REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cum interpretează primarii PDL din Constanţa "pacea" dintre Udrea şi Blaga

Cum interpretează primarii PDL din Constanţa "pacea" dintre Udrea şi Blaga

Replica API 28 martie 2013 | 00:00 131

Momentan nu pleacă nimeni, poate din 2016

Momentan nu pleacă nimeni, poate din 2016

Elena Udrea cade la pace cu Vasile Blaga. Democrat-liberala a spus miercuri, în şedinţa Colegiului Director al PDL, că subiectul contestaţiilor privind rezultatul alegerilor pentru şefia PDL este închis, asta după ce cu o zi în urmă susţinătorii acesteia anunţaseră că vor depune o ultimă contestaţie. În plus, Udrea a spus că rămâne în partid şi că trebuie să existe respect reciproc între iniţiatorii moţiunilor.

Ce părere au pedeliştii constănţeni despre gestul celei pe care au susţinut-o?

"Dacă n-ar fi renunţat, se rupea partidul şi se pare că a decis să rămână în partid. A tot insistat şi a văzut că e ferm şi nu reface nimic... Decât să rupi partidul... se pare că nu a vrut să facă asta pentru o funcţie. Ne-am întors la situaţia dinainte de Congres, nu s-a schimbat nimic. Nu prea e bine, din punct de vedere electoral, dar asta e situaţia. Poate, nu pot să garantez că, dacă venea Udrea, creşteam ca un trandafir frumos, dar era o schimbare. Dacă pleca, nu mai intram în parlament în 2016. Noi am scăzut cu Vasile Blaga. Nu-i contestă nimeni calităţile de om. Dar, din punct de vedere electoral, am scăzut, iar rezultatul e vizibil", a spus Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă. Faptul că Udrea s-a decis să rămână în partid pentru a nu produce ruptura, asta nu înseamnă că tensiuni la nivelul local nu vor mai exista. "N-am nici o problemă cu Gigi Chiru, i-am cerut să schimbe modul de a conduce partidul, că nu se poate să propună una şi tot el să nu respecte propria propunere. Dacă pe ale lui nu le respectă, pe ale noastre nici atât. O să vedem dacă Vasile Blaga consideră normal lucrurile astea", a spus edilul. Şi Nicolae Anghel, primarul din Castelu, o susţine pe Elena Udrea, considerând că a făcut un gest înţelept că a luat decizia de a nu pleca din partid. "Elena Udrea chiar a vrut să facă bine partidului, să nu se creadă că ea a mimat faptul că a vrut să câştige. Orice boală lungă, duce la moarte sigură. A făcut o faptă înţeleaptă. Are experienţă astfel încât să facă bine partidului", a spus Anghel. Cât despre situaţia la nivel judeţean... lucrurile nu s-au schimbat nimic. "Noi ne menţinem poziţia până vede Vasile Blaga nemulţumirile noastre. Nu cred că în două zile s-au schimbat colegii mei. Eu, unul, nu. N-avem nimic cu sigla, ci cu modul de organizare. Una stabileşti şi alta faci. S-a mers prea deprate. Mi-e greu să cred că la Constanţa se va face organizaţie puterrnică, în condiţiile în care BPJ are 90 % membri numai din oraş. Cei din teritoriu, Dumnezeu cu mila", a conchis Nicolae Anghel. La rândul său, deputatul Florin Gheorghe a spus că îşi va vedea de activitatea la Parlament... şi atât. În plus, ar avea multă treabă, fiind ales în Comisia pentru administraţie. Însă, tot el şi-a exprimat temerea că unii dintre aleşii locali, posibil şi primari, care în prezent sunt în PDL, în 2016 vor candida din partea altor partide.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369