REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cum s-a dovedit că el este infractorul din microbuz, chiar dacă la percheziție nu s-a găsit nimic!

Cum s-a dovedit că el este infractorul din microbuz, chiar dacă la percheziție nu s-a găsit nimic!

Replica API 21 martie 2018 | 00:00 241

Dura Raj a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, decizia rămânând definitivă în februarie anul curent. Este recidivist și aspectul acesta a contat în aplicarea pedepsei. Precizăm că el a furat un portofel, în microbuz, în care se afla și un card cu o hârtie pe care era scris codul PIN. A scos bani de la bancomat și și-a văzut de treabă. A urmat o percheziție, dar oamenii legii nu au găsit nimic. El a declarat că la datele respective a scos bani de pe cardul concubinei sale, de aceea se afla la bancomatele în cauză. Însă, anchetatorii au stabilit că este vinovat.

Totul s-a petrecut în dimineața de 1.07.2017, când bărbatul în cauză ar fi sustras un portofel din buzunarul unei haine, ce conținea o sumă de bani, fiind vorba de 150 de lei, carduri și acte personale, aparținând unui bărbat care se deplasa cu un microbuz pe raza municipiului Constanța (spre Campusul Universitar). Cum codul pin era trecut pe unul dintre carduri, individul nu a stat pe gânduri și a scos banii. A scos prima dată, în jurul orei 9.30, suma de 2.000 de lei și apoi, în jurul orei 9.45, suma de 1.000 de lei. Victima nu și-a dat seama că a fost victima unui furt, a ajuns la Universitatea Ovidius, a susținut un examen, după care a vrut să meargă la magazin. Atunci a fost momentul în care și-a dat seama că nu mai are portofelul și a mers la Poliție, dar și la bancă pentru blocarea cardurilor. Atunci a fost înștiințat că o sumă de bani a fost scoasă. Oamenii legii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere și imediat l-au identificat pe Dura Raj, recidivist. A urmat o percheziție domiciliară, dar nu s-a găsit nimic. Suspectul a declarat că nu are nici o legătură cu furtul și că, la data și orele respective, se afla la acele bancomate pentru a extrage bani de pe cardurile concubinei sale. Oamenii legii au continuat cercetările și au stabilit că în acea perioadă nu au fost efectuate tranzacții de pe cardurile menționate. În plus, în urma verificărilor s-a stabilit că el nu are conturi pe numele său. Persoana vătămată a declarat că nu are nici o pretenție față de inculpat, astfel că, în urma împăcării, procesul penal pentru furt a încetat. Dar a continuat cel legat de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. De menționat este și faptul că Dura Raj este recidivist, el fiind trimis în judecată, tot pentru furt, în 2007 și în 2011. ”S-a avut în vedere perseverența infracțională a inculpatului, acesta fiind condamnat anterior pentru infracțiuni îndreptate împotriva patrimoniului, inculpatul aflându-se în stare de recidivă, aspect care îl caracterizează pe inculpat ca fiind mai periculos. Este cert, raportat și la împrejurarea că inculpatul nu are un loc de muncă și nici nu desfășoară alte activități lucrative că, pentru inculpat, comiterea de infracțiuni constituie un mod de a obține mijloacele de existență, împrejurare care de asemenea îl caracterizează ca fiind mai periculos”, a considerat instanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bronzatul a furat si a profitat de prostia celor care l-au acceptat in preajma . Un cioroi bun este acela in stare de putrefactie !
0
0
Statul roman nu poate asigura protectie victimelor asa ca ele se " impaca" cu hotii chiarpoate la sfatul politiei iar hotii prind curaj. Alti hoti in parlament isi fac legi doar pentru ei. Agenda cetateanului parlit ramane galeata electorala cu care se sapa pe nesimtite groapa unei natiuni.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614