REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum să slăbeșți după naștere - 7 sfaturi utile și dieta de 3 zile

Cum să slăbeșți după naștere - 7 sfaturi utile și dieta de 3 zile

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 874

Pentru a pierde grăsimea acumulată în exces în timpul sarcinii, alăptarea poate fi de mare folos, întrucât metabolismul bazal și arderile sunt mai intense în timpul alăptării. Se știe că dacă alăptezi, slăbești mai ușor după naștere.

Alături de un consum crescut de apă și de câteva măsuri dietetice de bun simt - renunțarea la dulciuri, făinoase, biscuiți umpluți sau alimente prăjite, alăptarea este principalul aliat care contribuie la o pierdere treptată și naturală în greutate, între 300 și 500 de grame pe săptămâna. Se știe că dacă alăptezi, slăbești mai ușor după naștere, scrie doc.ro.

Există bineînțeles, o serie de strategii pe care le poți aplică pentru a pierde în greutate, în special la nivelul abdomenului, cum ar fi alăptarea la cerere, care de-altfel îi priește și micuțului tău, dar și anumite exerciții care se adresează grăsimii abdominale în special, dar și grăsimii coapselor și feselor. Pe parcursul slăbirii abdominale, purtarea unei centuri adecvate poate fi de folos, ajutând pielea să își recapete mai rapid tonusul.

Centurile speciale abdominale sunt recomandate de zeci de ani postpartum, poate că ai auzit despre ele și de la mama și bunica ta, întrucât ajută în primul rând la susținerea structurilor abdominale. În acest fel, încurajează vindecarea și previne întinderea neregulată sau deteriorarea musculaturii abdominale, striate sau netede, mai ales după o operație cezariană.

7 strategii pentru a slabi după naștere

Iată câteva sfaturi ușor de aplicat pentru recăpătarea siluetei, postpartum:

Alăptează ori de câte ori copilul dorește, deoarece favorizează producția de lapte, proces care consumă mai multă energie.

Prepară alimentele la abur, este mai sănătos, oferă mai mulți nutrienți și mai puține calorii.

Folosește o centură postpartum, deoarece facilitează reașezarea organelor interne, promovează refacerea tegumentului extrem de destins în sarcina, reconfigurează talia și oferă un aspect plăcut siluetei.

Bea 2-3 litri de apă pe zi, pentru a asigura o producție bună de lapte și pentru a ajută la menținerea unui stomac mereu pe jumătate plin, ceea ce inhibă foamea.

Bea ceaiuri, cum ar fi ceai de fenicul, anason, mușețel, tei; toate ajută la scăderea retenției hidrice, fără a afecta calitatea laptelui pentru copil.

Mergi la plimbare cu copilul în cărucior sau în rucsacul special, până când acesta are 11 kg, cel puțin 30 de minute în fiecare zi, de preferat în parc, deoarece plimbarea în aer liber îmbunătățește circulația sângelui, arde calorii și, de asemenea, contribuie la o stare de bine și relaxare.

Fă exerciții acasă cu copilul, deoarece această activitate tonifiază mușchii, combate stările de proastă dispoziție și crește apropierea de cel mic, distrându-l foarte mult. Despre aceste exerciții găsești mai multe informații aici.

Cum îți recapeți abodmenul plat, după ce ai născut

Urmând aceste sfaturi femeile pot slabi și își pot recăpăta abdomenul plat, dar este important să se știe că o slăbire accelerată nu este sănătoasă (mai mult de 2 kg pe luna) mai ales când alăptezi, chiar și dacă alăptatul s-a rărit, când bebelusul a trecut la diversificare, respectiv o dată sau de două ori pe zi.

Dietă ideală pentru a scapă de grăsimea în exces de la nivelul centurii abdominale, acumulată în timpul sarcinii, nu poate fi prea restrictivă, mai ales dacă femeia alăptează, deoarece pentru a asigura o bună calitate a laptelui, organismul are nevoie de nutrienți și calorii, care sunt furnizate de dietă mamei . Altfel, aceștia sunt preluați din rezervele mamei, ducând la carențe de calciu, magneziu, fier etc.

În această etapă, proaspătă mama ar trebui să aibă 5-6 mese pe zi și să bea multă apă între mese, pentru a nu afecta digestia și producerea laptelui.

Alimentele de baza sunt proteinele, salatele și legumele, ocazional fructele, și cerelale integrale, deoarece acestea sunt bogate în fibre, care ajută procesul de slăbire.

