rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PRIMEA CALUPURI de 10.000 lei, în folie, la domiciliul mamei şi negocia şpaga la sediul Utilnavorep!

CUM L-A AGĂŢAT DNA PE MITREA DE LA APELE ROMÂNE

Marian Mitrea

Fostul director de la Apele Române, Marian Mitrea, a fost trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită. Acesta a "păpat" bani de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, prin intermediul unei societăți care încheiase contracte cu direcția. Dar nu oricum, pentru că Mitrea s-a gândit la toate. Astfel, prin alte firme, administrate de persoane "de încredere", banii erau "scoși" din cont și ambalați în calupuri a câte 10.000 de lei, înfoliate în plastic sau băgate în plicuri. "Comisionul" s-a negociat la sediul Utilnavorep, în prezența fratelui lui Mitrea, Sorin, iar șpaga era primită fie la domiciliul mamei, fie în alte locuri stabilite de inculpat.

Procurorii au reținut că, în perioada martie - aprilie 2010, Marian Mitrea, în calitate de director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare. Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 lei, au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților.

Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA. "Fondurile băneşti aferente celor 3 contracte au fost prevăzute în listele obiectivelor de investiţii pe anii 2009 -2012 cu finanţare integrală sau parţială de la bugetul de stat repartizate pentru Administraţia Naţională Apele Române aprobate de ministrul mediului şi pădurilor (...) şi propuse pentru aprobare de secretarul general adjunct Lorant Para.

Cele două sunt societăţi comerciale care au ca obiect principal de activitate lucrări de instalaţii electrice sau comerţul cu amănuntul în magazine, nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun (...) şi erau reprezentante de (...) (asociaţi în cadrul societăţii figurând (...) şi (...), soţia respectiv fratele lui (...) iar ca administrator (...)), şi (...) (asociaţi şi administratori în cadrul societăţii figurând (...) şi soţia acestuia, (...) )", se arată în rechizitoriul DNA.

Mitrea acționa prin firme administrate de... cunoștințe!

Procurorii DNA au precizat că, raportându-se strict la obiectul de activitate al celor 3 societăţi comerciale, se poate constata şi aprecia că între acestea nu puteau exista, în mod normal, relaţii comerciale reale, iar din probele administrate pe parcursul urmării penale, a rezultat că reprezentanţii erau persoane din anturajul inculpatului și agreate de către reprezentanții societății cu care Direcția Apelor Dobrogea Litoral încheiase contracte. Prin intermediul acestora trebuiau remise sumele de bani, cu titlu de mită, către inculpat.

Astfel, în baza înțelegerii dintre ei și Marian Mitrea facturau către o societate comercială (administrată de apropiați) cu diverse justificări („servicii consultanţă şi urmăriri pe şantier a lucrărilor de amenajare taluzuri”, „lucrări instalaţii electrice” sau „materiale de construcţii”) contravaloarea lucrărilor sau materialelor pretins executate sau livrate. Ulterior, firma respectivă efectua, prin ordine de plată, plăţile către cele două societăţi, iar reprezentanţii acestora, după primirea sumelor de bani le scoteau din conturile societăţii sau fondurile bănești proprii şi le remiteau inculpatului Marian Mitrea. Banii ajungeau la el în urma discuţiilor prealabile, de regulă, telefonice, cu prilejul unor întâlniri, în diverse locuri de pe raza municipiului Constanţa, pe stradă, în maşină, la locuința mamei inculpatului sau alte locuri stabilite.

De asemenea, sumele de bani remise lui Marian Mitrea erau „ambalate în pungi de plastic mai mici”, „de regulă nu erau la fel ambalajele”, „în plicuri şi puse într-o geantă pe care Scupra o avea asupra lui”, „în plicuri şi/sau împachetaţi într-o folie de plastic” şi i-au fost remise inculpatului, în cazul ambilor martori „cu prilejul a 5 sau 8 întâlniri” sau „mai mult de 4 ori, poate şi de 6 ori”. Procurorii au menționat și faptul că, pentru a justifica provenienţa „materialelor de construcţii” facturate de o societate către alta a beneficiat de documente financiar contabile (facturi de aprovizionare) emise de mai multe societăţi comerciale de tip fantomă evidenţiate ca atare de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din Ministerul Finanţelor Publice, pentru care au fost deja sesizate organele de urmărire penală.

