REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum explică patronul cherhanalei din Vadu că a scos la vânzare marfă care trebuia incinerată!

Cum explică patronul cherhanalei din Vadu că a scos la vânzare marfă care trebuia incinerată!

Mirela PASCAL 3 decembrie 2022 | 00:00 17464

Inspectorii OPC au descins joi, 1 decembrie, la cherhanaua Moessia din Vadu, care funcționează pe societatea HRC Fish Invest, după ce o familie, care a luat masa aici, a consumat preparate expirate. Un membru al familiei a ajuns la spital cu șoc anafilactic, la 30 de minute după ce a consumat ton expirat de șase luni.  În urmă controlului s-a constatat că peste o tonă de alimente erau expirate și neconforme, inspectorii dispunând închiderea restaurantului. Administratorul societății, chef Denis Gabriel Stamatescu, care este și asociatul majoritar al firmei, a declarat, pentru Replica, că ”se întâmplă așa ceva în orice cârciumă” și că-și asumă consecințele.

Denis Gabriel Stamatescu

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a precizat, referitor la dezastrul de la cherhanaua din Vadu, că ”în afară de o tonă și aproape 100 de kg de pește în afara datei de durabilitate minime de consum, nu s-a găsit alt pește proaspăt deci oricine ar fi ajuns astăzi să servească masa, cu siguranță nu ar fi avut altceva de mâncat decât pește expirat”. Am luat și noi legătura cu unul din patronii restaurantului pentru un punct de vedere. Denis Gabriel Stamatescu nu a negat acuzațiile aduse și spune că-și asumă consecințele

Iată ce a declarat, pentru Replica, Denis Gabriel Stamatescu, patronul cherhanalei Moessia:

A fost o greșeală de procedură, o problemă cu congelatorul de produse expirate, s-au încurcat pachetele în timpul mutării dintr-un frigider în altul. Erau produse care trebuia să ajungă la incinerare”, a explicat Denis Gabriel Stamatescu, pentru Replica.

”...am cumpărat marfă multă în vară”

Întrebat ce căutau produse expirate din septembrie în bucătăria restaurantului, acesta  a răspuns: ”După o vară în care ne-am pregătit pentru un sezon de care nu am avut parte...am cumpărat foarte multă marfă și a rămas”, precizând, totodată, că ”în orice cârciumă se întâmplă să ai produse expirate”.

Curățenia generală se face...în decembrie

Așa o fi, nu știm, dar o tonă?! ”Nu era o tonă, nici măcar nu s-a cântărit marfa”, a răspuns Stamatescu. Acesta a mai precizat că, de obicei, curățenia generală se face în decembrie, întrucât ”suntem la distanță mare față de incinerator”. Să înțelegem că în bucătăria restaurantului de la Vadu se face curățenie o singură dată pe an?! Atunci, e și mai gravă situația și ne întrebăm cum a scăpat până acum de controale!

În concluzie, Stamatescu a precizat că se declară principalul vinovat pentru această situație și își asumă consecințele. ”Sunt principalul responsabil pentru această situație, în calitate de administrator. Ar fi trebui să verific. Să nu se înțeleagă că facem așa ceva mereu. În patru ani, nu am avut nicio plângere. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, este un eveniment nefericit”, a conchis administratorul.

Precizăm că societatea a primit o amendă în valoare de 15.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară a activității până la remedierea deficienţelor constatate. S-a sigilat camera de congelare cu cele 1.038 de produse neconforme.

