Cum justifică Baranga falsificarea diplomei de Bacalaureat: Am avut un moment de scăpare în viaţa mea
Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, acuzat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, şi-a recunoscut faptele şi le-a declarat anchetatorilor că a avut "un moment de scăpare în viaţa sa", când a luat o decizie "neinspirată".
Laurenţiu Baranga
La sfârşitul săptămânii trecute, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a lui Laurenţiu Baranga şi a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile în dosarul în care este acuzat de înşelăciune.
Magistratul care a luat această decizie a apreciat faptul că Baranga "a avut o atitudine procesuală sinceră, a recunoscut şi regretat în faţa organelor judiciare comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, declaraţiile acestuia coroborându-se cu celelalte probe administrate în cauză".
Laurenţiu Baranga nu a dorit să fie audiat în instanţă, însă în motivarea deciziei, judecătorul a inserat un scurt fragment din declaraţia dată de fostul şef de la Combaterea Spălării Banilor în faţa procurorilor.
"Cu privire la acuzaţiile aduse, declar faptul că a existat un moment în viaţa mea, când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că, prin intermediul unei persoane, al cărei nume nu mi-l amintesc, am reuşit să obţin o diplomă de Bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale şi am obţinut diploma de Bacalaureat. Menţionez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obţinerea diplomei de Bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani şi o şcoală profesională. Nu am urmat cursuri liceale de 4 ani la liceul (...), aşa cum reiese din diploma aflată la dosarul cauzei. Nu am dorit să induc în eroare instituţiile de învăţământ cu care am avut relaţii contractuale, deoarece celelalte diplome dobândite ulterior sunt obţinute pe merit. De asemenea, sunt de acord să fac toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul cauzat în cauză", le-a spus Baranga procurorilor, scrie Agerpres.
Judecătorul a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, motivând că o astfel de măsură ar fi prea severă.
"Constatăm că inculpatul a avut o conduită procesuală sinceră, a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina, cel puţin sub aspectul elementelor esenţiale ale situaţiei de fapt reţinute prin referat, şi-a exprimat regretul faţă de prejudiciul de imagine adus instituţiilor angajatoare, şi-a manifestat intenţia de a face toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul produs în cauză, iar din actele dosarului nu rezultă niciun indiciu că inculpatul ar exercita presiuni asupra persoanelor vătămate sau ar încerca să realizeze o înţelegere frauduloasă cu acestea şi nici că ar urmări să se sustragă de la urmărirea penală", spune magistratul.
De asemenea, judecătorul afirmă că Laurenţiu Baranga şi-a înaintat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Oficiului
Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor cu câteva zile înainte de a fi pus sub acuzare, "aspect de natură a contura atitudinea de regret a inculpatului, de protejare a imaginii instituţiilor angajatoare şi de colaborare cu organele judiciare".
Laurenţiu Baranga a fost numit la începutul lunii septembrie la conducerea Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, el demisionând pe 8 octombrie din această funcţie.
Potrivit CV-ului postat pe internet, Baranga şi-a luat diploma de Bacalaureat în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic "Dimitrie Leonid" din Bucureşti, apoi la vârsta de 41 de ani a absolvit Facultatea de Management - Universitatea Ecologică Bucureşti, iar la vârsta de 44 de ani devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgovişte.
Baranga a mai trecut în CV că a urmat cursurile mai multor instituţii de învăţământ, obţinând numeroase titluri şi diplome: mediator, evaluator de competenţe profesionale, studii postuniversitare la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", cursant la Colegiul Naţional de Apărare, membru în ARACIS, asistent universitar doctorand şi lector universitar la Universitatea 'Titu Maiorescu' - Facultatea de Ştiinţe Economice, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie - Alexandria.
De asemenea, Baranga susţine că, din anul 2009 până în septembrie 2020, a fost pe rând consilier, adjunct şef de serviciu şi director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).
Pe de altă parte, Oficiul a transmis că Baranga nu a îndeplinit "niciodată şi sub nicio formă" calitatea de adjunct al conducătorului ORNISS, iar contractul său individual de muncă a fost suspendat în 2016.

