REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum încearcă Chevron să demonstreze că toate sunt bune şi frumoase şi ne vom umple de bani

Cum încearcă Chevron să demonstreze că toate sunt bune şi frumoase şi ne vom umple de bani

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 185

Şedinţă publică... cu uşile închise

Şedinţă publică... cu uşile închise

Conferinţă cu scântei vineri după-amiază la Universitatea "Andrei Şaguna", unde mai mulţi specialişti în domeniu au prezentat avantajele explorării gazelor de şist în Dobrogea. De la locuri de muncă, la investiţie de viitor sau de la riscuri de mediu la interese economice străine, personalităţi marcante au încercat să-i convingă pe studenţi de avantajele explorării gazelor de şist.

Toate bune şi frumoase până în primele secunde ale începerii evenimentului. Deşi, iniţial, a fost anunţat ca un eveniment public, organizatorii au "tras obloanele" şi au interzis accesul persoanelor care figurau ca studenţi ai instituţiei sau nu beneficiau de invitaţie, momentul fiind presărat cu o coadă de toată frumuseţea şi multe persoane dezamăgite, pentru că nu au putut participa la dezbatere. Momentul a marcat apariţia protestatarilor. Aproximativ 10 persoane s-au adunat în faţa Universităţii şi au criticat modul de abordare a tentativei de informare în privinţa exploatării gazelor de şist. Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Ecologist Român, Dumitru Bădrăgan, prezent la eveniment, a declarat pentru Replica: "Considerăm că este necesară o dezbatere publică. O anumită instituţie a anunţat că astăzi se organizează... cum să-l mai numesc eu acum? Colocviu? Şedinţă de informare? Din păcate, am avut surpriza să constatăm că nu se permite accesul şi nu ni se permite să asistăm la această prezentare, cum s-o fi numi ea. Una e pe afiş, alta se întâmplă în sală. Dezbaterea publică este organizată cu participarea Instituţiei Prefectului, Agenţiei de Mediu, a celor care au opinii pro sau contra, astfel încât să avem informaţii din ambele părţi. Concluzia o trage cel care participă. În condiţiile în care selectezi la intrare şi nu permiţi accesul celor care au o opinie, atunci săvârşeşti o gravă discriminare în ceea ce priveşte accesul la informaţie".

Vom reveni cu informaţii suplimentare.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102