REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum au ajuns doi indivizi din Ostrov într-un grup infracţional în Belgia!

Cum au ajuns doi indivizi din Ostrov într-un grup infracţional în Belgia!

Replica API 6 aprilie 2017 | 16:20 451

Doi indivizi și-au mutat activitatea infracțională în Belgia! Bineînțeles că după ce au făcut închisoare și prin Tulcea. Este vorba despre Viorel Octavian Băluţă și Mihai Gabriel Ion, ambii din Ostrov, care "au pus" de un grup infracțional organizat pentru a fura din magazinele din Belgia.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la 4 aprilie a.c., împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Ostrov, au depistat pe raza localității, județul Tulcea, doi bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, pe numele cărora autoritățile judiciare din Belgia au emis mandate europene de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și furt.

Persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a luat măsura reținerii acestora pentru 24 de ore, după care au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea provizorie pe o durată de 15 zile, începând cu data de 5 aprilie 2017 şi până la data de 19 aprilie 2017, inclusiv, în vederea predării. Potrivit anchetatorilor, cei doi indivizi, alături de alți doi, în perioada august 2015 – martie 2016, au comis mai multe furturi, ei sustrăgând biciclete, telefoane mobile cât și alte bunuri.

Când au văzut că se îngroașă gluma și oamenii legii din Belgia sunt pe urmele lor, cei doi au decis să se întoarcă acasă. Dar iată că au fost prinși, iar acum arestați în vederea extrădării. Dar nici pe teriroriul României nu sunt foarte curați din punct de vedere infracțional. Spre exemplu, în 2015, Viorel Octavian Băluţă ajungea iar în atenția oamenilor legii întrucât furase dintr-o locuință din Ostrov mai multe bijuterii, pe care le amanetase ulterior. Dar s-a împăcat cu partea vătămată și astfel a fost "iertat". De menționat este că fusese condamnat anterior, fiind eliberat condiționat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai cautati si pe la Valu! Va zic eu sigur ca mai gasiti si pe acolo. Din aceleasi infractiuni comise-n Belgia, un individ si-a facut vila , cumparandu-si inainte terenul, bine-nteles la fel cu bani murdari si schimba masinile de lux ca pe sosete. Bijuteri, chestii de lux la ordinea zilei. El fara serviciu, nevasta'sa la fel. Si te intrebi: oare cum si de unde au agonisit averea?!?? Si noi astia, oamenii decrand ne zbatem zi de zi, muncind cinstit si tot nu avem ce au altii! Stat de cacat, fisc fff slab.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367