REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum să ne ferim de "șuții" care ne pândesc în autobuze și în magazine

Cum să ne ferim de "șuții" care ne pândesc în autobuze și în magazine

Replica API 26 ianuarie 2016 | 00:00 150

Întrucât printre noi nu se află doar oameni de… "bine", oamenii legii continuă acțiunile preventiv informative și vin cu sfaturi cu privire la acțiunile hoților din buzunare sau ale celor care acționează în magazine.

Prin urmare, evitaţi să vă urcaţi în mijloacele de transport aglomerate. Dacă totuşi este aglomeraţie şi vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul. Nu vă inghesuiţi şi nu permiteţi sa fiţi înghesuit, atrăgând atenţia cu voce tare! Tineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun. O geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia hoţilor, buzunarul de la spatele pantalonului este vulnerabil. Prin urmare, ţineţi portofelul şi actele într-un buzunar interior al vestimentaţiei. La cumpărături, manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, supravegheaţi geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei incercari de furt a unui hoț. Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor; Portofelul nu se aşează niciodată în genţi sau sacoşe deasupra cumpărăturilor. Nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături. Nu vă lasaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614