OPC va sesiza organele de cercetare penale, întrucât contravenția este o pedeapsă mult prea mică pentru o neglijență atât de mare.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alo, politia si justitia, asta mai se afla in libertate?
1
0
The ultimu control iefectuat a fost Vaginal adică s.anfipt un desti in keazda! Ești multzamit?
1
0
Aceasta tehnica se numește maturare, beshtele se pune la maturat câteva secole până năvălesc hoardele de kokalares garnisiți cu kizdoasele bosumflate pline de bashini cu stropi roze sa halească de la KerHazna că e la modă. Apai de ce sa nu le dam ?! Le dam și mouieejdey de le trebuie. ! S.aveti poftă!
1
0
Sunt curios cand a fost efectuat ultimul control a celor de la ANPC si daca au consemnat in carnet controlul si ce nereguli au gasit . Pentru ca intr-o carciuma unde se gaseste dezastrul din ce am vazut la tv , este o practica veche a lor nu este ceva intamplator . Dar pentru ca sigur are pe cineva care ii tine spatele , este trecut cu vederea . Daca p********l N**a a vrut sa serveasca masa acolo si era sa dea coltul , este ghinionul acelui patron lacom . Totusi ma mira cum de acest p******r sa dus sa serveasca masa acolo . Ma gandesc , ori i sa recomandat , ori cu intentie stia situatia si a vrut sa io traga patronului . Prea este cusut cu ata alba .
1
0
Cata bataie de joc fata de oameni. Va dati seama cand autoritatile romane le cereau oamenilor sa isi taie toate pasarile si sa le arunce pentru ca venise gripa aviara,sau sa isi omoare toti porci din cauza gripei porcine cu toate ca asta nu se transmite de la animal la om,sau sa nu cumva sa adune pesti din vreun rau poluat?,ei,ce a facut criminalul asta este de zece mai periculos decat ce le recomandau autoritatile romanilor cetatenilor tari,sa mai adaug si ca ii avertizau pe romani sa nu cumpere peste carne de miel sau alt fel de carne din piete,pai pestele ala vandut de braconieri in piete era de 1000 de ori mai bun decat ce vindea criminalul asta,asta o stiu toti cei care au cumparat caci toata lumea stie cum miroase pestele proaspat si se uita la branhii;deci dute dracu mai Horia Constantinescu tu si oameni tai care sunteti platiti din bani romanilor pentru ca sa vegheati la produsele care pun in pericol sanatatea oamenilor,mai ales ca ecscrocul asta facand si el parte din sistemul alimentatiei publice a spus un adevar pe care il stie aproape toata lumea:"toti de pe litoral procedeaza ca mine,nu sunt eu singurul borfas care m-am imbogatit prin stilul asta de afacere".
3
0
Trebuiesc arestați și dați ani greu de puscarie.Voi mâncați de acolo peste imputit?
9
0
Sa fie clar! Ma duarenpl că meltenii se nghesuie la cherhaznale , poa sa și moara! Ciganushi mai puțini! Deci puneți peste la stricat pt la Anu! Meltenii sunt câtă frunză! Siktir
3
2
Acest patron infect si j***s, asa cum este si bomba lui de restaurant, nu are nici cea mai mica urma de constiinta. Bai mizerie, nu iti este rusine sa declari toate minciunile astea? Muia aia de borfas crezi ca te ajuta? Va mai plangeti ca nu au venit turisti vara trecuta. Din cauza voastra nu mai vin, animalule! Si nici nu o sa mai vina. Afirma ca toate restaurantele fac la fel! Meriti la lingi toata mizeria aia si sa mananci tu carnea aia, inchis intr-un beci.
21
3
si d-aia s-a sesizat OPC-ul sa faca control de 1 Decembrie! Daca era orice alt fraier, nu se deranjau inspectorii din ziua libera sa controleze cherhanaua! Oare HC are curaj sa faca un control si la locatiile lui Felics Str0e? Mai exact la locatiile familiei mafioate? Nu prea cred, PSD-ul si PNL-ul (prietenii de infulecat ai lui T Nitza, fost avocat de interlopi, actual p******r de gunoaie) si-au dat mana din vremuiri imemoriale la Constanta: luau masa impreuna pe Tomis colt cu Dacia inca de acum 6-7 ani.
23
2