Șpaga, negociată la sediul Utilnavorep, de față cu fratele inculpatului

Spre exemplu, în perioada martie-aprilie 2010, Marian Mitrea s-a întâlnit la sediul S.C. Utilnavorep din Constanţa, societate printre ai cărei acţionari figurau inculpatul şi fratele său, Sorin. Cu prilejul acestei întâlniri, Marian Mitrea a pretins iniţial un procent de 10% din sumele pe care S.C. (...) S.A. urma să le încaseze de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, scopul pretinderii fiind acela ca inculpatul să nu împiedice derularea contractelor şi pentru efectuarea la timp a plăţilor. " Întrucât (...) şi (...) au considerat că acest procent era prea mare i-au propus inculpatului doar 2 % din valoarea sumelor ce urmau a fi încasate de S.C. (...) S.A., astfel că în urma negocierilor cu inculpatul Mitrea Marian acesta a acceptat ca procentul iniţial pretins să fie diminuat la 8%.

Aşa cum rezultă din probele administrate, discuţiile dintre inculpatul Mitrea Marian şi (...) şi (...) s-au purtat în prezenţa fratelui inculpatului, (...) în considerarea faptului că întâlnirea a avut loc la sediul S.C. (...) S.A. societate care le aparţinea şi unde acesta din urmă îşi desfăşura activitatea. Având în vedere că în perioada 2010-2012 S.C. (...) S.A. trebuia să încaseze 45.426.082 lei şi a încasat aproximativ 45.379.902 lei rezultă că prin raportare la procentul pretins de inculpatul Mitrea Marian de 8% acesta a pretins şi trebuia să primească aproximativ 3.630.392 lei.

Tot cu prilejul întâlnirii de la sediul S.C. (...) S.A., inculpatul Mitrea Marian şi (...) şi (...) au stabilit „mecanismul” prin care inculpatul Mitrea Marian urma să primească sumele de bani după ce S.C. (...) S.A. le încasa de la Administraţia Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral. Astfel, s-a stabilit ca sumele de bani să-i fie remise inculpatului prin intermediul unor societăţi comerciale reprezentate de „cunoştinţe comune” care prezentau încredere întrucât inculpatul nu-şi permitea să rişte să facă acest „lucru cu nişte străini”, evident pentru a nu putea fi identificat şi pentru a nu putea fi tras la răspundere penală", potrivit rechizitoriului.

Mai exact, în perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, inculpatul Mitrea Marian a primit de la reprezentanții aceleiași societății comerciale, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 lei. În ambele împrejurări, sumele de bani cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta pe raza municipiului Constanţa (sediul unei societăți comerciale, domiciliul unei rude, etc.). În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o unitate bancară pe numele inculpatului Mitrea Marian. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Liliana CHIRU

marţi, 4 aprilie 2017476
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Drama bărbatului care a murit în timp ce-și ducea acasă, în sicriu, fiul mort de 35 de ani
Comentarii

