REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum recunoşti ESCROCII care acţionează pe litoral! Iată ce tehnică folosesc

Cum recunoşti ESCROCII care acţionează pe litoral! Iată ce tehnică folosesc

Replica API 21 iulie 2016 | 00:00 633

Poliţiştii au declanşat o anchetă, după ce au primit mai multe plângeri

Poliţiştii au declanşat o anchetă, după ce au primit mai multe plângeri

Mare atenţie, constănţeni! Escrocii care acţionează sub paravanul că vă vor transforma copiii în vedete au împânzit litoralul. Zilele trecute se făcea vâlvă cu privire Andreea Balasz, care se recomanda a fi director de promovare al firmei RGB Foto Promotion şi care a atras în plasă mai mulţi constănţeni. Însă, din păcate, relatările locuitorilor de la malul mării scot la iveală mult mai mulţi escroci. Aceştia acţionează sub numele diferitor firme, inclusiv în Mamaia şi Eforie. Poliţiştii au declanşat o anchetă.

Tehnica este una mai veche, dar încă dă roade. Sunt abordaţi, în general, tinerii sau familiile cu copii mici. Sub promisiunea că se vor transforma în mici vedete, reprezentanţii firmelor percep o taxă de înscriere şi bani pentru realizarea unui album foto. Odată ce au încasat banii, persoanele sunt amânate, după care dispar. Aşa a procedat şi Andreea Balasz, care a reuşit să păcălească mai mulţi oameni. Cât despre firmă (RGB Foto Promotion) şi activitatea sa, internetul este plin de reclamaţii.

O altă firmă, spun „păţiţii”, acţionează în Eforie. „Creative Artists Association acţionează acum la Eforie Nord, pe strada Panseluţelor. Modul de operare al acestor firme este acelaşi, un agent abordează tineri / tinere, sau părinţi cu copii pentru a le prezenţa ce oportunităţi măreţe au în domeniul modellingului / publicităţii. Într-o primă fază victima este păcălită să semneze o convenţie în valoare de 99.50 lei, prin care agenţia se obligă să efectueze o fotografe portret şi să o posteze pe siteul agenţiei: http://www.photolithography.ro/, site folosit şi de alte astfel de agenţii fantomă, gen Waggish Photo Moments SRL, asta deşi spusele agentului care agaţă victima sunt cu totul şi cu totul altele, părând că victima urmează să aibă câştiguri imediate din această colaborare.

Până aici se poate consideră faza de amatori, însă din păcate urmează şi o faza profesionistă în care complimentele la adresa victimei nu mai contenesc şi viitorul sună şi mai roz, dar din păcate în schimbul unei sume de ordinul sutelor de euro: aşa-zisa directoare a agenţiei propune victimei un contract de profesionişti în care din nou agenţia nu se obligă la prea multe, însă victima se înhamă să plătească câteva sute de euro pentru un album foto de calitate îndoielnică, la urma urmei”, potrivit stopteparilor.blogspot.ro. Şi, victime sunt multe.

Acestea au anunţat că şarlatanii au ajuns şi în staţiunea Mamaia, în zona Perla. „Au apărut deja în staţiunea Mamaia, zona Perla. Dacă le spui direct că ştii cu ce se ocupă şi că sunt nişte şarlatani devin foarte agresivi şi tot ei te ameninţă că te dau în judecată pentru calomnie”, a spus Mari C. „Acţionează în Eforie Nord, Mamaia şi Constanţa. Mi-am luat-o în Eforie Nord. Ar trebui mediatizată mai mult escrocheria lor să afle cât mai multă lume, bine că nu am semnat şi contractul de 398 euro”, a adăugat şi Sorin D.

Acţiune în forţă în Mamaia! Poliţia a declanşat o anchetă

Oamenii legii au fost sesizaţi cu privire aceste practici şi mai multe persoane au depus plângeri. „Acţionează în zona Cazino. Noi am ajuns aici. Am sunat şi la Poliţie. Au zis să facem sesizare şi la OPC. Am făcut o plângere la Poliţie. Le-am zis că sunt mai multe familii în situaţia asta, o să dau un mail şi la OPC. Acum poliţiştii ştiu despre ce e vorba şi poate e mai bine să fie mai multe plângeri”, a relatat Lucian I.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614