REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum au reacționat oamenii din SUA la introducerea caselor self-pay

Cum au reacționat oamenii din SUA la introducerea caselor self-pay

A.F. 10 martie 2023 | 00:00 1469

În Statele Unite ale Americii tehnologia caselor self-pay și eliminarea casierilor umani funcționează de mai mulți ani. În timp, marii retaileri au observat că oamenii sunt tot mai stresați la cumpărături, iar din magazine au loc mai multe furturi decât în cazul caselor dotate cu casier uman.

Cum au reactionat oamenii din SUA la introducerea caselor self-pay

CEO-ul unui mare magazin din S.U.A. a declarat în decembrie anul trecut pentru The Guardian că furturile „sunt mai mari decât au fost în trecut”, iar cauza principală are legătură cu acest sistem de case de marcat. În plus, sistemul a îngreunat lucrurile pentru angajații pe care trebuia să-i înlocuiască.

James, în vârstă de 25 de ani, este casier șef la un mare magazin din statul Washington, unde a lucrat timp de patru ani. El spune că supravegherea caselor automate a devenit una dintre cele mai obositoare părți ale jobului său, care este plătit doar puțin mai mult decât salariul minim, scrie ziarul britanic The Guardian .

Cercetările arată că plățile automate nu sunt de fapt mai rapide decât o linie obișnuită de casă, a explicat jurnaliștilor britanici Christopher Andrews, un sociolog care a examinat casele de marcat automate în cartea sa din 2018.

„Se simte doar pentru că timpul tău este ocupat făcând sarcini, mai degrabă decât să fii atent la trecerea fiecărei secunde.”

Introducerea sistemului cu case cu plată automată nu a redus nevoia de angajați: în ciuda creșterii numărului de case automate, datele Biroului de Statistică a Muncii arată că numărul de casierii angajați în SUA a rămas practic același în ultimii 10 ani.

Conform unui sondaj efectuat de anul trecut pe 1.000 de cumpărători din SUA, 67% au declarat că au avut probleme la auto-checkout.

Clienții nu sunt singurii frustrați de experiența de auto-checkout. Sistemele sunt costisitoare de instalat și întreținut, adesea se defectează și pot determina clienții să cumpere mai puține articole.

Furturi mai multe din magazine

Magazinele înregistrează, de asemenea, pierderi mai mari și mai multe furturi la casele automate decât la casele tradiționale cu casieri umani, confirmă și CNN, citat de presshub .

În 2020, 29% dintre tranzacțiile de la comercianți au fost procesate prin auto-checkout, în creștere față de 23% în anul anterior, potrivit celor mai recente date de la asociația industriei alimentare.

Sociologul Christopher Andrews spune că adevăratul motiv pentru care magazinele le folosesc este că o fac concurenții lor.

„Nu funcționează grozav pentru nimeni, dar toată lumea simte că trebuie să o aibă. Companiile se gândesc: Dacă putem convinge mai mulți oameni să facă asta, poate putem începe să reducem unele cheltuieli generale.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putorile sa puna mana sa scaneze mai repede, ca stau la coada dupa ei. Dati mai mult din maini si mai putin din gura Cand le-au cerut certificat de vaccinare in mall plangeau pe la colturi ca ei nu mai merg la mall si o sa dea faliment fara ei ca clienti, atat i-a dus capul Acum tot asa, cum au facut cu certificatul, fac si cu self checkout Nu o sa dea faliment, ci dimpotriva, vor prospera si voi va veti obisnui si in cateva luni veti tace si veti inghite, pana atunci vreau ca macar sa va antrenati si sa nu stau prea mult dupa voi la coada, v-am pupat!
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614