REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum au reuşit drumarii din Suceava să toarne asfalt peste un limitator de viteză. Lucrarea este finanţată prin PNDL

Cum au reuşit drumarii din Suceava să toarne asfalt peste un limitator de viteză. Lucrarea este finanţată prin PNDL

Replica API 25 iunie 2019 | 00:00 450

Muncitorii unei firme de construcţii au turnat covor asfaltic peste un limitator de viteză care se află pe un drum din oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Suprafaţa cauciucată a fost acoperită parţial. După ce subiectul a fost amplu dezbătut pe reţelele de socializare, muncitorii au tăiat o bucată din „cocoaşă”, lăsând, totuşi, sub stratul de asfalt suportul pe care se montează limitatorul.

Muncitorii unei firme de construcţii din Câmpulung Moldovenesc au turnat covor asfaltic pe o bandă de circulaţie a drumului de la ieşire din Fălticeni, judeţul Suceava, spre Spătăreşti. În timpul operaţiunii, ei au acoperit o parte a unui limitator de viteză, montat pe sensul de mers neasfaltat.

Contactat telefonic, primarul de la Fălticeni, Cătălin Coman, a negat vehement că muncitorii au turnat asfalt peste „cocoaşa” cauciucată. „Se vor mai turna alte două straturi de asfalt peste aceasta. Nu sunt probleme. Nu s-a turnat peste limitator”, a declarat alesul local.

Fotografiile în care se vede foarte clar că asfaltul acoperă o bucată din „cocoaşă” au ajuns pe Facebook şi au stârnit un val de indignate, mai ales din partea cetăţenilor din Fălticeni. Oamenii se plâng că în zona respectivă se lucrează de mai bine de două luni, traficul rutier a fost afectat, şi se aşteptau ca lucrările să fie de calitate.

După ce s-a iscat scandalul, constructorii au pus mâna pe unelte şi au tăiat o bucată din „cocoaşă”, în încercarea de a demonstra că „Dorel” nu a lovit la Fălticeni. Numai că în fotografiile realizate la faţa locului, după această operaţiune, se vede că sub asfalt a rămas suportul pe care a fost montat limitatorul de viteză. Este vorba despre o bucată de cauciuc de o lăţime mai mare de 10 cm.

Întrebarea este cum va afecta cauciucul covorul asfaltic proaspăt turnat. Ei bine, expertul tehnic Eugen Girigan ne-a declarat că, în timp, în condiţii de trafic, cauciucul poate să ducă la fisurarea asfaltului, pentru că are o elasticitate mare. Covorul asfaltic a fost turnat pe un pod reabilitat prin PNDL. Lucrarea plătită din bani guvernamentali a costat 3.000.000 de lei.

Vezi foto: adevarul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
d sa mergem de la.lumina spre navodari pe drumul cel nou afaltat cu gropi care in orice alt judet ar fi fost semnalizat ca fiind drum cu denivelari si avand restrictii de viteza..... la constanta se.merge cu 150si se depaseste pe dubla continua....
2
0
ne gasim in computerland unde cand doi moldoveni se intalnesc se gandesc i biem seva
2
4
Eu si mazare am vandut constanta la rechini imobiliari
4
0
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. Ne uitam la paiul din ochii sucevenilor, dat nu vedem barna din ochii nostri... Aia macar asfalteaza...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614