REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum s-a DERULAT FLAGRANTUL de pe A2 pentru capturarea DROGURILOR!

Cum s-a DERULAT FLAGRANTUL de pe A2 pentru capturarea DROGURILOR!

Replica API 2 iulie 2020 | 10:17 44949

Bigean Ismail din Constanţa a fost acuzat de trafic internaţional de droguri şi de introducerea în ţară, fără drept, de droguri de mare risc. Astfel, acesta a introdus în România cantitățile de 129.7 grame cocaină și 10 grame MDMA, în vederea comecializării.

Cum s-au petrecut faptele

Conform anchetatorilor, Bigean Ismail vindea, în cantități en-gros, droguri de risc și de mare risc pe raza județului Constanţa, utilizând un telefon mobil în desfășurarea activității infracționale, sens în care s-ar fi deplasat la data de 11.03.2020 în Olanda, cu un avion ce a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora 06:30, existând suspiciunea că acesta va transporta o cantitate de droguri semnificativă la întoarcere, organele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa au organizat, la data de 13.03.2020, în jurul orei 20:30, un dispozitiv la stația de taxare Fetești, pentru a-l opri în trafic pe inculpat, care se deplasa cu un autoturism Volkswagen Touran de culoare gri.

Drogurile erau ascunse în unul dintre faruri

În acest context, inculpatul a fost oprit la stația de taxare Fetești, iar la efectuarea controlului corporal a fost identificată, într-un buzunar al pantalonilor, suma de 200 de euro și suma de 500 de lei. Totodată, inculpatul a confirmat verbal organelor de poliție, la interpelarea acestora, faptul că transportă cocaină și a arătat acestora locul unde era depozitată cantitatea de droguri, respectiv în compartimentul grupului optic (farul autoturismului) din partea dreaptă-față. Organele de poliție au procedat la verificarea compartimentului indicat de inculpat și au identificat un pachet de dimensiuni reduse, ambalat în bandă adezivă de culoare gri, despre care Bigean Ismail a declarat faptul că acesta conținea cocaină. Într-un alt bagaj tip troller, care se afla în portbagajul autoturismului, au fost identificate un număr de 25 de plicuri autosigilante din plastic de culoare portocalie, având dimensiunile 23x17,5, precum și 23 de plicuri autosigilante din plastic de culoare verde având dimensiunile 30,5x22, plicuri care conţineau MDMA.

Valoarea cocainei era de 26.000 de euro

Cantitatea de 129,7 grame de cocaină introdusă în țară și deținută de inculpat reprezintă cocaină cu puritate ridicată, nefiind amestecată cu alte substanțe, pentru a obține o cantitate mai mare de droguri, de o puritate mai mică, iar din procesul-verbal încheiat de organele de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, rezultă că prețul pe piața neagră al unui gram de cocaină de o puritate de 30% este estimat la 100 de euro. Prin urmare, s-a estimat că valoarea cantității de 129,7 de grame de cocaină identificată la inculpatul Bigean Ismail este, pe piața neagră, din România, de 26.000 de euro, cantitatea de 129,7 de grame, în amestec cu alte substanțe putând fi dublată sau chiar triplată (cocaina care are o puritate ridicată nu poate fi vândută în aceeași stare direct către consumatori, deoarece persoana care ar consuma-o ar fi predispusă la supradoză, ceea ce ar conduce la deces).

Instanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare, pentru infracțiunile de introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept și desfășurare de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc, fără drept. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil Stoian

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu l am dat in primire ca am fost toata viata mea un sifon la garda ca sa o duc bine...
0
2
Mancareai pula la adevaratii politistii ce pula mea prinsera pe unu de avu si el 130 grame...si il prinse ca il dadu un kkt in gat...pisamas pe voi si pe rasa voastra de prosti
5
3
Un exemplu de sinceritate si cinste: le-araspuns afirmativ politistilor, cand l-au intrebat daca transporta droguri. Si le-a si aratat unde erau ascunse... Din prima.
3
3
Cum adica fara drept ? Sunt unii care au dreptul sa aduca ?
10
4
parca mai alaltaieri treceau plutind pe linga politai pachetele de zeci de kilograme de cocaina...
18
8
foame mare infractori dar legea e legea si drogati sa munceasca, bravo antidrog
13
5
Imi face o placere deosebita sa citesc despre activitatea acestoradevarati politisti
18
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614