REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cum reducem durerea în zona zoster

Cum reducem durerea în zona zoster

Replica API 8 iunie 2020 | 17:06 2669

Zona Zoster este o erupție cutanata dureroasă, care apare în urmă reactivării virusului varicelo-zosterian. Această reactivare se poate petrece și la mulți ani după ce pacientul face varicelă.

Zona zoster se manifestă printr-o erupție cutanata care durează între 2 și 4 săptămâni și se manifestă prin simptome precum: durere, arsură, mâncărime și disconfort, scrie doc.ro.

Întrucât disconfortul creat de zona zoster poate afecta calitatea vieții pacientului, se pot folosi multe remedii pentru ameliorarea durerii și a celorlalte simptome ce vin la pachet cu eczemă specifică acestei afecțiuni cutanate.

Cum ameliorezi durerea cauzată de zona zoster

În primul rând, e indicat să mergi la medicul dermatolog, care îți va oferi un tratament antiviral, ce accelerează vindecarea și ameliorează simptomele resimțite.

De asemenea, pentru ameliorarea durerilor, medicul poate recomandă unguente calmante, medicamente precum codeină sau chiar injecții pe baza de corticosteroide ori anestezice locale.

Se pot administra și medicamente care nu necesită rețeta pentru calmarea inflamației și durerilor specifice zonei zoster. Printre acestea se numără acetaminofenul și ibuprofenul.

O serie de remedii la îndemână, pentru sporirea confortului:

Fă o baie cu apă cât mai rece – umple cadă cu apă rece (temperatura va fi aleasă în funcție de gradul de rezistență), apoi intră în ea și stai cât mai mult posibil. Apă rece va estompa nevoia de a te scarpină, dar totodată va calmă și durerile cauzate de zona zoster.

Folosește comprese reci – dacă nu reziști să stai în cadă plină cu apă rece, folosește comprese reci aplicate local, pe zonele dureroase. Udă un prosop cu apă rece, apoi aplică-l pe zona dureroasă, unde îl vei lasă în jur de 20 de minute. Simptomele vor fi ameliorate de compresa.

Acoperă zonele afectate cu o loțiune mentolată cu calamina – calamina ameliorează durerile și disconfortul de la nivel cutanat, acționând precum un balsam pentru piele. Acoperă erupțiile cauzate de zona zoster cu o asemenea loțiune și lasă stratul să se usuce. Vei simți o ameliorare imediat după ce aplici loţiunea.

Folosește pastă de bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu poate ameliora manifestările zonei zoster. Amestecă 2 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă și vei obține o pastă. Aplică pastă cu pricina pe erupția cutanată și las-o să acționeze în jur de 10-15 minute. Clătește apoi pielea cu apă călduță pentru a îndepărta pastă de bicarbonat de sodiu și reaplic-o ori de câte ori simți nevoia.

Folosește o crema pe baza de capsaicina – cremele care conțin capsaicina sunt pe baza de extract de ardei iute. Acesta calmează durerile dacă sunt aplicate pe zone erupției cutanate. Ai grijă să nu îți atingi ochii cu această crema, întrucât poți avea reacții alergice puternice.

Indiferent de tratamentul administrat și de remediile folosite, zona zoster nu se va vindecă peste noapte. Trebuie să ai răbdare și să folosești remedii care să îți amelioreze simptomele, astfel încât să faci față mai ușor situației.

De asemenea, pentru a preveni infectarea leziunilor specifice zonei zoster, trebuie să te asiguri că menții în permanentă zona curată și dezinfectată, astfel încât să nu permiți pătrunderea și multiplicarea bacteriilor la nivelul acesteia.

În cel mult 4 săptămâni, zona zoster dispare, iar dacă ai grijă de pielea ta în această perioada și nu o agresezi în vreun fel, sunt șanse mari să nu rămâi cu vreun semn permanent în urmă acestei afecțiuni cutanate.

Stresul este un factor care contribuie la declanșarea zonei zoster, având în rol important în reactivarea virusului. De aceea, e bine să se evite expunerea la stres și să se practice tehnici de relaxare, astfel încât să se reducă riscul de reactivare pe viitor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218