01dati pariu(4 apr 20:02)
ca scapa si asta?
02nae(4 apr 18:26)
ar trebui desfiintati sau restructurati,ca si pompalai si rajacul fac afaceri cu darurile Domnului confiscandu-le in interes propriu,asta-i cand legile sunt facute de hoti in folosul talharilor
02pai se vede clar(4 apr 17:47)
intrebarea este cand il baga! ?
04Angajat(4 apr 16:29)
Si suma asta doar intr-o luna va dati seama cat a produs in total?
04nenea(4 apr 15:27)
Firma e Argos a lui Lazia
05guta(4 apr 12:35)
un inceput dar trebuie continuat,serparia de la apele este in integrum corupta,teoretic make si romulani ce subinchiriaza plajele ar trebui sa lase un procent de 30-40 din suprafata la liber,in realitate ocupa toata suprafata ,eventual lasa libere zone mizerabile,inspectorii apl mai vin la 2-3 zile si colecteaza spaga
06la raja(4 apr 11:52)
sa nu veniti,mai are de furat hapsanul de stroe
12laura(4 apr 10:29)
io I-am spus s-o lase mai moale
07verificati(4 apr 09:16)
Verificati in ce conditii s-a semnat comtractul intre ETEX si Politia Judeteana.
03CAP Costinesti(4 apr 08:44)
Verificati si contractul de la fostul CAP Costinesti unde sunt firmele primarului.
17Marius(4 apr 07:41)
Verificati si pe primarul comunei Costinesti Cristea Traian care are aceleasi practici cu cele doua firme ale fratilor Balan Virgil si Alexandru pe care le agreaza special pentru lucrari de constructii,infrastructura.Paote vom avea vreo surpriza acum de paste.
04Ciprian(4 apr 07:33)
Niste jegosi; verificati procesul de receptie facut de primarie la gradinita Casuta din povesti de pe str Ion Ursu
09Dna(4 apr 06:50)
De ce nu verifici si contractele cu mapn cu utilnavorep. Au mancat o gramada de ani o gramada de bani pe lucrari infecte cu armata.
25fost constantean(4 apr 02:27)
Pitiflengherii astia de frati au fost niste excroci si mafioti din vremea lui Ceasca; cu jidanii de Tolinghiobergi fara care murea Constanta daca nu erau mari directori.
mai mult...Replica
30 noi 12:24ReplicaPERCHEZIȚII la DENUNȚĂTORUL lui Nicușor Constantinescu, Marian TURBATU

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul...4269

1 dec 00:36ReplicaCUM a ajuns MIHNEA, BĂIATUL lui Adrian NĂSTASE, DATOR la COCA COLA!1471
1 dec 23:43ReplicaCUM FENTEAZĂ ȘOFERII SENSURILE GIRATORII! Video812
1 dec 23:45ReplicaMAȘINĂ AVARIATĂ, în zona Far, de VÂNTUL PUTERNIC. VIDEO

Prima ninsoare la Constanţa a adus şi un cod galben de vânt puternic care a făcut ceva probleme şoferilor...420

1 dec 00:32ReplicaCu ce AVERE se laudă Iulian SOCEANU, PRIMARUL din TECHIRGHIOL!670
1 dec 00:31ReplicaSurpriză neplăcută pentru un constănțean! Și-a găsit mașina LOVITĂ, în PORTUL TOMIS1568
1 dec 00:30ReplicaA AJUNS în PUȘCĂRIE pentru că NU și-a PLĂTIT AMENDA

Andrei Daniel Done este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii. Acesta a fost cercetat și trimis în...624

1 dec 00:25ReplicaUE vrea să INTERZICĂ SOBA pe LEMNE, după PORCUL din BĂTĂTURĂ!704
1 dec 23:09ReplicaTârgul de Crăciun din Constanța își deschide porțile... nu și pentru copiii peste 12 ani NEVACCINAȚI1267
1 dec 00:17ReplicaZiua Națională a României, MARCATĂ la Constanța

1 decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată,...301

1 dec 00:16ReplicaCERONAV, tot mai aproape de construirea PROPRIULUI CAMPUS360
1 dec 00:14ReplicaProtecția Copilului Constanța BAGĂ 6 MILIOANE de lei în ECHIPAMENTE MEDICALE260
Vremea
0.4°0.4° - 3.7° miercuri, 1 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 10.3 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 dec 00:00SportFotbal - Balonul de Aur: Toni Kroos susţine că Ronaldo şi Benzema trebuiau să fie deasupra lui Messi

Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema meritau mai mult decât Lionel Messi să câştige Balonul de Aur 2021, a opinat...90

1 dec 00:00SportFotbal: Lionel Messi nu a participat la antrenamentul de marţi al lui PSG

La o zi după ce a câştigat al şaptelea său trofeul Balonul de Aur, argentinianul Lionel Messi a ratat antrenamentul...104

