REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum combați căderea părului cauzată de tiroidă

Cum combați căderea părului cauzată de tiroidă

Replica API 9 octombrie 2020 | 00:00 1283

Părul poate fi considerat “oglindă” sănătății tale, problemele pe care le ai reflectându-se în aspectul podoabei capilare. Afecțiunile glandei tiroide cauzează adesea căderea părului, însă există soluții care combat efectele pe care hipotiroidismul/ hipertiroidismul le are asupra pletelor tale.

Pacienții diagnosticați cu afecțiuni ale glandei tiroide se plâng adesea de căderea abundență a părului, precum și de schimbări ale texturii firelor de par, care devin subțiri, deshidratate și își pierd strălucirea, scrie doc.ro.

Dacă ai fost diagnosticat cu o afecțiune a glandei tiroide, trebuie să faci tot posibilul pentru a combate efectele secundare pe care această le poate avea asupra părului tău.

În prima faza, este esențial să vizitezi cabinetul unui medic dermatolog pentru a te asigura că nu este vorba despre alți factori care cauzează căderea părului.

Apoi, trebuie să știi că nu numai disfuncțiile glandei tiroide sunt responsabile pentru căderea părului, ci și unele medicamente care fac parte din tratamentul tău. Dacă problema se agravează și căderea părului devine îngrijorătoare, discuta cu medicul endocrinolog în vederea schimbării tratamentului.

Cum poți combate căderea părului cauzată de afecțiunile glandei tiroidei

Biotina – suplimentele pe baza de biotina pot fi de mare ajutor persoanelor care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide. Biotina acționează direct asupra folicului de păr, stimulând regenerarea. Totodată, această fortifică și textura firelor de par. Înainte de a lua suplimente pe baza de biotina pentru căderea părului, este obligatoriu să te consulți cu medicul tău întrucât această vitamina poate afecta rezultatele analizelor tale.

Folosește un șampon adecvat – dacă suferi de o afecțiune a tiroidei, ai nevoie de un șampon care să combată efectul static, dar să hidrateze totodată părul în profunzime. Așadar, alege întotdeauna un șampon hidratant, pentru par uscat sau degradat.

Folosește măști pe bază de ulei de cocos – pacienții diagnosticați cu hipotiroidism ar trebui să folosească ulei de cocos în mod regulat. Grăsimile polinesaturate sunt extrem de nesănătoase în special în cazul persoanelor care au probleme cu tiroidă însă, pe de altă parte, grăsimile săturate sunt benefice pentru glanda tiroidă. Uleiul de cocos este de ajutor atât dacă este consumat, cât și dacă este aplicat pe par, sub formă de masca hidratanta. Dacă preferi uzul intern, 1 lingură de ulei de cocos este suficientă în cazul hipotiroidismului.

Asigura organismului vitaminele de care are nevoie – vitamina C asigura bună funcționare a sistemului imunitar. Totodată, această stimulează secreția de colagen, care este benefic atât pentru piele, cât și pentru par.

Și vitamina E ajută într-o asemenea situație. Antioxidanții combat efectul radicalilor liberi așa că nu numai că această vitamina previne căderea părului, însă stimulează totodată și regenerarea podoabei capilare.

Practică yoga – nu vezi nicio legătură între yoga și căderea părului ori disfuncțiile tiroidei? Ei bine, există. Yoga ajută la ameliorarea simptomelor și în cazul hipotiroidismului, dar și în cazul hipertiroidismului. Există o serie de asane care reglează activitatea glandei tiroide și ameliorează simptomelor afecțiunilor acesteia.

Folosește ulei de primulă – cunoscut și sub denumirea de “luminița de seară”, uleiul de primulă este bogat în conținutul de acizi grași Omega-6 care ajută părul să se regenereze, dar și să crească mai sănătos. Poți beneficia de proprietățile acestui ulei fie consumându-l sub formă de capsule, fie aplicându-l direct pe scalp, sub formă de masca de păr.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218