REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum explică Meleșcanu pentru BBC, Legea amnistiei și grațierii

Cum explică Meleșcanu pentru BBC, Legea amnistiei și grațierii

Replica API 9 ianuarie 2019 | 03:18 457

Teodor Melescanu

O jurnalistă BBC l-a întrebat, luni seară, pe ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, de ce guvernul de la București încearcă să dea o amnistie pentru politicieni corupți, între care și liderul PSD. Meleșcanu încearcă în prima fază explicația cu penitenciarele supraaglomerate, însă jurnalista BBC, Emily Maitlis, îl întrerupe vădit nemulțumită și ii spune în față ministrului de externe: ”Haideți, domnule. Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!”, informează g4media.ro.

Rep: Liderul dvs a fost găsit vinovat de corupție, din acest motiv nu i s-a permis o funcție (nr de premier). Și acum țara dvs încearcă să dea amnistie pentru a le permite politicienilor corupți să fie liberi. Ce fel de semnal este acesta?

Meleșcanu: Vreau să spun foarte apăsat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este chestiunea penitenciarelor. Există o procedură de infringement legate de suprapopularea penitenciarelor și luăm în calcul posibilitatea de a încerca să găsim solții care să ofere condiții mai bune pentru cei care sunt în închisori. Din acest punct de vedere ne gândim la posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice care să le permită condamnaților…

Rep: Haideți, domnule. Discutăm aici despre practici politice corupte și dacă guvernul va da o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiți vinovați. Asta e absurd!

Meleșcanu: Poate vi se pare absurd, dar vă pot asigură că din când în când, în toate țările, dacă lucrurile nu merg bine din punct de vedere al Codului Penal, există posibilitatea să luăm în calcul soluții alternative.

Teodor Meleșcanu a încercat în prima fază o explicație pur și simplu fără bază reală la intenția guvernului de a promova aministia. După promovarea recursului compensatoriu, problema supraaglomerării penitenciarelor nu mai există, mii de deținuți fiind eliberați în ultimul an din închisori.

La ședința Consiliului Național din 16 decembrie, Liviu Dragnea și alți lideri PSD au vorbit deschis despre nevoia unei OUG de amnistie și grațiere, invocând pretinsele abuzuri din justiție. Guvernul Dăncilă și ministrul justiției, Tudorel Toader, au refuzat până acum să susțină acest act normativ. Totuși, premierul Dăncilă a declarat la sfârșitul anului că o condiție pentru ca OUG-ul să fie promovat este asumarea acestui act normativ de către ministrul justiției.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Prostata Batrana numit si Melescanu sau Melescanul,fiind specie rara comunisto-iudeica a fost prezent in toate guvernele din 90 si pana azi!Vad ca nu mai pleaca ba mai mult are si tupeu sa vorbeasca in engleza lui invatata cu Marina Kurinova la reciclarea de la Moscowa in 92.Esti un pampers de adult folosit abuziv atata tot,n ai prezenta ,n ai dictie ,n ai nimic decat inima rosie si steaua lui david pe suflet!Iesi acasaaaa de moshulet bashit ca o sa faci comotie pe scari la parlament si acolo te lasam pe bune!Nu vrei sa pleci?Ai imputit birourile cu bashinile tale de trecut de termen
7
0
rezistentii platesc cu bani grei jurnalisti pt a pune intrebari tendentioase . Ce pot face niste javre puturoase fara servici care traiesc din pensia de la soros ? sunt niste infractori in stare sa ucida romanii adevarati , feriti-va de rezistenti !
0
7
Hodorogul asta batran si cu abramburica, astia doi scapati de la Antipa sa lase oamenii vii sa-si croiasca drumul in viata, ei sa-si vada de colive si parastase ca sunt aproape cadavre vii.
7
1
Acest porc ingalat nu reprezinta interesul Romaniei ! Face pe tampitul numai atuinci cand i se clatina scaunul!Javra bolsevica !La puscarie porcule!
8
1
Problema in interviu era despre cine ar fi beneficiarul ordonantei. Ori practic exact cine nu trebuie ar fi , adica marii corupti si marii hoti. Ori rezulta ca va fi data pentru ei acea ordonanta. Atunci huo.
11
1
bizon batran si comunist ce esti ..te asteapta Belu si tu latri cu explicatii!! huaaa !!! latraule mars acasa !
9
1
da puscariile sunt aglomerate dar de ce ,pentru ca numarul paznicilor depaseste cu mult numarul detinutilor,daca se reduce numarul acestor purtatori de salarii mari degeaba care ies la pensie speciala la 45 de ani ne-am usura si noi si puscariile,basca bugetul,muiepesde
9
1
Nu suntem decat o tara de idioti. Daca eram destepti situatii de acest gen nu existau... Desteptii s-au mobilizat sa nu voteze si prostii au votat... a iesit un sugiuc turcesc pe care il serveste tot poporul cu pofta cei ce se bucura si cu sughituri pentru cei ce sufera. Aman beee...
12
1
cum sa o explice decat asa cum a dictat satana draknea
10
1
Amnistia si gratierea va veni si ce veti face ? O sa sugeti pula... .
5
17
Zau - nu ti este rusine ?
9
4
Nu iti sunt de ajuns condamnarile definitive ale politicienilor? Sau vrei un compendiu cu toate hotararile definitive numai ca sa cauti alte probe?
9
5
Asta-i replica geniala? Ce jurnalist profesionist sugereaza expresii de tip practici politice corupte fara a produce probe pentru astfel de afirmatii? Jurnalismul adevarat necesita investigatii, fapte, nume, date, cifre si nu povesti, iluzii si visuri umede. Ce faceti voi se numeste clickbait si inteleg ca asa va castigatii banutii, insa macar dati aparenta de profesionalism. Redati faptele asa cum sunt si nu mai interpretati aiurea.
10
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218