REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum explică Bocai retragerea Consiliului Local Ovidiu din afacerea lui Hagi

Cum explică Bocai retragerea Consiliului Local Ovidiu din afacerea lui Hagi

Replica API 17 august 2015 | 00:00 237

Cică n-a fost nici o pierdere

Cică n-a fost nici o pierdere

Dumitru Bocai

Cotidianul „Replica” de Constanţa relata, într-o ediţie anterioară, cum a reuşit Regele fotbalului românesc să pună bazele unei afaceri de succes în oraşul Ovidiu. O afacere de suflet pentru Hagi: academia de fotbal care îi poartă numele. Hagi are acum propria sa echipă de fotbal, cu rezultate notabile şi cu o cifră de afaceri care nu este de neglijat. Clubul său din Liga I, Viitorul, a încheiat numai anul acesta transferuri care i-ar putea aduce peste 10 milioane de euro. O sumă fabuloasă, din care măcar 100.000 de euro ar fi putut ajunge în visteria oraşului Ovidiu, dacă administraţia locală ar fi rămas acţionară a clubului.

Fotbal Club Viitorul SA îi are acum ca acţionari pe Gheorghe Hagi, cu 99,09% din acţiuni, şi Iasko Zoltan Marton, cu 0,1%, sediul firmei aflându-se, din 2012, la etajul 1 al unei clădiri din Mamaia, unde s-a mutat de la hotelul Iaki deţinut, de asemenea, de Hagi. Nu este foarte clar ce s-a întâmplat între timp, dar, în iunie 2009, acţionarul majoritar Gheorghe Hagi coopta în acţionariatul Viitorului şi Consiliul Local Ovidiu, reprezentat atunci de primarul Dumitru Bocai, care primea 1% din clubul de fotbal. Între timp, Consiliul Local s-a retras din „afacere”, taman când clubul intra pe profit!

Prezentarea acestei situaţii, care nu ar fi avut de ce să deranjeze pe cineva, întrucât în articolul din „Replica” nu era indicat vreun vinovat, întrucât... aşa a fost să fie, l-a deranjat oarecum pe fostul primar al oraşului Ovidiu, care a ţinut să explice cum au stat lucrurile. „Hagi a investit în baza sportivă a oraşului. Trebuia să ne plătească o chirie dacă îi dădeam şi baza, dar era o aberaţie. Noi moştenisem o echipă cu un buget mare. Echipa trebuia să intre în divizia B, dar nu aveam bani să o susţinem măcar în C. Atunci, Hagi a spus să preia echipa, dar legal nu o puteam da decât dacă ne asociam. Am făcut această înţelegere: să intrăm asociaţi, dar ulterior să ne retragem.

În schimb, i s-au pus condiţiile să investească, să facă fotbal. Noi nea-m păstrat echipa noastră, să joace doritorii, CS Ovidiu, în divizia D, care nu are nevoie de buget. El în schimb a făcut echipa lui”, a explicat Dumitru Bocai. „După doi ani, când şi-a făcut Academia şi a zis că trebuie să investească, ne-am retras. Asta a fost înţelegerea, totul s-a întâmplat pe mandatul meu. Consider că n-a fost nici o pierdere, am rămas cu o bază sportivă boboc”, a mai explicat Bocai, fostul primar al oraşului Ovidiu şi potenţial candidat la primărie în 2016.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614