REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum s-a organizat RAJDP pentru recenzia auto

Cum s-a organizat RAJDP pentru recenzia auto

Replica API 15 august 2015 | 23:25 158

Statistici

Statistici

Recensământul auto, demarat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la mijlocul lunii aprilie a.c., este în plină desfăşurare. Acesta va continua până la finele anului, respectiv în luna noiembrie, însă şoferii nu trebuie să-şi facă griji că vor fi opriţi în trafic. Vehiculele, de la biciclete şi căruţe la TIR-uri şi autobuze, vor fi numărate manual de inspectorii CNADNR, prin unităţile sale din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.

Scopul final al acestui recensământ este de a se stabili care sunt cele mai aglomerate şosele din ţara noastră. Pe baza rezultatelor obţinute Compania Naţională de Drumuri poate decide, mai apoi, ce investiţii sunt de făcut, precum lărgiri de drumuri, construirea unor noi poduri sau sensuri giratorii, centuri ocolitoare, drumuri de mare viteză sau chiar autostrăzi. „Pe baza datelor rezultate, sunt stabilite planificarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, planificarea lucrărilor de întreţinere şi repararea drumurilor, programele pentru investiţiile rutiere. Prin recensământul auto, se stabileşte şi se urmăreşte dinamica traficului pe reţeaua rutieră, iar pe baza lui se elaborează statisticile cu caracter naţional şi internaţional în legătură cu evoluţia şi distribuţia traficului pe reţeaua rutieră. Recensământul auto determină elaborarea studiilor pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului, în conformitate cu prevederile legale în domeniul calităţii aerului corespunzătoare legislaţiei UE în domeniu, inclusiv a hărţilor de zgomot“, a declarat, vineri, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian-George Gâmbuţeanu. Consiliul Judeţean Constanţa are atribuţii şi responsabilităţi în organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ a circulaţiei pe drumurile din judeţul nostru. În calitate de administrator al reţelei de drumuri judeţene, RAJDP Constanţa efectuează acţiunea de recensământ auto prin personal şi dotare proprii, în baza „Programului cu obiective şi lucrări de drumuri“ pe anul 2015 al CJC. Potrivit „Instrucţiunilor pentru efectuarea înregistrării circulaţiei pe drumurile publice“, la nivelul judeţului Constanţa funcţionează 49 de posturi de recenzare. Acţiunea se va repeta pe 22 august, 8 octombrie, 11 noiembrie şi 14 noiembrie 2015, în intervalul orar 6-20, au anunţat cei de la RAJDP. În total sunt amplasate 3.350 posturi de recenzare pe drumurile din toată ţara, din care 960 de posturi pentru drumurile naţionale şi 2.390 de posturi pentru cele judeţene şi comunale. Recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv în lunile aprilie, mai, august, octombrie şi în luna noiembrie 2015. Recensământul traficului rutier, care se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00, are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614