REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum evităm iritațiile după epilare, dar și cum le tratăm

Cum evităm iritațiile după epilare, dar și cum le tratăm

Replica API 7 august 2020 | 18:45 2485

În special vara, observăm că după epilare se formează mici pete roșii, că niște puncte, în locurile unde au fost rădăcinile firelor de par. Acest lucru se datorează porilor deschiși din cauza căldurii.

Iritațiile după epilare pot apărea indiferent de metodă folosită pentru îndepărtarea firelor de par nedorite. Pielea sensibilă este în special expusă riscului de iritație cutanata, însă orice tip de piele se poate confruntă, la un moment dat, cu o asemenea iritație.

Cum ne pregătim pielea pentru epilare

Indiferent de anotimp, este important să știm că, pentru a evita iritațiile și punctele roșii inestetice, porii și capilarele trebuie să fie cât mai reduse. În acest mod, firul de par este smuls fără a forță prea mult rădăcina, iar porii rămași nu se inflamează suplimentar.

Iată câteva reguli care te pot ajuta:

1. Cu o zi înainte de ședința de epilare, exfoliază temeinic pielea pe tot corpul, apoi hidratează cu o crema grasă. Exfolierea se poate face fie cu un scrub din comerț, fie cu unul DIY, preparat chiar de ține. Un scrub de corp homemade eficient este cel obținut din amestecul de gel de dus și mălai.

2. În ziua epilării, fă un dus cu 3-4 ore înainte, cu apă călduță, și NU aplica nicio cremă hidratanta sau ulei. Trebuie să eviți apă fierbinte și cremele, fiindcă acestea vor favoriza deschiderea porilor pentru mai mult timp.

3. Nu face dus sau baie timp de 4-5 ore după epilare și nu aplică niciun produs cosmetic pe zonele afectate. Dacă au rămas mici urme de ceară poți folosi puțîn alcool sanitar pe o dischetă, iar împotriva transpirației aplică la axile puțină pudra de talc pentru piele sensibilă.

4. Dacă folosești ceară sau aparatul de epilat, poți răci puțin zona înainte, cu o compresa rece.

5. Dacă folosești lama, nu uită să aplici un gel sau o spumă specială pentru ras, care va împiedică apariția iritațiilor că urmare a efectului abraziv al lamei. Încearcă să alegi un produs cosmetic fără miros, întrucât parfumurile pot cauza iritații cutanate.

Cum scăpăm de pete și iritații după epilare

Dacă totuși te-ai ales cu o piele iritată după epilat, încearcă să nu o agresezi și mai mult încercând să scapi de pete. Produsele cosmetice sau dușurile repetate nu vor face decât să înrăutățească situația.

Folosește timp de 2-3 zile geluri de dus și loțiuni ușoare, delicate, create pentru piele sensibilă sau pentru bebeluși. Pulverizează de câteva ori pe zi apă termala, care are rol de calmare.

Dacă problema persistă, indiferent ce măsuri iei înainte sau după epilare, discuta cu un medic dermatolog care te va ajută să gestionezi mai bine situația.

Remedii naturale pentru iritațiile de după epilare

Fă-ți un dus rece sau aplică comprese cu gheață – dacă trebuie să mergi la un eveniment în ziua în care te-ai epilat și nu poți masca nicicum iritația cu ajutorul hainelor, încearcă compresele cu gheață sau un dus rece. Când intră în contact cu apă rece, pielea se răcorește instantaneu, iar senzația de mâncărime dispare. Mai mult decât atât, porii se închid și iritația devine mai puțin vizibilă.

Prepară o pastă din pulberea de aspirina – dacă iritația este într-o zona sensibilă precum muchia piciorului sau axilă, poți folosi aspirina pentru a accelera procesul de vindecare. Aspirina are proprietăți antiinflamatoare, care calmează senzația de mâncărime/ usturime de la nivelul pielii, grăbind totodată procesul de vindecare. Pisează câteva capsule de aspirina, amestecă-le cu apă și aplică pastă obținută pe zona cu probleme.

Aplică ovăz – și ovăzul conține substanțe antiinflamatoare și are capacitatea de a calmă iritațiile cutanate. Poți pune tărâțe din ovăz în cadă plin cu apă, pentru că apoi să îți faci o baie relaxantă, care va contribui la vindecarea iritațiilor de la nivelul pielii. De asemenea, poți prepară o pastă din tărâțe de ovăz și apă, pe care să o aplici pe zonele cu probleme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108