REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum reacţioneză politicienii locali la întoarcerea în ţară a lui Constantinescu

Cum reacţioneză politicienii locali la întoarcerea în ţară a lui Constantinescu

Replica API 6 noiembrie 2014 | 00:21 178

„Vin nesilit de nimeni acasă”

„Vin nesilit de nimeni acasă”

Nicuşor Constantinescu

Judecătorii turci au decis, miercuri, eliberarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, după ce, adus în faţa instanţei, acesta a dat asigurări că se întoarce în România. Constantinescu a prezentat judecătorilor turci documentele medicale eliberate de medicii din SUA, care îi atestă boala. Preşedintele suspendat al CJC a ajuns în Turcia, în dimineaţa zilei de 24 octombrie sosind vineri dimineaţa la aeroportul din Istanbul cu o cursă aeriană din New York, întrucât în expirase viza de şedere în Statele Unite.

Marţi, preşedintele suspendat al CJC s-a aflat în custodia poliţiei din Istanbul şi a fost dus în faţa instanţei. După afirmaţia în faţa judecătorilor turci că intenţionează să se întoarcă de bunăvoie în România, aceştia au încuviinţat eliberarea lui Constantinescu. Potrivit preşedintelui suspendat al CJC, acesta va reveni în ţară joi, la 12:40, în Bucureşti, însă are nevoie de asistenţă medicală. „Anunţ către voi prieteni, vin nesilit de nimeni acasă mâine, joi 6 nov 2014 la Bucureşti, ora 12.40 pm. SUA au respins cererea de extrădare a mea, eu am renunţat la radioterapie, diminuându-mi şansele cu 15% de a nu reveni cancerul de prostată. Am decis să stopez minciunile DNA care susţin că am fugit din România! Tocmai venirea mea va demonstra contrariul! Am drenul încă în pelvis din 18 iulie! Am nevoie de asistenţă medicală!”, a transmis Constantinescu. La aflarea veştii, PSD Constanţa a fost reticent în reacţii. Potrivit vicepreşedintelui CJC, Cristian Darie, nu este cazul „să comentăm acţiunile Justiţiei”. Darie a mai precizat că, în ultima vreme, nu a mai discutat cu Nicuşor Constantinescu. „N-am nici o reacţie. Este o acţiune a Justiţiei româneşti şi cred că nu e cazul să comentăm noi acţiunile Justiţiei. Eu nu am stat la televizor, de dimineaţă sunt prin judeţ, avem nişte lucrări şi alerg. N-am reuşit să aflu absolut nimic, m-au sunat câţiva colegi să-mi spună de treaba asta”, a spus Darie, pentru „Replica”. De partea cealaltă, preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, se arată reticent în ceea ce priveşte faza avansată a bolii pe care Constantinescu o invocă, însă acesta este un aspect care va trebui stabilit de medici. „Cred că asistăm la finalul unei ere, în ceea ce-i priveşte pe Mazăre şi Constantinescu. Cu această ocazie se confirmă ceea ce am spus eu în atâţia ani. Medicii trebuie să stabilească dacă Constantinescu poate face obiectul unui proces, dar este interesant că domnul Nicuşor Constantinescu tot timpul a susţinut că nu se poate deplasa, însă s-a putut transporta din Statele Unite în Turcia, ceea ce ar însemna că ce-a spus a fost o minciună. Asta chiar şi constănţenii pot să o stabilească”, a precizat Chiru.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218