1 dec 00:00SportRugby: Echipa irlandeză Munster a ajuns la zece cazuri pozitive la COVID-19 în Africa de Sud

Echipa irlandeză de rugby Munster a înregistrat zece cazuri pozitive la COVID-19, fiind blocată în continuare în...87

1 dec 00:00SportBaschet-NBA: Denver Nuggets - 120-111 cu Miami Heat - a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive

Denver Nuggets, care venea după o serie de şase înfrângeri la rând, a învins în deplasare pe Miami Heat cu...79

Local
1 dec 00:06LocalCOVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,68!

Până marţi, 30 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.779.667 de cazuri de infectare cu noul...517

1 dec 00:06LocalAccident RUTIER în dreptul hotelului DELTA din Mamaia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 30 noiembrie a.c., în stațiunea Mamaia,...358

1 dec 00:07LocalPRIMA NINSOARE în JUDEȚUL CONSTANȚA. VIDEO!

4248

1 dec 22:59LocalCOVID-19: 4 NOI DECESE, la Constanța. Toate persoanele erau NEVACCINATE

Până marți, 30 noiembrie a.c., 56.529 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...345

1 dec 00:07LocalCozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video

De la Ion Corvin până la peșteră sunt aproximativ 5 kilometri, distanță pe care oamenii trebuie să o parcurgă pe...3712

1 dec 00:06LocalAccident rutier pe strada Daciei din Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 30 noiembrie a.c., pe strada Daciei din...357

1 dec 23:00LocalAtenție, se oprește apa în cartierul Poarta 6

RAJA S.A. sistează furnizarea apei potabile din punctul termic numărul 185, de pe strada Brizei din municipiul...272

1 dec 00:02LocalATENȚIE! Se SCUMPEȘTE PÂINEA!

Sectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, pentru că...351

1 dec 00:08LocalUn AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI

1205

Politică
1 dec 23:42PoliticăPremierul Ciucă, precizări despre adoptarea certificatului verde la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu...549

1 dec 23:47PoliticăUSR prinde drag de PSD? Drulă îl învață pe Grindeanu cum să aibă succes la Transporturi

Fostul ministru al Transporturilor în perioada coaliţiei PNL-USR, Cătălin Drulă i-a transmis, marţi, pe Facebook,...254

1 dec 23:47PoliticăAdrian Câciu: Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget

205

1 dec 23:47PoliticăMesajul Ministrului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Naționale a României

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, a transmis un mesaj românilor....197

1 dec 23:48PoliticăIlie Bolojan: Eu nu am susținut coaliția cu PSD

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, spune că nu a fost de acord cu guvernarea alături de PSD dar nici nu este de acord cu...232

1 dec 23:49PoliticăDiana Șoșoacă, la Sfinx în căutarea 'piramidei energetice'

983

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3056

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1761

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1448

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4837

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2306

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2325

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1735

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3458

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3173

Monden
1 dec 01:20MondenTrupa BTS, 'nespus' de emoţionată de revenirea pe scenă, în faţa fanilor

Formaţia K-Pop de succes BTS susţine în această perioadă primele concerte cu prezenţă fizică de la debutul...81

1 dec 00:00Monden40 de opere semnate de Bob Dylan o să fie prezentate în premieră la o expoziție în Miami

Retrospectivă a lucrărilor de artă create de Bob Dylan, inclusiv 40 de opere prezentate în premieră, va fi...79

1 dec 00:00MondenO candidată la Miss Univers a fost depistată pozitiv la COVID-19 la sosirea în Israel

80

1 dec 00:00MondenRihanna, în pijamale, cu posteriorul gol la vedere! Imagini incendiare

Rihanna (33 de ani) și-a uimit fanii cu o nouă serie de fotografii incendiare! Superba cântăreață a pozat în...156

1 dec 00:00MondenPrinţul William s-a opus când a aflat că Harry urma s-o ceară în căsătorie pe Meghan Markle

Conflictul dintre fraţii William şi Harry şi mărul discordiei de la casa regală britanică - Meghan Markle - este...92

