REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cum rămâi fără permis pe podul de la Agigea, deşi te încadrezi în limita de greutate admisă

Cum rămâi fără permis pe podul de la Agigea, deşi te încadrezi în limita de greutate admisă

Replica API 8 octombrie 2013 | 00:00 204

Unde-i lege, nu-i tocmeală

Unde-i lege, nu-i tocmeală

Săptămâna trecută, consilierii judeţeni, reuniţi în şedinţă, au adoptat o hotărâre privind transportul elevilor şi navetiştilor pe Podul Agigea, prin care maşinile de transport de călători şi de elevi de peste 3,5 tone vor putea circula pe Podul Agigea. Decizia intră în vigoare la cinci zile de la adoptarea deciziei de către Consiliul Judeţean, respectiv miercuri, 9 octombrie. Restul traficului greu (TIR-urile cu marfă - n.r.) va trece peste canal cu ajutorul unei gabare.

Administraţia Canalelor Navigabile a încheiat un acord cu compania NAVROM Galaţi, care va pune la dispoziţie o gabară ce va face posibilă tranzitarea tonajului peste canal. Până când va fi pusă în practică soluţia, mai durează, a anunţat, săptămâna trecută, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu. În schimb, hotărârea CJC privind maşinile de transport de călători şi de elevi de peste 3,5 tone care vor putea circula pe Podul Agigea urmează să fie pusă în practică miercuri, 9 octombrie. Între timp, la podul de la Agigea, Poliţia Română este în acţiune! Un agent aflat ieri la capătul podului ne-a declarat: "Nu avem probleme şi nu trece, dom'le, nimic! Ce-i peste 3,5 tone, la revedere"! Unde-i lege, nu-i tocmeală! De acest lucru sunt convinşi şi şoferii de pe microbuzele firmelor de transport, care se plâng de noile condiţii de lucru: "Mai luăm şi oameni în picioare. Lumea urcă, disperată, în picioare". Însă, dacă duc mai mulţi călători decât este permis şi au şi ghinionul să fie văzuţi de poliţişti, logic, urmează amenda: "Au văzut (poliţiştii - n.r.) şi, pentru o distanţă mică de 50 de metri, de aici până dincolo de pod, au aplicat patru milioane amendă. Eu sunt treaz de la trei jumate. E mai greu ca înainte. Am ajuns să muncim şi câte 15 ore", ne-a mai relatat un şofer de microbuz. Unul dintre ei a fost mai ghinionist: a rămas fără permisul de conducere, deşi, susţine el, microbuzul se încadra în limitele de greutate admise: "Eu mai fac şi Constanţa - Otopeni şi mi-am luat-o chiar pe 1 octombrie, dimineaţa. Mă întorceam cu maşina goală! Aşa, are 3,3 tone greutate. Cu oameni, normal, depăşeşte. Dar eu eram singur. M-a oprit tot ăsta de-l vezi acum (poliţistul care se afla ieri la pod - n.r.) şi mi-a luat permisul. Am dovadă acum, mă rog, mi-a zis să fac contestaţie. Păi, eu am sunat la dispecerat înainte şi mi-au zis că e în regulă, pot să trec. Şi uite ce-am păţit. E jale...", s-a plâns şoferul de microbuz.

Taxa de drum, suspendată

Pe de altă parte, amintim că aleşii judeţeni au aprobat, în şedinţa din 3 octombrie, suspendarea taxei de drum pe drumurile judeţene, ca urmare a interzicerii transporturilor grele pe Podul de la Agigea. Potrivit hotărârilor, taxa de utilizare a drumurilor judeţene va fi suspendată doar pe porţiunea unde traficul este deviat, precum drumul judeţean 391. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a explicat că această situaţie se datorează lipsei consolidării podului de la Agigea: "Până anul trecut s-a realizat doar asfaltarea, însă de consolidare nu s-a ocupat nimeni şi de aceea am ajuns în această situaţie".

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369