Dupa deciziile judecatorilor, fie si intermediare, te pot conduce la ideea ca chiar judecatorii pot fi si falzificatori de diplome!
ochiul liber ca acest derbedeu cu guler alb este protejat,asta demonstreaza ca Romania e condusa de interlopi...intr-o tara normala cadeau f multe capete din cauza acestei pushlamale,...sunt pline universitatile de golanii astia cu diplome fabricate,iar prostimea e bucuroasa ca odrasla ,chiar daca e grea de cap va absolvi o facultate,devenind inginer,medic,profesor cu consecinte dezastruoase .
isi protejeaza oamenii care au facut mizerii raspunzind la comenzi.
O ciochie pe fata, a recunoscut este umilit si vrea sa scape fara sa mearga macar preventiv 24 de ore la bulau.Daca era un amarat puscaria devenea casa lui.Justitia de cacat a guvernului de CACAT condus de un presedinte de CACAT. MUIE bagabontilor
Verificati diploma de Bac a Marianei Mitra la liceul din Eforie. O sa fie o campanie cu peripetii pentru PNL.
Guvernul României a avizat miercuri Programul Operaţional Regional al Regiunii Vest pentru exerciţiul financiar...91
George Simion, președintele partidului AUR, se implică într-un nou scandal! El a încercat, miercuri seară, să...145
Un cutremur cu magnitudinea 3,2 a avut loc miercuri după-amiaza în județul Buzău. Potrivit Institutului Național de...166
Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu avansează și cel mai probabil nu vor fi reluate după "capitularea"...228


ConstanțaUmiditate: 69%
Vânt: 6.31 m/s
Presiune: 1025 milibari

Clubul Benfica Lisabona a anunţat, miercuri, că noul antrenor al echipei portugheze este germanul Roger Schmidt,...61
Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri că în cadrul Comitetului Executiv al FRF s-au stabilit datele de...60
CS Rapid Bucureşti şi CSM Bucureşti continuă duelul de la distanţă pentru titlu în Liga Naţionale de handbal...58
Sportiva Lăcrămioara Perijoc, legitimată la CSA Steaua, s-a calificat, miercuri, în finala categoriei 54 kg,...62


Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează, miercuri, 27 de percheziţii...377
RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri - 18 mai, ora 22.00, până joi – 19 mai 2022, ora 10.00,...525
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de miercuri, 18 mai a.c., în...301
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 18 mai, între localitățile Mircea Vodă...244
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat, miercuri, că speră ca anul viitor să fie alocat cel puţin 30% din...72
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea prin care aproximativ 3.000 de transportatori rutieri de...276
”La Ramada, Băsescu a făcut rost de celule pentru fetele sale”… ”Cine dă banii? Udrea scapă cu 50 milioane...1049
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR,...202
De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4097
Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3327
Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2337
Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6100
Grupul ucrainean Kalush Orchestra, câştigătorul ediţiei Eurovision 2022, intenţionează să meargă în turneu în...59
Chitara Gibson a lui Noel Gallagher, spartă într-o seară din 2009, într-o perioadă în care grupul britanic Oasis...57
La 12 ani după ce a avut premiera pe micile ecrane, serialul de mare succes ''Downton Abbey'' revine în actualitate cu...61
Unul dintre producătorii peliculei ''Rust'', pe al cărei platou de filmare s-a produs anul trecut incidentul care a...65
Cel puțin opt oameni au fost uciși în urma unui atac rus asupra unei localități situate la câteva zeci de...319
Numărul soldaţilor ruşi morţi în Ucraina este ţinut secret şi mult redus de Moscova. Dintre miile de soldaţi...396
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat marţi că pentru unele ţări europene este imposibil să renunţe...277
Parlamentul de la Helsinki a votat marţi, cu o majoritate de peste 95%, în favoarea aderării Finlandei la NATO, ceea...294
Spitalul Victor Babeș din Timișoara trage un semnal de alarmă. Medicii de aici spun că numărul cazurilor de...59
Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a atras atenţia, marţi, că, la nivel mondial, la...65
Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, în săptămâna 9 - 15 mai, au fost confirmate 157...64
Numărul de persoane cu COVID-19 internate este de 785, cu 72 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat...61
Nu domnule nu ai avut doar un moment de scapare pentru ca dupa ce ai obtinut diploma falsa de bacalaureat nu te-ai oprit acolo ci te-au urcat PSDisti in functii din 2012 pana au pierdut puterea,functii pentru care aveai nevoie de facultate dar dupa ce ai luat BACul fals sa iti cumperi o diploma de la o Universitate privata asta era o formalitate si acum cu PNLeul la putere nici prin gand nu iti trecea sa fii prins,numai ca GHINION te-a parasit norocul.