care le oferă. Elegantă, modernă și mult mai actuală, această hotă adaugă puncte de interes în decorul bucătăriei pentru a nu rupe stilul celorlalte electrocasnice și al mobilierului. Există o mare varietate de modele din care puteți alege, de la verticală la înclinată, complet metalice sau cu aripi de sticlă transparentă, linii drepte sau curbe etc. Designul și caracteristicile tehnologice merg mână în mână cu tot felul de funcționalități.

Hotă de insulă - sunt cea mai bună alternativă pentru bucătăriile în care plita sau focul sunt în centrul încăperii, pe o insulă sau despărțite de perete, în stil american. Este un tip de hotă verticală care se instalează chiar deasupra zonei de gătit, cu o mare capacitate de extracție, concepută pentru spații mari și deschise.

Desigur, după ce ați decis ce stil de hotă doriți în bucătăria dumneavoastră și care se potrivește mai mult, va trebui să căutați una pe dimensiunile potrivite. Hota, fie ea hotă telescopică, hotă convențională sau hotă de insulă, trebuie să acopere întreaga suprafață de gătire, adică să fie cam de aceeași dimensiune ca plita sau aragazul. Poate să fie și puțin mai mare, dar este necesar să verificați înainte dimensiunile hotei.

Un alt aspect foarte important este puterea de extracție a unei hote. Aici trebuie să ne uităm la dimensiunea bucătăriei noastre, deoarece cu cât dimensiunile sunt mai mari, cu atât vom avea nevoie de mai multă putere. De exemplu, pentru o bucătărie de 10 metri lățime și 2.5 metri înălțime vom avea nevoie de o hotă cu putere de extracție de 300 metri cubi pe oră în așa fel încât să asigurăm o aspirație minimă adecvată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218