REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

Cum îți afectează perna tenul și părul și ce poți face în acest sens

Replica API 31 iulie 2021 | 21:15 620

Știi că radiațiile solare îți afectează pielea și părul, la fel cum știi și că poluarea are efecte negative asupra acestora. Însă te-ai gândit vreodată că perna pe care dormi poate fi cea care îți sabotează frumusețea? Iată cum!

Sursă foto: Shutterstock

Cum îți afectează perna tenul

Blochează porii, favorizând coșurile și punctele negre – față de pernă acționează precum un burete, care absoarbe tot ce ai pe față și par, începând de la uleiuri naturale ale pielii și până la bacterii, praf ori produse de make-up. Așadar, nu e de mirare că îți apar coșuri și puncte negre, din cauza porilor blocați de toate microorganismele și particulele depuse pe pernă, scrie doc.ro.

Pentru a preveni această situație, spală-ți față de pernă cel puțin o dată pe săptămâna, iar la jumătatea săptămânii, întoarce-o pe partea cealaltă.

Întotdeauna, înainte de culcare, demachiază-te și curată apoi tenul cu apă micelară. Este esențial, de asemenea, să îți faci zilnic dus înainte de culcare.

Accelerează adâncirea ridurilor – persoanele care obișnuiesc să doarmă pe burtă au adesea probleme cu ridurile din cauza pernei. Asta pentru că, pe timpul nopții, în urmă mișcărilor pe care le facem, tenul capătă tot felul de cute și pliuri, care în timp se pot adânci. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și pielea își pierde tot mai mult din elasticitate, aceste riduri au mai multe riscuri să apară și să se adâncească.

Pentru a preveni această situație, schimbă-ți față de pernă cu una din satin sau mătase, care nu favorizează atât de mult formarea cutelor pe piele. Totodată, e indicat să te obișnuiești să dormi pe spate, cu față în sus.

Favorizează iritațiile la nivelul fetei – dacă te trezești dimineață cu tenul iritat, în primul rând trebuie să te gândești la pernă pe care dormi. Fie nu ai spălat-o la timp, fie folosești un detergent agresiv sau un balsam de rufe care conține alergeni.

Dacă ai iritații la nivelul fetei, ar trebui să îți schimbi față de pernă cu una curată o dată la 3-4 zile. Întotdeauna curată-ți tenul înainte de culcare, iar dacă te culci nedemachiata, asigura-te că a două zi îți schimbi față de pernă. Schimbă-ți detergentul de rufe cu unul hipoalergenic, la fel și balsamul.

Ce poți face pentru a-ți proteja tenul în timpul somnului:

Schimbă-ți față de pernă cu una din satin sau mătase.

Spală-ți cel puțîn o dată pe săptămâna față de pernă.

Calcă-ți față de pernă după fiecare spălare.

Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare.

Cum îți afectează pernă podoabă capilară

Te trezeșți dimineață cu părul ciufulit, electrizat și observi în fiecare zi multe fire de par rupte, rămase pe față de pernă? Acest lucru s-ar putea să se întâmple din cauza țesăturii fetei de pernă pe care dormi.

De pildă, fetele de pernă din bumbac sunt extrem de dăunătoare pentru părul tău. Acestea sunt foarte rigide și favorizează ruperea firelor de par în timpul nopții. Totodată, bumbacul absoarbe uleiurile naturale din par, favorizând deshidratarea acestuia.

Ce poți face pentru a-ți proteja părul în timpul somnului:

Nu te culca cu părul ud, întrucât acesta se va rupe mai ușor decât atunci când e uscat. Dacă nu ai de ales și trebuie să faci asta, înfășoară-ți părul într-un prosop absorbant și abia apoi așază capul pe pernă.

Schimbă-ți față de pernă cu una de mătase sau, dacă investiția ar fi prea mare, poți alege una din satin. Pe o asemenea textura, părul va alunecă de fiecare dată când întorci capul de pe o parte pe altă, ceea ce înseamnă că riscul de rupere este redus. Totodată, un asemenea material nu absoarbe uleiurile naturale de la nivelul scalpului, lăsându-ți părul uscat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920