vin fraieri din bucale sa manince congaelaturi de acum 10 ani si la matei,de Ula sa ma iei,la briceag popasul pescarilor olimp,vara la vama.destepti baietii,va asteapta circiumarii sa le tomberonati gunoaiele din congelatoare!
21
1
Daca este la fel si la vama in issacea imi este mila pentru refugiati saraci scapa de bombele lu Putin si ii omoara aia acolo cu mancarea
15
2
Daca mi se intampla mie sau altui oarecare, oare ANPC cu Horia C-tinescu in frunte actionau tot asa de prompt? Aiurea. Dreptate doar pt unii. Cu functie.
21
1
si de ce trebuie sa ajunga un om in spital ca sa se faca un control ca lumea - banuiesc ca pentru anpc este subfinantat nu are suficienti oameni si bani - asta arata cat ii pasa guvernului de sanatatea si viata noastra - nu ii pasa deloc
14
0
Am si eu doua localuri in Mangalia si vara mai deschid si in statiuni daca ar stii omu ce i se pregateste ar sta acasa cu o tigaie si ar manca mai bine o omleta. Mai fac si afaceri cu magazinele care imi dau produse expirate la sfert de pret in loc sa le arunce si mai imi iau si de acolo ceva. Fraierul trebuie jumulit bine si sunt destui fraieri pe lumea asta mai ales in Romania. Unul saracu si a bagat telefonul la amanet sa iasa cu prietena sa se dea mare si a stat si intoxicat vreo 3 zile s a cufurit la mine in weceu rau de tot
13
6
Mizerie machidoneasca, pun bucurestenii botul, noi stim cine sunt spurcaciunile astea.
25
7
Uimitor este cum de a intervenit OPC asa repede si mai ales in timpul minivacantei bugetarilor. In primul rand ar trebui sanctionat Sanepidul sau cum s-o mai numi acum, institutie devenita inexistenta din cauza nivelului urias de coruptie si incopetenta
25
1
Mandat de RETINERE urgent
23
0
Uitati-va unde sunt produsele noastre donate pentru refugiati, la cherhana Moessia, oare ce cautau atatea produse acolo? Pentru boli sigure recomandam Moessia
21
2
Nu este nimic de explicat. Un jeg de patron cu un local infect, disperat dupa bani. Putea sa manance un copil mic acolo si sa moara idio.tule. Amenda, inchis si cat mai multe controale la toate locatiile aste cu patroni iresponsabili. Apuca-te de taxi in mort.ii tai daca nu stii sa respecti regulile.
31
3
Probabil asa se procedează la acest zis restaurant. Dacă un client nu sesizează, se continua la infinit. Și se mândrește ca în patru ani nimeni nu a sesizat. Halal administrator.
24
1
Cum spui mai patroane,ca iti asumi vinovatia?,bine atunci sa stai in arest la domiciliu o luna de zile tu impreuna cu famila ta si toti angajati tai care stiau ca preparau si vindeau marfa asta si sa fiti serviti doar cu produse preparate cu marfa care a fost gasita la control in depozitul societati tale,asa iti asumi raspunderea daca mananci si tu impreuna cu cei dragi tie ceace le-ai vandut oamenilor pe bani. Si daca spui ca aproape toti patroni prepara mancare cu carne alterata vino cu dovezi ma,nu publice ci toarnai la p********l N**a pe cei pe care ii cunosti,altfel se pisha si p********l asta pe pwlime caci asta sunt romani normali pentru astia din justitie dar acum ca a vazut chiar el in persoana moartea cu ochi poate isi foloseste puterea si trimite OPCul in control"nu p********l asta se stie ci uni prieteni de-ai lui care au functii de decizie in OPC"si nici pentru ca sa se razbune ci sa fie de folos cetatenilor care ii platesc salariul lui de bugetar si celelalte drepturi.
26
1
Normal ca i s-a facut rau cand a vazut nota de plata. Victima a crezut ca e pe protocol si ce sa vezi, ghinion, nota de plata. Haidi maaaa, ne luati de p****i? Pun pariu ca nici macar nu a fost pus la plata. Din pacate a avut ghinion.
20
16
Cine a ajuns la spital?! Cititi presa!!! Ce domn celebru, a scris peste tot, a ajuns la spital!?
16
1
Cand se face bine benea p********l vine cu catusele si pistolul sa manance.asa va trebuie dqca vreti sa prostiti lumea si sa deveniti bogati peste noapte
17
3
Te eviscereaza, ala, de a ajuns la spital!!!!
17
2
Ăsta este pestele proaspăt de la cherhanale.
30
0
