REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CUM au ajuns CĂMĂTARII din Constanţa VEDETELE controlului judiciar!

CUM au ajuns CĂMĂTARII din Constanţa VEDETELE controlului judiciar!

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:00 14387

Suliman Giuniet s-a săturat de controlul judiciar şi solicită ridicarea acestui măsuri deoarece nu are nici o legătură cu faptele ce i se reţin în sarcină. Acesta este cercetat pentru 2 infracţiuni de şantaj în formă continuată, după ce, împreună cu un complice au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 euro.

foto: bucureştiul.ro

Cum s-au petrecut faptele

În perioada anilor 2014 - 2017, inculpații Suliman Giuniet și Țîrdea Florin-Gheorghe au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sume de bani cuprinse între 200 și 35.000 euro. Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior de către Suliman Giuniet şi Bechir Iaşar, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale.

De ce solicită Suliman Giuniet ridicarea controlului judiciar

Avocatul lui Suliman Giuniet consideră că trebuie evidențiată problema rezonabilității termenului de menținere a măsurii preventive, având în vedere că inculpatul a trecut prin toate filtrele măsurilor preventive. Având în vedere că instanța de fond a rămas în pronunțare pe fondul cauzei și în raport de probele administrate în fața primei instanțe – părțile vătămate neconfirmând acuzația, apreciază că este rezonabil și echitabil, având în vedere și prezumția de nevinovăție de care se bucură inculpatul, a se dispune la momentul de față revocarea măsurii preventive a controlului judiciar. Subliniază atitudinea inculpatului, sens în care acesta s-a prezentat întotdeauna în fața instanței și și-a susținut apărările, împrejurări în raport de care nu consideră că există vreun risc dacă s-ar revoca măsura preventivă a controlului judiciar, acesta prezentând suficiente garanții că nu se va sustrage și că nu va săvârși alte fapte de natură penală, raportat și la momentul la care faptele au fost săvârșite, anul 2017.

Ce a spus instanţa

Inculpatul se află sub incidența măsurii controlului judiciar din data de 11.04.2019, însă această măsură preventivă este cea mai ușoară măsură preventivă și prin conținutul său concret nu stabilește sarcini excesive în sarcina inculpatului, care are posibilitatea de a deplasa pe întreg județul Constanţa, de aceea atingerea adusă libertății de circulație este redusă, mai ales că nu s-au prezentat motive obiective pentru care inculpatul ar trebui să se deplaseze în afara acestei arii teritoriale. Drept urmare, curtea apreciază că măsura preventivă nu a depășit o perioadă rezonabilă, iar toate temeiurile care au fost avute în vedere la luarea măsurii controlului judiciar față de Suliman Giuniet sunt aplicabile în continuare, atât din perspectiva gravității acuzației penale, persoanei inculpatului, stadiului procesual și interesului de a prezerva buna desfășurare a procesului penal, în contextul în care sunt elemente că inculpatul are capacitatea și disponibilitatea de a exercita presiuni asupra altor persoane, pentru a le determina, în mod ilicit, să aibă o anumită conduită, în interesul său material sau procesual.

Instanţa a decis să menţină măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Suliman Giuniet. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tigani nespalati . Si daca va spalati va latra caini boratilor . Pentru ca emenati miros spurcat . Blestematilor
13
1
este nevinovati ca cotizeaza cui trebe
5
2
Pererva Marian zis Merry de pe hasdeu sa apucat iar de vandut droguri cu Pererva Ana si culetu , verificati in curtea scoli hasdeu seara unde se aduna si vand droguri la pliculete , ascunzatoarea drogurilor se afla in masini abandonate acolo isi tine drogurile
9
0
Scupra profesor de sifoane bul ordinar
1
1
Stila SARAFU CEL MAI MARE SIFON
6
1
Stila sarafu si ionut vanghelici dintr o prietenie au facut o afacere foarte banoasa bravo lor baieti descurcareti
5
1
Da cine mai este si Raducanu asta ca de ani de zile scriu mangalioti despre el si nimic,eu nu stiu poate o fi un om cinstit cu multi dusmani sau poate este un infractor cu protectie la nivel innalt indiferent cine a fost la guvernare si a numit Min.de Interne PSDisti sau PNListi.
1
0
Aceste jigodii de oameni, trebuie sa dispara din peisajul constantean.
4
3
Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu
5
2
Halal justitie. Si avocatul trebuie pus sub control judiciar.
8
1
Un analfabet cu permis de conducere luat la Arges...pe bani..pe vremea cand se vindeau permisele acolo....verificati
15
0
Inca o victima a justitiei ; e caz de CEDO clar
7
2
Numai prostii mai ajung in prezent in pushcarie ! Baietii destepti , cu gulere albe , se distreaza prin statiuni straine , au vile si masini de lux si isi permit curve cu tarif de mii de euro , gen Cruduta sau Baianca Dragusanu ! Prosti si ciobani ca tiganii turci din Piata Chiliei dau spaga la caralii sa mai primeasca un pachet in plus ... asta nu-i shmecherie Bechire ! La fel ca tac'tu Ismail zis Saceanu , sifon la Securitate si la Militie ... esti o lepra !
16
1
S-a saturat de control judiciar ..concret e liber ca pasarea cerului si tot nu e bine ..atunci impuscare ca in china sau rusia este cea mai buna varianta asta pentru ca numai recidiveaza .
13
0
Pe bechir nu il ia nimeni ca e sifon la garda
18
0
Pacat de machidoanca de navasta-ta ca e fata buna, pe langa tine un hot de portofele ca prostul de Saceanu. Cati tigani a-ti mai ramas afara? Mai putini ca in cusca? Pedepse maxime
17
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218