REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cum explică reprezentanţii McDonald's de ce nu putrezesc hamburgerii lor. Voi credeţi asta?

Cum explică reprezentanţii McDonald's de ce nu putrezesc hamburgerii lor. Voi credeţi asta?

Replica API 31 mai 2014 | 00:00 273

Cu ceva timp în urmă, un chiropractician din Nebraska a făcut senzaţie prin dezvăluirea unui meniu Happy Meal de la McDonald's, vechi de doi ani. Produsele arătau ca şi cum nu ar fi fost atinse de timp, fapt de care medicul s-a folosit în încercarea de a-şi convinge pacienţii să evite astfel de preparate. Ştiri pe aceeaşi temă 7 fapte dezgustătoare despre fast-food Nu este prima ştire de acest gen, o altă poveste, a unui burger vechi de 14 ani care nu a putrezit, a făcut înconjurul lumii în ultimii ani. David Whipple, bărbatul care a păstrat burgerul, a declarat că a făcut acest lucru pentru a le demonstra nepoţilor săi că mâncarea de tip fast-food este plină de conservanţi şi chimicale.

Ca reacţie la anti-reclama făcută de-a lungul anilor, reprezentanţii McDonald's din Canada l-au consultat pe doctorul Keith Warriner, de la Departamentul de Ştiinţă Culinară şi Asigurarea Calităţii al Universităţii Guelph, din Canada, care a oferit o explicaţie unui client curios de ce burgerii nu putrezesc. "Adevărul este că hamburgerii, cartofii prăjiţi şi carnea de pui sunt alimente şi mucegăiesc dacă sunt ţinute în anumite condiţii", a declarat doctor Warriner, citat de publicaţia "Business Insider".

"Există o mulţime de videoclipuri şi poze în mediul online care atrag atenţia asupra faptului că anumite produse ale mărcii McDonald's nu putrezesc şi rămân intacte o perioadă lungă după perioada de valabilitate, pentru că ar fi pline de chimicale. În esenţă, microbii care cauzează procesul de putrefacţie ne sunt asemănători: au nevoie de apă, nutrienţi, căldură şi timp să se dezvolte. Dacă luăm aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta şi nu pot afecta mâncarea. De exemplu, hamburgerul de la McDonald's pierde apă în timpul procesului de gătire şi rămâne aproape uscat. Chifla, desigur, este făcută din pâine care pierde din umiditate şi ea după ce este încălzită. Atunci când laşi un burger într-o cameră, în condiţii normale, acesta pierde şi mai mult din umiditate, din moment ce procentajul mediu de umiditate din aer este de 40% în majoritatea locuinţelor. Astfel, în absenţa umidităţii foarte ridicate, hamburgerul se usucă pur şi simplu, în loc să putrezească, pentru că microbii nu au cum să crească şi să înceapă procesul de putrefacţie. Ca să vedeţi cum se strică un burger, îl puteţi înveli într-o folie, care să împiedice uscarea lui, sau îl lăsaţi într-o cameră cu umiditate ridicată, cum este baia. În condiţii similare, veţi obţine probabil acelaşi rezultat şi cu un sandviş făcut acasă, dacă are acelaşi nivel de umiditate scăzută ca un burger preparat la McDonald's", explică Warriner, adăugând că pentru a "strica" un burger de la McDonald's, trebuie să prevenim pierderea umidităţii.

Citeşte mai mult: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369