REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum îngrijești părul după sezonul estival

Cum îngrijești părul după sezonul estival

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:00 1122

Poate că tu iubești vara, însă părul tău nu e prea încântat de soare sau de apa sărată de la piscină. Ce poți face pentru a-i reda vitalitatea după sezonul estival?

Căldură, soare, plajă, apă de mare din piscină: oricât de distractiv ar fi acest sezon pentru tine, vara poate fi dură cu părul tău, așa că nu ar trebui să îl neglijezi odată ce zilele toride au rămas în urmă. Mulți factori externi, cum ar fi razele ultraviolete și sarea din apă, pot deteriora rapid părul dacă nu ai grijă de el, scrie doc.ro.

De multe ori, poți observa abia la sfârșitul verii că părul a căpătat un aspect aspru sau fragil. Cea mai bună idee este să îi oferi protecție suficientă pe tot parcursul verii, însă, dacă nu ai făcut acest lucru, îi poți reda vitalitatea și mai târziu.

Toamna este cel mai bun moment pentru ca părului să-i revină strălucirea deplină și să îl pregătești împotriva factorilor agresivi de mediu din timpul iernii (frig, vânt rece, ploaie, ninsoare). Pentru o îngrijire eficientă, ia în calcul câteva îndrumări.

Îngrijirea părului după zilele calde de vară

Odată cu răcirea vremii din luna octombrie, poți începe să restaurezi frumusețea și sănătatea podoabei tale capilare.

Ai grijă de cuticule

Stratul exterior al firului de păr care constă din celule suprapuse are drept sarcină să protejeze părul de factorii de stres din mediu, cum ar fi lumina, căldura și tratamentele cosmetice - de exemplu, coloranții. Cu toate acestea, cuticula se poate deteriora pe timpul verii, lăsând părul cu un aspect fragil, uscat și care pare neîngrijit.

Pentru a întări din nou cuticula, un singur lucru este de folos: hidratarea. Folosește în mod regulat o mască hidratantă pentru păr, cum ar fi o mască din comerț sau una preparată de tine din ingrediente naturale (ulei de măsline, ulei de cocos, iaurt, gel de aloe etc.). Nu uita, este important să nu îți supraîncarci părul cu produse de îngrijire. Sfatul meu este ca, atunci când îți cumperi șampoane, măști etc. din comerț, să utilizezi produse de îngrijire din aceeași gamă, deoarece acestea sunt formulate pentru a acționa în sinergie.

Oferă-i părului un plus de strălucire

Simți că părul tău are nevoie de un plus de strălucire? Poți să apelezi la o vopsea de păr semipermanentă și fără amoniac. Spre deosebire de coloranții permanenți, o astfel de nuanță se spală în timp (la unele persoane ține cam două săptămâni, la altele culoarea durează o lună, mai ales dacă se folosesc și un șampon și un balsam pentru protecția culorii).

Multe vopsele semipermanente conțin ingrediente hrănitoare - uleiuri speciale, de exemplu, care învelesc firul de păr și îl fac să strălucească din nou. Caută produse care conțin și keratină, care să ofere mai multă rezistență, precum și strălucire.

Taie-ți vârfurile

Dacă porți părul mediu sau lung, știi cât de important este să tai 1-2 cm din vârfuri o dată la câteva luni. Sfârșitul verii este momentul ideal pentru a te îndrepta către coafor. Chiar dacă îți place părul lung și vrei să menții cât mai mult din lungime, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să îți tunzi părul deloc. Dacă vârfurile sunt uscate și deteriorate, părul nu este nici sănătos, nici frumos. După ce ți-ai regenerat vârfurile, poți să-ți cumperi și un produs de tip tratament care să netezească bine cuticula, să întindă bine firele și să confere părului un aspect general mai sănătos.

Cum îți pregătești părul pentru frig

Ai grijă la alimentație

Alimentația echilibrată nu este importantă doar pentru sănătatea corpului, ci și a părului. Pentru o creștere sănătoasă a firelor, păstrează nivelul de vitamine ridicat. Alimentele precum somonul, stavridul, ciupercile, ouăle, nucile sau avocadoul pot ajuta la păstrarea sănătății podoabei capilare. Unele dintre aceste alimente sunt bogate în vitamina D, altele în vitamina E și, ca bonus, îți vor crește și apărarea corpului împotriva tusei tipice de toamnă, a eventualelor secreții nazale sau a răcelii.

Scapă de mătreață

În timpul iernii, este ceva obișnuit ca pielea să devină mai uscată și să se descuameze. Acest lucru este cauzat de factorii sezonieri, cum ar fi mersul prin aerul rece de la exterior, apoi contacul cu aerul mai cald de la interior și tot așa. Dacă observi că îți apar acei fulgi albi pe scalp sau pe haine, ia-ți un șampon și un balsam antimătreață care să se potrivească părului tău, care să conțină ingrediente precum acid salicilic, sulfură de seleniu, tensidă de cocos, niacinamidă, pirocton olamină sau piritionat de zinc. Când îți usuci părul, evită să pui uscătorul pe cea mai mare temperatură, ca să nu îți deteriorezi și mai tare părul și scalpul.

Poți să-ți prepari acasă și o mască împotriva mătreții, pe care să o aplici după ce ți-ai spălat părul cu șampon. Amestecă 2 linguri de ulei de cocos nerafinat cu 2 linguri de zahăr, cinci picături de ulei esențial de mentă și două picături de ulei esențial de arbore de ceai. Cu acest amestec, masează ușor scalpul 5 minute și mai lasă-l în păr încă 5 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Protejează părul împotriva uscăciunii

Poate că soarele puternic nu era pe placul părului tău, dar nici frigul nu îi este chiar cel mai bun prieten. Vântul rece, precum și folostrea foehnului îți pot usca părul și te poți pomeni cu vârfurile despicate. Oferă-i părului un plus de umiditate prin aplicarea unei măști de două ori pe săptămână. O mască utilă pentru părul uscat îți poți face din 1 lingură de miere, una de oțet de mere și un ou bătut. Întinzi amestecul pe lungimea părului (dacă ai părul mai lung, poți dubla cantitățile), lași să acționeze 30 de minute, apoi te clătești cu apă caldă.

În afară de mască, utilizează un șampon regenerant și un balsam, potrivite tipului tău de păr (uscat, gras etc.). Cum în sezonul rece e posibil să-ți cadă mai mult păr, poți încerca un șampon și un tratament cu aminexil. Când îți usuci părul cu foehnul, vizează rădăcinile, nu vârfurile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614