REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum protejăm copiii de pericolele din mediul virtual! Sfaturi pentru părinți

Cum protejăm copiii de pericolele din mediul virtual! Sfaturi pentru părinți

Replica API 4 iulie 2016 | 09:26 341

Internetul este o lume fantastică, plină de informaţii utile şi lucruri distractive, dar ea poate ascunde şi pericole. Telefoanele inteligente deschid noi oportunităţi de distracţie, dar în acelaşi timp de exploatare. Odată cu venirea vacanţei, copiii petrec mai mult timp pe internet. De aceea, venim cu recomandări utile pentru copii şi părinţi, pentru a evita situaţiile neplăcute create în spaţiul online.

Utilizarea în siguranță și responsabilă a internetului de copii depinde în mare măsură de implicarea părinților, de modul în care stabiliţi o comunicare deschisă privind dificultățile întâlnite pe internet. Copiii au nevoie, în primul rând, de îndrumare și confirmare din partea părinților că activitățile lor online sunt sigure și utile în educația lor. În cazul în care copilului îi place să stea pe chat, discutaţi din timp cu el despre aceste riscuri, oferindu-i sfaturi. Învăţaţi împreună mai multe despre folosirea computerului. Anonimatul şi riscul scăzut de a fi prinşi îi determină pe oameni să facă lucruri pe care altfel nu le-ar face. Hărţuirea online este uşor de realizat din punct de vedere tehnic. Trimiterea unui mesaj răuvoitor către un auditoriu larg necesită doar câteva click-uri de mouse. Prin Internet, hărţuitorul poate găsi victima la orice oră. Poliția Română a derulat campania de prevenire a pornografiei infantile pe internet „Tu cui dai accept?”, care a urmărit informarea elevilor din ciclul gimnazial, cu vârste între 11 și 15 ani, cu privire la modalitățile concrete de evitare a victimizării copiilor prin internet.

Postarea pozelor și a datelor personale ale copilului

Postarea pozelor făcute cu camera unui telefon sau cu o cameră digitală pe Internet se poate face simplu şi repede. Dacă postaţi o poză pe Internet, este foarte greu să preveniţi distribuirea ei. Copii ale pozelor pot ajunge în mai multe locaţii şi va fi dificil să le ştergeţi pe toate. Gândiţi-vă de două ori înainte de a posta date personale în legătură cu pozele dvs. Stabiliţi cu copiii când şi în ce condiţii să folosească internetul. Există software de control parental pe internet. Ar merita să folosiţi software cu control parental, care filtrează adresele website-urilor. Pentru cei care încă nu conştientizează ameninţările on-line.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218