1 dec 00:00MondenMama lui Sharon Stone și-a revenit: Dorothy Stone a fost externată după ce a suferit un atac cerebral

Sharon Stone, în vârstă de 63 de ani, crede în miracole de acum încolo! Actrița din ”Basic Instinct” a fost...83

1 dec 00:00MondenFormaţia U2 plănuieşte un disc şi un turneu

Formaţia irlandeză U2 plănuieşte să reia concertele la 30 de ani de la Zoo TV, turneul lor mondial cu un dispozitiv...76

1 dec 00:00MondenUn episod cu desenele The Simpsons despre Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma Disney+

Un episod din „The Simpsons” în care familia americană merge în Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma...71

1 dec 18:12MondenCum se simte și când va fi externat Ilie Năstase. Ultimele noutăți de la soția sa, Ioana

443

Mapamond
1 dec 00:00MapamondSuedia: Magdalena Andersson, aleasă din nou prim-ministru după o alegere-demisie săptămâna trecută

După o rocambolescă alegere-demisie timp de şapte ore săptămâna trecută, lidera social-democraţilor suedezi...63

1 dec 00:00MapamondCoronavirus: Doza booster, disponibilă pentru toţi adulţii în Marea Britanie. 11 infectări cu varianta Omicron

Marea Britanie va face doza de vaccin booster anti-COVID-19 disponibilă pentru toţi adulţii, într-un efort de...78

1 dec 00:09MapamondCoronavirus - Joe Biden: 'Nu sunt motive de panică' în faţa variantei Omicron

319

1 dec 00:11MapamondDirectorul Twitter a demisionat din funcție: speculații privind adevăratul motiv

Jack Dorsey a demisionat de la conducerea Twitter şi urmează să fie înlocuit cu CTO Parag Agrawal, a anunţat luni...457

1 dec 01:11MapamondRusia a testat cu succes o rachetă hipersonică și a lovit o țintă aflată la 400 de kilometri distanță

Armata rusă a anunţat, luni, că a efectuat cu succes un nou test cu rachetă hipersonică, în contextul tensiunilor...312

1 dec 01:11MapamondTurcia: Cel puţin patru morţi în urma unei furtuni care a lovit oraşul Istanbul. VIDEO

578

Sănătate
1 dec 00:00SănătateÎncleștarea maxilarului: cauze și remedii

Încleștarea maxilarului poate provoca durere sau disconfort în mai multe părți ale corpului, inclusiv în cap,...83

1 dec 00:00SănătateFructe, legume și alimente care scad hipertensiunea arterială

Hipertensiunea sau tensiunea arterială mare poate fi ținută sub control și cu ajutorul unei diete echilibrate, care...92

1 dec 00:00SănătateCum îți poți ajuta partenerul să renunțe la fumat!

81

1 dec 00:00SănătateSclerodermia: simptome, cauze, tratament

Sclerodermia este o boală autoimună cu simptome care pot include sensibilitate la frig la nivelul extremităților,...76

1 dec 00:00SănătateGustări și băuturi care susțin sănătatea inimii

O alimentație adecvată reduce drastic riscul de boli de inimă și poate promova funcționarea cardiovasculară...86

1 dec 00:00SănătateAi unghiile crăpate? Iată câteva cauze posibile

Unghiile crăpate pot fi o problemă, mai ales dacă le folosești în munca ta de zi cu zi. Deși crăparea unghiilor...74

1 dec 19:45SănătateCare sunt cele mai frecvente simptome de Covid-19 la cei infectați cu varianta Omicron

Noul coronavirus nu a dispărut, ci tot mai multe variante ale virusului continuă să apară. Cea mai nouă e varianta...815

1 dec 18:13SănătateProfesor universitar: Mă îndoiesc că varianta Omicron va anula complet eficacitatea vaccinurilor

Simona Ruță, profesor universitar, șefa disciplinei de Virusologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie...341

1 dec 23:14SănătateExpert german: Omicron ar proveni de la pacienții infectați cu HIV

380

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT