REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

Cum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

Replica API 3 decembrie 2021 | 21:15 1705

Polițiștii care investighează incidentul de pe platoul de filmare al westernului „Rust” percheziționează sediul unui furnizor de arme din SUA, pentru a afla cum au ajuns gloanțe reale în pistolul cu care actorul Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Alec Baldwin

Muniția folosită la filmări a venit din mai multe surse, inclusiv distribuitorul PDQ Arm & Prop. Proprietarul companiei, Seth Kenney, le-a spus anchetatorilor că glonțul ar putea fi provenită de la „muniție refolosită”.

El a spus că muniția pe care a furnizat-o pentru film a constat în gloanțe oarbe și gloanțe false, potrivit declarației pe care acesta a dat-o poliției.

Potrivit unei plângeri în instanță împotriva lui Alec Baldwin, care era vedeta și producătorul filmului, scenariul nu prevedea să tragă cu arma în momentul în care Hutchins a fost împușcată.

Actorului i s-a spus că pistolul de recuzită este „rece”, adică nu conține muniție și poate fi folosit.

Al patrulea mandat de percheziție emis în acest caz include o declarație a tatălui armurierei fimului Rust, Hannah Gutierrez-Reed, Thell Reed.

Reed, un armurier cu experiență și cascador, a declarat poliției din Santa Fe că i-a livrat lui Kenney o „cutie de muniție” cu 200 până la 300 de cartușe, pentru a-l ajuta să-i antreneze pe actorii care făceau un alt film. El a spus că Kenney „i-a cerut să aducă și muniție reală”.

Reed a spus că, după ce producția acelui film s-a încheiat, Kenney a dus cutia de muniție și gloanțele rămase înapoi la sediul companiei sale din New Mexico.

De asemenea, Reed ar fi spus poliției că acea cutie cu muniție poate conține gloanțe de calibru 45. Când l-a întrebat de acest lucru pe Kenney, acesta i-ar fi spus „să o lase baltă”.

„Thell a declarat că muniția se potrivește cu cea găsită pe platoul filmului Rust”, se arată în declarație.

Responsabila cu decorurile filmului, Sarah Zachry, a spus că a verificat cutia cu muniție după tragedia de pe platoul de filmare și că a constatat că unele gloanțe zdrăngăneau, ceea ce înseamnă că erau cartușe false, în timp ce altele nu, sugerând că în cutie erau mai multe gloanțe reale.

Avocatul lui Kenney a spus că acesta „cooperează pe deplin cu autoritățile”

„Nici Kenney, nici PDQ Arm & Prop, LLC nu au furnizat muniție reală echipei filmului Rust”, a mai spus avocatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920