REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cum să nu devii sclav în ţară sau în străinătate. Sfaturi de la poliţişti

Cum să nu devii sclav în ţară sau în străinătate. Sfaturi de la poliţişti

Replica API 27 iulie 2018 | 02:19 569

Exploatarea prin muncă este una dintre cele mai întâlnite forme de abuz ca urmare a traficului de persoane, spun oamenii legii. Aceasta reprezintă supunerea la executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat şi ţinerea în stare de sclavie sau alte procedee asemănătoare de lipsire de libertate sau de aservire.

Pentru evitarea pericolului de a fi exploataţi prin muncă, în ţară sau în străinătate, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă agenţia, prin care ţi-ai găsit un loc de muncă, funcţionează în mod legal. Asigură-te că ai toate informaţiile necesare pentru a lua decizia corectă. Acceptă doar ofertele care presupun contracte de muncă şi nu lua în considerare promisiunile verbale. Anunţă cu cine, unde şi cum pleci din localitatea de domiciliu sau din ţară. Stabileşte o parolă pe care să o foloseşti în convorbirile cu apropiaţii, dacă ai probleme. Află numărul de telefon al Ambasadei României din ţara respectivă. Nu da nimănui actele tale de identitate, cu excepţia autorităţilor de la vamă/poliţie. Păstrează în locuri diferite copii ale documentelor necesare călătoriei. Reţine că la 0.800.800.678 - Helpline, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane îţi oferă ajutor. Reamintim că Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane derulează, în această perioadă, Campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă "Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile".

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine-venita aceasta informatie in contextul in care lumea sta la coada sa fuga din tara.
1
0
Faptele gen trafic de persoane si insclavizare sa fie pedepsite cu inchisoarea pe viata . Fara inlaturarea din societate a celor cu apucaturi de felul asta si a celor violenti,totul e frectie la stalpul de beton.
1
1
In tara suntem deja sclavi,majoritatea angajatiilor pe salari asemanatoare tariilor bananiere,nu unei tarii Europene.
1
1
Enache Luminita de la Polaris injura angajatii si ii batjocoreste ca in codru.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369