REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video

CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video

Replica API 7 decembrie 2021 | 13:03 904

Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat de Moș Nicolae, ca în fiecare an, iar copiii din întreaga lume l-au primit cu brațele deschise și cu ghetuțele curate. Sute de mii de ghetuțe au așteptat cuminți lângă ușă pentru a fi umplute cu multe cadouri. Deși Moș Nicolae a ținut cont de dorințele fiecăruia, nu a ezitat să pună, din când în când, și câte o nuielușă în ghetuțe, pentru a le reaminti copiilor că trebuie să fie cuminți ca să primească cele mai frumoase cadouri. Astfel, potrivit materialului video atașat, puteți observa cum s-au bucurat micuții de la malul mării.

Pregătirile pentru ziua lui Moș Nicolae au fost în toi la începutul lunii decembrie și toți copiii au fost nerăbdători în așteptarea lui. Aceștia au jurat că au fost cuminți și că au meritat darurile dulci ale bătrânului cel darnic. Potrivit tradiției, cei mici trebuie să-și curețe temeinic ghetuțele, să le lustruiască. Dacă nu vor respecta întocmai cele mai sus menționate, Moș Nicolae va trece pe la ei fără să lase vreun cadou, ci o nuielușă potrivit mărimii fiecăruia și împodobită corespunzător. Tot tradiția spune că această nuielușă trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până de Crăciun, înseamnă că sfântul ”a mijlocit„ iertarea celui ce a primit-o.

Povestea lui Moș Nicolae!

Se spune că în acele timpuri, pentru ca o fată să fie luată în căsătorie, avea nevoie de o zestre considerabilă dăruită de tatăl său, iar cu cât zestrea era mai mare, cu atât creșteau șansele ca fata să-și găsească un soț mai bun. Atunci când fata cea mare a ajuns la vârsta la care trebuia să se mărite, episcopul Nicolae a lăsat la ușa casei nobilului, pe timp de noapte, un săculeț cu aur. Același lucru s-a întâmplat și când a venit vremea de măritiș și pentru cea de-a doua fată. Când a venit vremea ca și cea de-a treia fată să se mărite, nobilul, curios să afle cine îi lasă săculeți cu aur, a stat de pază și l-a văzut pe Nicolae. Acesta și-a dat seama că este urmărit și a luat săculețul, s-a urcat pe casă și a dat drumul săculețului prin hornul casei, într-o șosetă care era pusă la uscat. Astfel a apărut și tradiția conform căreia se agață șosetele de șemineu.

Nicolae l-a rugat totuși pe nobil să păstreze secretul, însă acesta nu a respectat rugămintea episcopului și a povestit tuturor. Ulterior, oricine primea un cadou neașteptat credea că este de la Nicolae și îi mulțumeau pentru cadou. Cei trei saci cu aur au devenit conform legendei simbolul Sfântului Nicolae sub forma a trei bile de aur, de aici moștenindu-se tradiția de a oferi portocale cu ocazia Sf. Nicolae.

Cine este Sfântul Nicolae?

Moş Nicolae este o personificare populară a timpului îmbătrânit. El a preluat din calendarul creştin numele și data de celebrare de Sfântul Nicolae, un personaj real (episcop de Myra), apărător al credinţei în Iisus. El a fost recunoscut ca sfânt începând din secolul al XVI-lea. Deci, Moş Nicolae a existat ca trup şi suflet, acum el există ca spirit, fiindcă întruchipează bunătatea, credinţa şi generozitatea.

Cum au reacționat micuții din Constanța!?

Așa cum este menționat mai sus, copiii de la malul mării au fost surprinși plăcut de darurile moșului. Spre exemplu, Ștefănel și Diana se pare că au trudit toată seara ca ghetuțele lor să strălucească în întâmpinarea lui Moș Nicolae. Iată că asta s-a și întâmplat, întrucât aceștia au primit tot ceea ce au cerut. Potrivit videoclipului, Ștefănel a fost puțin dezamăgit de darurile primite, nedându-și seama că acelea nu-i aparțineau ci erau ale surorii lui. Întrebat de către mama lui ce-i transmite lui Moș Nicolae, cel mic a răspuns rușinos:”îi spun că nu m-a uitat deloc și mulțumesc”. Diana, fiind mai mare și puțin mai rezervată, i-a mulțumit lui Moș Nicolae, primind în dar, o carte, o cană, dar și multe alte dulciuri.

Video:

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614