REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum convingea un cămătar clientul să achite datoria: "Îţi tai o ureche!"

Cum convingea un cămătar clientul să achite datoria: "Îţi tai o ureche!"

Replica API 26 ianuarie 2013 | 00:00 578

Prins în flagrant, pe un bulevard din Constanţa

Prins în flagrant, pe un bulevard din Constanţa

Acţiuni în stil mafiot la Constanţa! Poliţiştii au prins în flagrant un cămătar, în timp ce încasa o sumă de bani, chiar pe bulevardul Tomis, de la victima sa. În plus, acesta avea nişte tactici ceva mai speciale de a-şi recupera banii, apelând la fraze desprinse din filmele cu gangsteri, de genul: "îţi tai un deget sau o ureche".

Ionuţ Dragoş Munteanu, cămătarul care a fost prins în flagrant de către poliţiştii constănţeni, în cursul zilei de joi, 24 ianuarie, chiar pe bulevardul Tomis, unde îşi dăduse întâlnire cu victima sa, Mihai Silviu Claudiu, se pare că avea o tactică mai "specială" de a-şi recupera banii. Din câte se pare, acesta, întrucât nu-şi recuperase la timp sumele date cu camătă, ar fi recurs la ameninţări precum "îţi tai un deget" sau "îţi tai o ureche", ceea ce l-a şi făcut pe Mihai Silviu Claudiu să apeleze la ajutorul poliţiştilor. Ca atare, la data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Constanţa, în urma unor activităţi specifice, au stabilit faptul că, în perioada 2008-2010, Silviu-Claudiu Mihai a primit cu titlu de împrumut de la Ionuţ-Dragoş Munteanu sume de bani pe care le-a returnat parţial şi la care a achitat dobânzi de tip cămătăresc. La finele anului 2010, suspectul i-a solicitat părţii vătămate remiterea sumei de 14.000 euro, reprezentând sumele împrumutate şi dobânzi. Întrucât nu a avut posibilităţi de înaintare a acestei sume, cel care s-a împrumutat a fost ameninţat în repetate rânduri cu acte de violenţă. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 24.01.2013, partea vătămată urma să îi remită lui Ionuţ-Dragoş Munteanu o sumă de bani, fapt pentru care s-a stabilit organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant a respectivului, fiind depistat cu suma de 3.000 de lei asupra sa. Banii erau însă marcaţi. Cu această ocazie, suspectul a fost prins în flagrant, identificat şi condus la sediul I.P.J. Constanţa. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, în sarcina "cămătarului" reţinând-se săvârşirea infracţiunii de şantaj, acesta fiind prezentat magistraţilor cu propunerile corespunzătoare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218