REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum mergea şpaga la Kogălniceanu: „Se cotiza încă din 2010 şi aveam stabilit un traseu pe unde să circulăm fără să fim opriţi”

Cum mergea şpaga la Kogălniceanu: „Se cotiza încă din 2010 şi aveam stabilit un traseu pe unde să circulăm fără să fim opriţi”

Replica API 13 iulie 2015 | 23:38 369

Acuzaţiile denunţătorului continuă!

Acuzaţiile denunţătorului continuă!

Andrei Coman

Denunţătorul din cazul mitei de la Kogălniceanu a venit cu noi acuzaţii către poliţistul Ciprian Adrian Moldoveanu, dar şi către mai mulţi poliţişti locali. Acesta a ţinut să precizeze că la mijloc este vorba despre o înţelegere mai veche, legată de faptul că el, dar şi alte persoane “cotizau” aproape lunar şi, în schimb, aveau un traseu stabilit pe unde puteau conduce chiar dacă nu posedau permis.

Poliţistul Adrian Ciprian Moldoveanu, de la Mihail Kogălniceanu, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Aşa au decis magistraţii, joi, 9 iulie, însă decizia nu este defintivă, fiind contestată de procurori. Cât despre poliţistul local Andrei Coman, acesta a fost pus sub control judiciar chiar de către procurori. La mijloc este vorba de luare de mită. 600 de euro şi un Iphone 6 pentru a amâna cercetările într-un dosar penal cu scopul de a nu ajunge prea curând la Judecătoria Constanţa. Însă, imediat după ce s-a bătut palma, oamenii legii au fost prinşi în flagrant, denunţătorul fiind Vasile Ciucă, cel care a şi dat bunurile. Însă, dacă tot avea de „câştigat” de pe urma acestei aşa-zise înţelegeri cu poliţiştii, de ce a ales să ia legătura cu procurorii? Potrivit lui Ciucă, lucrurile sunt mult mai complicate şi destul de vechi. Însă, strict la speţa de faţă, acesta a declarat pentru „Replica” că înţelegerea dintre ei se referea la faptul că poate conduce fără permis prin localitate. Cu toate acestea, spune Ciucă, a fost tras pe dreapta şi i s-a întocmit dosar penal. „Nu am înţeles de ce, dar asta e. Apoi îmi cerea mereu câte ceva pentru a nu da dosarul la Judecătorie. Aşa am decis să fac un denunţ”, a declarat acesta. Însă, lucrurile nu au început de aici. „Treaba este mult mai veche. De prin 2010 tot îi dădeam câte ceva. Chiar în 2010 mi-a cerut un lanţ de aur de 36 de grame şi 500 de euro. Încrengătura pleacă de la Poliţia Locală, de la şeful de acolo, dar bunurile le dădeam acasă la Moldoveanu. Şi luna trecută mi-a cerut un Samsung S5 pentru soţia lui, de Ciprian Moldoveanu e vorba, şi luna asta vroia Iphone 6. Noi lucrăm în străinătate şi de acolo ne cerea obiecte: plasme, laptopuri, bijuterii şi telefoane. Şi pentru fiica lui mi-a cerut cercei. I-am adus. Înţelegerea era să dăm şi puteam să conducem pe raza Mihail Kogălniceanu, Piatra, Nicolae Bălcescu. Mai sunt şi din Poliţia Locală, care erau anunţaţi şi primeau şi ei câte ceva. Aceştia erau mână în mână cu Moldoveanu, care şi-a ridicat ditamai vila. Însă, chiar şi aşa mi-au făcut dosar penal, după care, în fiecare lună mai cerea câte ceva, până m-am săturat”, a declarat, pentru „Replica”, Vasile Ciucă. Cert este că cercetările continuă, adevărul urmând a fi stabilit de către procurori. Menţionăm că flagrantul a avut loc pe data de 8 iulie, atunci când poliţistul Ciprian Adrian Moldoveanu a fost reţinut şi propus spre arestare, pe când Andrei Coman a fost lăsat sub control judiciar. Ulterior, judecătorii Tribunalului Constanţa au decis să fie cercetat în libertate şi Moldoveanu, dar decizia nu este definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614