REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum motivează magistrații EXCLUDEREA unor probe obținute de DNA cu SRI din dosarul unui apropiat al lui Dragnea

Cum motivează magistrații EXCLUDEREA unor probe obținute de DNA cu SRI din dosarul unui apropiat al lui Dragnea

Replica API 3 decembrie 2018 | 02:11 490

Judecătorii au motivat excluderea probelor realizate de DNA cu SRI în dosarul Provinvest, in care este judecat Marian Fișcuci, considerat a fi un apropiat al lui Liviu Dragnea, alături de Adrian Simionescu, fost prefect al județului Teleorman. Magistrații care au luat decizia sunt Luciana Mera și Lucia Rog, judecătoarea din urmă fiind soția șefului Centrului Cyberint al SRI, potrivit G4Media, conform stiripesurse.ro.

Instanta a anulat 535 de convorbiri telefonice interceptate în perioada iunie – noiembrie 2014.

„SRI are atribuţii exclusiv în ce priveşte mandatele de interceptare emise în baza Legii nr. 51/1991 (privind siguranţa naţională – n.r.), aşa încât nu putea să participe la activităţile de urmărire penală, nici chiar dându-şi concursul tehnic la punerea în executare a interceptării şi înregistrării convorbirilor telefonice şi în mediu ambiental autorizate de judecător”, se arată în motivare.

Procurorii au transmis judecătorilor că decizile CCR sunt valabile pentru viitor si că SRI a asigurat doar suportul tehnic pentru realizarea interceptărilor, având in vedere că Serviciul detinea infrastructura necesara, insa, in afara de eliminarea interceptarilor, judecătorii au cerut parchetului să şteargă orice referire informatii cunoscute prin interceptări ca să nu influenţeze judecata magistratului de la fond, explica sursa citata.

Una dintre judecătoare, Lucia Rog, este soţia lui Anton Rog, directorul Centrului Naţional CYBERINT al SRI, potrivit G4Media.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cine sa apere tara asta daca nu institutiile cele mai specializate in coruptie si spalare de bani, SRI si DICOT! Jandarmeria?? In america cine-i aduce pe criminali si hoti in fata LEGII, nu CIA, ASI si FBI? Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, sa-si aduca aminte ca nici macar Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei, carea-au jecmanit tara asta, nu vor scapa! Asta e LEGE.
1
0
nu de asta platim serviciile sa asculte sa fie informati ,sa transmita , sa ne protejeze de hoti si talhari , pt ca distrug statul si-l saracesc . instanta a anulat .. asa si faptele nu mai exista ,conteaza de unde am probele ,important e ca te-am prins la furat.
5
1
Scoateti toate probele cu interceptari si la criminali, talhari, contrabandisti ,violatori etc. Asa vom avea o justitie dreapta pt. tot neamul romanesc. Sa va ia naiba pe toti cu Codrin al vostru fost permist care va injura pe voi cei din PSD, pe vremea lui Vadim,
5
0
toate probele contra lu dedi este illegale
4
1
ASTEA NU-S STIRI.EU DE EX, NU VREAU SA STIU CUM IL PRINDE,IL JUDECA SI DUPA AIA II DA DRUMUL.ATIT LUI DRAGNEA CIT SI CELORLALTI.STIRILE ASTEA "GUSTATILE" VOI.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367