REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum i-a convins Radu Mazăre pe judecători să nu îl aresteze

Cum i-a convins Radu Mazăre pe judecători să nu îl aresteze

Replica API 15 aprilie 2014 | 00:00 252

Procurorii nu au avut probe care să creeze suspiciunea rezonabilă că Radu Mazăre a luat mită. Judecătoarea Rodica Cosma, cea care a dispus eliberarea lui Radu Mazăre, arată în motivarea deciziei că, la momentul propunerii de arestare, procurorii nu au adus probe care să creeze suspiciunea rezonabilă că edilul a primit bani de la Avraham Morgenstern, pentru comiterea unor fapte de corupţie.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din examinarea actelor cauzei reţine că procurorul nu a administrat până în acest moment procesual probe care să creeze suspiciunea rezonabilă privind primirea (modalitate de săfârşire a infracţiunii de luare de mită reţină în cauză) de către inculpatul Mazăre Radu Ştefan a vreunei sume de bani, respectiv darea unei astfel de sume de către inculpatul Morgentern Avraham, pentru ca, în schimbul acesteia, inculpatul Mazăre Radu Ştefan să-i faciliteze câştigarea licitaţiei şi încheierea contractului de achiziţie (...) între Regia Autonomă 'Exploatarea domeniului public şi privat' Constanţa şi societatea Shapir Structure, al cărei reprezentant era inculpatul Morgenstern", se menţionează în motivare.

Potrivit aceluiaşi document, judecătorul a constatat că Elan Schwarzenberg este partener contractual al societăţii Meligi Management şi că societatea acestuia a transferat în contul lui Mazăre 95.000 de euro.

"Aceasta constituie o realitatea ce nu poate fi contestată, însă nu rezolvă probele administrate până în acest moment procesual, că banii au fost primiţi de inculpatul Mazăre Radu Ştefan de la inculpatul Avraham Morgenstern, pentru ca acesta din urmă să câştige, în condiţii ilicite, licitaţia din 15 decembrie 2011", consideră judecătoarea Cosma, potrivit Mediafax.

Magistratul mai arată că, după ce a analizat procesele-verbale de redare a interceptărilor telefonice, "nu se desprinde vreun dialog purtat între Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern, respectiv Schwarzenberg Emilian din care să rezulte primirea vreunei sume de bani pentru a efectua demersuri în favoarea societăţii Shapir Structure".

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat i-ar fi dat mită edilului 175.000 de euro pentru a-şi asigura câştigarea contractului pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă", au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614