REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum explică managerul Spitalului Judeţean dispariţia unui bebeluş din Secţia de Pediatrie

Cum explică managerul Spitalului Judeţean dispariţia unui bebeluş din Secţia de Pediatrie

Replica API 20 septembrie 2013 | 00:00 138

"Noi nu suntem puşcărie"

"Noi nu suntem puşcărie"

Copilul dispărut miercuri seara din Secţia de Pediatrie 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost găsit de poliţişti. Micuţul a ajuns din nou pe patul de spital, fiind sub stricta supraveghere a cadrelor medicale. "Copilul a fost adus aseară (ieri seară -n.r.) la spital. Poliţia s-a dus peste ei (familia copilului -n.r.), pentru că ştiau cine sunt, noi aveam actele mamei. Ei au spus că-i acuză de răpire şi atunci mama copilului a dat declaraţie la Poliţie că ea l-a luat din spital. Noi am vorbit cu Poliţia, pe camere se vede altă persoană, unchiul care era cu bebeluşul în braţe. Poliţia spune că, dacă mama a dat declaraţie pe propria răspundere, închide cazul. Noi ce să facem dacă vine un aparţinător să vadă copilul? Să nu le dăm voie să-l vadă? Persoana respectivă s-a legitimat conform procedurilor, aşa am ştiut cine este. Nu era un om de pe stradă. Noi nu suntem puşcărie", a declarat, pentru "Replica", dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean.

Medicul spune că micuţul este acum sub tratament. "Copilul mă interesa în primul rând să nu fi păţit ceva. Noi le-am spus că dacă vor să ia copilul acasă, o pot face pentru că nu putem ţine oamenii cu forţa în spital. Dacă venea mama şi spunea că vrea să-l ia acasă, nu avea nimeni ce să facă, pentru că îl lua pe proprie răspundere. Dacă o durea sufletul de el, venea să-l vadă. L-a lăsat în spital, l-a părăsit. Asta ce faptă este? Dar nu avem ce face. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Legea nu îţi dă voie să ţii bolnavul cu forţa. Poliţia s-a mişcat extrem de repede, extrem de operativă, ea a rezolvat cazul", a precizat dr. Căpăţână. Copilul provine dintr-o familie dezorganizată. Mama lui nu munceşte, tatăl nu vrea să-l recunoască, iar bunicii nu vor să-l crească.

205 copii au fost abandonaţi în 9 luni

În afară de acest caz, facem precizarea că în Secţia de Pedriarie mai sunt abandonaţi alţi trei copii, iar în Maternitate - cinci. Reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului spun că în acest an s-au confruntat cu 205 astfel de cazuri. Numai în trimestrul al doilea al anului 2013, 65 de copii au fost părăsiţi de cele care i-au adus pe lume, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Roxana Onea.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614