REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum au pierdut Iorguş şi Chirilă alegerile parlamentare

Cum au pierdut Iorguş şi Chirilă alegerile parlamentare

Replica API 13 decembrie 2012 | 00:00 136

Candidată pe lista PP-DD, Stavrositu zice că era, de fapt, independentă

Candidată pe lista PP-DD, Stavrositu zice că era, de fapt, independentă

Rezultatele alegerilor generale au fost, pentru Zanfir Iorguş şi colegul său, Constantin Chirilă, neaşteptate. Cei doi nu mai intră în Parlament. Nu a mai prins încă un mandat de parlamentar nici Maria Stavrositu, aleasă deputat în 2008 în Colegiul 10 - Constanţa. Ea a candidat pentru Senat, în Colegiul 4, din partea PP-DD, însă, surprinzător, ea a precizat, pentru un post de televiziune, că, de fapt, a fost independentă.

Zanfir Iorguş, candidat pe Colegiului 5 Camera Deputaţilor, este convins că votul cetăţenilor reflectă realitatea. "Asta-i viaţa. În viaţă, sunt momente când nu de fiecare dată poţi să câştigi. Consider că votul cetăţenilor este întotdeauna cel care reflectă realitatea, este un vot împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern, şi, cva atare, nu avem ce să comentăm mai mult. Cei care au câştigat să facă tot ce le stă în putinţă, ce este mai bun pentru colegiul nostru, pentru ţara noastră. A fost o surpriză pentru mine şi am înţeles foarte clar că votul este politic. Nu mă aşteptam la rezultatul acesta, dar există viaţă şi după alegeri. S-au sancţionat măsurile de austeritate luate fără prea multă diplomaţie, fără o strategie", a declarat Zanfir Iorguş. "Eu îi felicit pe învingătorii de pe colegiul meu şi sunt convins că vor fi cu inima şi cu fapta cât mai aproape de Mangalia şi de localităţile aferente colegiului", a completat Iorguş. Care este soluţia, din punctul lui de vedere, pentru a ieşi PDL-ul la liman? "Trebuie să mergem mai departe, să putem să facem analize, să luăm măsuri. Opoziţia trebuie să-şi ia rolul de opoziţie şi să înceapă să lupte. Dacă se luptă în interior, va fi o mare greşeală", este de părere Iorguş. Nici candidatul pentru Colegiul 4, Constantin Chirilă, nu se aştepta la acest deznodământ. "Sincer, nu mă aşteptam la acest rezultat, dar mergem mai departe. Există viaţă şi după alegeri. Asta e rezultatul votului, n-am ce analize sofisticate să fac. Se va face o analiză în cadrul PDL-ului. Va fi un moment de reclădire a partidului. Soluţiile adoptate din mers se pare că nu funcţionează. Singura cale de reuşită în politică e munca şi selecţia oamenilor. Eu cred că, în ceea ce mă priveşte, am făcut tot ce trebuie să fac. Se pare, însă, că acest curent al promisiunilor şi al lozincilor au prins mai mult", a conchis Chirilă, deputat în mandatul 2008-2012.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614