REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum combați dependența de cofeină

Cum combați dependența de cofeină

Replica API 27 iulie 2020 | 00:00 842

Cofeină are o mulțime de beneficii pentru minte și trup, însă excesele dăunează și dependență de cafea are o mulțime de efecte negative asupra organismului.

Anxietatea, insomniile și oboseală cronică sunt câteva dintre simptomele ce apar în urmă dependenței de cafea. Dacă nu te oprești la o singură cafea pe zi și resimți simptomele menționate, ar trebui să faci ceva pentru a combate dependență de cafea, scrie doc.ro.

Dependențele, indiferent de natură lor, nu sunt deloc sănătoase așa că ar trebui să le învingi. Renunțarea la un lucru de care ești dependent nu este deloc ușoară, însă nici imposibilă – Iată cum poți renunță la cafea, în câțiva pași simpli și eficienți!

Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde – este adevărat că ceaiul verde conține cofeină, însă din punct de vedere cantitativ, cofeină din ceașcă de ceai reprezintă o treime din cea din ceașcă de cafea. Având în vedere că organismul suferă de dependență, nu e bine să renunți la cofeină brusc, ci o poți face treptat. Ceaiul verde te va ajută să renunți la cofeină fără să suferi de pe urmă efectelor secundare ale acestei renunțări.

Folosește ibuprofenul în primele zile – primele zile sunt critice atunci când renunți la cofeină, asta pentru că durerile de cap, dificultățile de concentrare și irascibilitatea nu te vor ocoli. Aceste simptome te vor afecta între 3 și 9 zile. În primele 2-3 zile poți folosi ibuprofen în cantități reduse, pentru a scapă de durerile de cap care îți pot afecta activitățile și care te pot face să te abați de la drumul tău și să bei o cană de cafea.

Fă tranziția către ceaiurile din plante – odată ce reușești să scapi de durerile de cap, poți înlocui ceaiul verde cu ceaiul pe baza de plante, care nu conține deloc cofeină. Ceaiul de mentă, ceaiul de ghimbir ori cel de portocale sunt ideale pentru energizarea organismului fără efecte adverse.

Dormi mai mult – oboseală va fi resimțită mai acut imediat ce te lași de cafea așa că ar fi bine să dormi mai mult în acea perioada. Un somn de 8 ore va fi mai mult decât suficient pentru a face față luptei cu dependență de cofeină.

Mănâncă unt de arahide la ora 15 – pe la ora 15 te vei simți foarte obosită și dorința de a bea o cafea va fi foarte mare. Poți învinge această dorința mâncând o felie de pâine prăjită unsă cu unt de arahide. Untul de arahide, bogat în proteine, îți va oferi energia de care ai nevoie.

Găsește o altă băutură energizantă – un fresh de portocale sau de grepfrut pot deveni băuturile tale preferate. Poți consumă aceste băuturi pentru a înlocui obiceiul de a-ți lua o cafea. Astfel, vei putea să ieși cu colegii de serviciu în pauză de cafea, fără să te holbezi la ei cu mâinile goale – ia-ți un fresh de la cafenea și savurează-l alături de colegi.

Reintrodu cafeaua cu moderație – așa cum am menționat la începutul articolului, o ceașcă de cafea pe zi are o mulțime de beneficii pentru sănătate și nu îți va face rău. Bea o cafea pe zi, dimineață sau la prânz – ideal ar fi să fie o cafea cu lapte degresat sau cu lapte de soia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367