REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum îşi amintesc locuitorii din Oltina alegerile: cu promisiuni de excursii în străinătate sau ameninţaţi cu cuţitul

Cum îşi amintesc locuitorii din Oltina alegerile: cu promisiuni de excursii în străinătate sau ameninţaţi cu cuţitul

Replica API 16 iunie 2012 | 00:00 202

10 iunie a tensionat judeţul

10 iunie a tensionat judeţul

Scandalul alegerilor locale continuă. Dacă până acum am avut parte de episodul pilot şi sezonul propriu-zis, iată că acum şarada continuă cu episoade suplimentare. Acţiunea se mută, de această dată, la Oltina, unde locuitorii aruncă acuzaţii grave în cârca PSD-ului, cum că ar fi fraudat alegerile prin diferite metode mârşave. Promisiuni cu excursii şi bunuri materiale şi până la ameninţări de ordinul fantasticului, fluturări de cuţite şi cuvinte jignitoare, aceasta este atmosfera descrisă de locuitorii din Oltina. Cu aceste "poveşti" sau fără, cert e că primăria a fost câştigată tot de Gheorghe Chirciu, care nu a depus nici o contestaţie cu privire la aşa-zisele fraude!

Febra alegerilor s-a încheiat, motiv pentru care spiritele se pot calma, sau, din contră, se pot încinge. La Oltina, este încă tensionată. Gâlceava a început încă de la orele dimineţii ale zilei de 10 iunie, când lumea a plecat, cu mic, cu mare, să pună ştampila pentru un trai mai bun. Însă, potrivit votanţilor, lucrurile s-au complicat, în peisaj intervenind diverşi simpatizanţi ai PSD-ului, care au încercat mai multe strategii. Prim etapă, spun locuitorii din Oltina, a avut loc pe cale amiabilă, cu promisiuni şi daruri, precum excursii în străinătate. "De cum am ajuns în faţa secţiei de votare, era acolo un om, care încerca să influenţeze oamenii, promiţându-le excursii în străinătate şi multe alte beneficii din partea PSD. M-am interesat cine este acel om şi am aflat că este un foarte mare susţinător al PSD-ului, nefiind din localitate. În momentul în care l-am rugat să înceteze, mi-a spus că nu a făcut nimic şi şi-a văzut în continuare de treabă. De asemenea, am văzut destule semne şi zâmbete între el şi poliţia locală, în momentul în care s-a plecat cu urna mobilă", ne-a declarat o localnică din Oltina. Mai mult decât atât, susţin oamenii, mai multe persoane neavizate i-au însoţit pe cei doi desemnaţi să plece cu urna mobilă. "S-au desemnat cei care trebuiau să meargă cu urna mobilă şi imediat, în spatele lor, a plecat un observator de la PSD, nu ştiu din partea cui este acreditat însă este simpatizant PSD. În plus, în maşina, care pleca cu urna mobilă, s-a urcat cineva de la secţia de poliţie rurală nr. 8 Băneasa, care nu a fost desemnat să însoţească urna mobilă. Mai grav este că a şi particpat la acţiunea de votare mobilă, practic a intrat în casele oamenilor. Am făcut contestaţie verbală, a venit comisia şi a stabilit că se va pleca cu altcineva, de la Poliţia de Frontieră", au povestit oamenii din Oltina. Însă lucrurile nu se opresc aici, acuzaţiile devenind din ce în ce mai grave, ajungându-se până la ameninţări şi acte de violenţă. "Am fost ameninţat cu cuţitul. Eu udam grădina şi un individ trecea. După care a scos cuţitul şi a venit spre mine: de ce m-ai udat, mă? Las' că-ţi bag de două ori cuţitul în plămâni şi te-am terminat, că ştiu că nu ai votat cu PSD - aşa mi-a spus", ne povesteşte un bărbat care a avut "nenorocul" să meargă la vot în data de 10 iunie. Împăciuitor, primarul din Oltina, Gheorghe Chirciu, a concluzionat că "bine că totul s-a terminat cu bine", adică a câştigat el!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367