La puscarie, patroane, imediat! Ai stiut ca mancarea este expirata, nu a fost greseala! Sa vedem ce decizii urmeaza si cate pile are boss-ul!
33
0
Trebuie sa fii tare p***t sa te duci pana in Vadu sa te prosteasca marele Chef cu jegu lui de pescarie.
43
2
Doar un om mic si j***s poate sa faca asa ceva . Baca clienti in spital pentru ca lacomia din el este fara limite . Se intampla ca acesti mizerabili scapa cu sanctiuni mici . Ia sa-l fi bagat la zdup pentru cateva luni macar . Cel putin Constanteni sa-l dea la mama d r a c u l u i si sa nu mai calce prin spelunca aia
39
0
Faceți legi care sa condamne atentatul la viata al cetățeanului și între 10 și 15 ani fără drept de reducere a pedepsei, NIMENI nu ca respecta viata, nimanui. Astia suntem!
43
1
Acolo e local de fitze , doar nu manca pr0curorul Nitza Teodoru la alt restaurant , la ce vila de milioane de euro are in Constanta. Probabil petrecea la nici 6 zile dupa ce si- a tras un glont in cap baiatul cu pistolul lui. Ma intreb ce cauta politia in local la comanda lui, pe banii statului face ce vrea Nitza asta, parca se ocupa OPC, nu politia, dar cand esti pr0curorul Nitza faci ce vrei tu.
27
14
Dl patron este fff periculos. Cum adica facem curat o data pe an?
36
1
La Constanta se meege pe un principiu machidonesc: daca branza e veche, e buna. Daca vinul e vechi e bun. La fel si cu mancarea. Acest jeg de Horia C. ar trebui sa dea exemplu avand in vedere ca sta in acest sat numit Constanta.
38
9
E trist faptul ca OPC-ul reactoneaza doar daca se intoxica un p******r, N**a in speta de fata. In rest, toti acesti nemernici isi desfasoara activitatea nederanjati. Stamatescule ai fost, esti si vei ramane un gunoi de om!
43
3
toti fac la fel.peste putrezit,crap si somn cu mercur din spania,italia,putreziciuni,toate sint bune ptr bucuresteanul fraier care vine sa maninca peste desi are balta cu saramura linga el,dar asa.i cind ai prea multi bani de bugetar si nu te duce mintea.vara mincati de la machi toate mortaciunile batrine din ferme,pastrama de vita,oi.pofta buna!ha ha
37
1
Ți as rupe mana aia cu care ai gătit pestele ala expirat
37
0
Chef ul pzdii...
37
0
Mai ai și tupeul nesimțit, să ne spui și să vii cu niște scuze puerile mare chef, mai acum câteva zile mai era o mare patroana de club care se plângea că țăranii nu-i mănâncă ei fructele de mare, pa care le cumpăra congelate de la Metro cum fac dealtfel toții chefii ăștia din așa zisele restaurante de lux
42
3
Pe ăștia încă nu i ai arestat?.Atunci care este explicația?...Criminalii dracului.
39
0
Otrava curata, otravesc copii, am mancat acolo, mi-e scarba. Bravo opc. Am platit o gramada de bani.
41
0
D-asta isi faceau reclama gretozoasa pe la radio, ca ramasesera cu pestele expirat de 3 ani si le trebuia pelicani! E, intradevar, o destinatie, de unde pleci direct la spital! Ce bucatarie scarboasa, conform imaginilor de la tv!
43
2
N ita manca din banii primitivde la Duta, ancheta sta pe loc, cand e vorba provcurori ca asta, lucrurile se opresc
37
2
Acolo e local de fitze , doar nu manca pr0curorul Nitza Teodoru la alt restaurant , la ce vila de milioane de euro are in Constanta. Probabil petrecea la nici 6 zile dupa ce si- a tras un glont in cap baiatul cu pistolul lui. Ma intreb ce cauta politia in local la comanda lui, pe banii statului face ce vrea Nitza asta, parca se ocupa OPC, nu politia, dar cand esti pr0curorul Nitza faci ce vrei tu.
47
8
Mai sa fie ce coincidenta, Replica de ce nu spui numele celui intoxicat, p********l N**a. Daca nu era N**a credeti ca OPC se agita asa de tare? Chestia cu organele penale miroase a comanda clara catre organe, daca era Gheorghe din Vaslui la fel se proceda?
48
3
Ce mortii masii isi asuma, ca nu inteleg? Patronii ca asta, merita batuti bine. Pai după ce aproape ca omori un om cu mâncarea ta imputita, zici ca îți asumi?
53
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218