Exemplu meniu dietă postpartum

Ziua 1

Micul dejun: o portocală întreagă sau alt fruct (măr, pară), 1 iaurt degresat și pâine de secară prăjită unsă cu puțîn unt

Gustare: ceai de mușețel cu lămâie și 1 iaurt degresat

Prânz: 150 g peste la plită, cu lămâie și ulei de măsline, garnitură de linte cu ceapă roșie și pătrunjel

Gustare: 1 felie de pâine integrală cu o felie de brânză și 250 ml de suc de sfeclă roșie, măr și zmeură

Cină: 250 g de legume fierte la abur cu 150 g de piept de curcan sau friptură de vițel, o rodie

Ziua 2

Micul dejun: omletă într-o tigaie unsă cu unt de cocoș, cu ceapă călită și mărar, 1 iaurt degresat și o felie pâine de secară

Gustare: ceai de fenicul cu lămâie și câteva bucățele de urdă cu afine

Prânz: 150 g friptură de vițel, garnitură de orez sălbatic cu ciuperci și pătrunjel

Gustare: 2 felii de pâine se secară, cu o frunză mare de salată verde și șuncă de curcan, un măr

Cină: 250 g de fasole verde păstăi, cu usturoi și oregano, cu o bucată de urdă sau caș/ telemea proaspătă, o pară

Ziua 3

Micul dejun: 30 de grame de cereale integrale și fulgi de ovăz, un borcan de kefir

Gustare: ceai de anason și o budincă de chia, cu un praf de cacao sau scorțișoară

Prânz: 3 cotlete mici de miel, cu salată de andive cu muștar, lămâie și ulei de măsline, două caise

Gustare: 2 felii de pâine integrală cu o felie de cașcaval și o roșie tăiată felii, cu puțin ulei de măsline și oregano

Cină: somon la plită cu sparanghel, dovlecel și morcovi baby la grătar; o jumătate de ananas proaspăt, stropit cu zeamă de limetă (lime).

Dieta este orientativă și urmărește principiile de baza. Ingredientele pot fi înlocuite după gust și preferințe, cu cele din aceleași grupe și categorii alimentare.

În această faza, este important să bei cel puțîn 3 litri de apă pe zi pentru a menține organismul hidratat, fapt care facilitează recuperarea și ajută la producerea de lapte matern. De asemenea, ceaiul de mușețel, anason și fenicul pot fi băute pe tot parcursul zilei, având că efect stimularea producerii de lapte.

Exercițiile fizice și sportul sunt bune, deoarece contracția musculară contribuie că excesul de lichid să fie condus la rinichi și eliminat prin urină. Cu toate acestea, excesul de sport, practicat intensiv, reduce producția de lapte matern.

După ce alăptarea s-a terminat, se pot intensifica exercițiile și se poate aplică o dietă mai restrictivă, precum cea de mai sus, însă din care se elimina complet gustările. Această va permite pierderea în greutate cu 2-3 kg pe luna, din care 1 kg poate fi reprezentat de lichidele ce constituie retenția hidrosalina nesănătoasă.

Alege superalimente

Chiar dacă eșți proaspătă mămică, nu uită că organismul tău are nevoie de o alimentație cât mai bogată și cât mai hrănitoare, mai ales dacă ești în perioada de alăptare. Alege, așadar, alimente care sunt foarte bogate în nutrienții de care ai nevoie și care să fie sărace în calorii și în grăsimi.

Peștele este unul dintre aceste superalimente, deoarece este bogat în DHA, un acid gras esențial Omega 3, care îți ajută bebelușul să aibă un creier sănătos și un sistem nervos sănătos. Cele mai bune surse de DHA sunt peștele de apă rece, precum somonul, sardinele și tonul.

Laptele și iaurtul sunt, de asemenea, superalimente pentru proaspătă mămică, deoarece acestea sunt bogate în calciu, de care ai nevoie pentru a-ți menține oasele puternice. Nu uită de proteine: carnea slabă, carnea de pui și fasolea boabe sunt sărace în grăsimi și au un conținut bogat de proteine și de fibre. Sunt alimente benefice acum și te vor ajută să menții senzația de sațietate mai multă vreme.

Cere ajutorul unui specialist

Dacă te lupți de luni bune să slăbești, poți cere ajutorul medicului tău și al unui medic nutriționist. Acesta din urmă te poate ajută să creezi un plan alimentar care te va ajută să slăbești într-un mod sigur și eficient, iar medicul tău îți va spune câte kilograme trebuie să dai jos și când ai voie să începi să faci anumite exerciții fizice.

Stabilește-ți obiective realiste

Cele mai multe femei dau jos 5,9 kg în timpul nașterii, inclusiv greutatea copilului, placentă și lichidul amniotic. În prima săptămâna după naștere, vei pierde și mai mult în greutate, pe măsură ce "dai jos" retenția de lichide, însă grăsimea care s-a depus pe corp în timpul sarcinii nu va dispărea de la sine.

Cu ajutorul dietei și prin intermediul exercițiilor fizice regulate, poți să dai jos 0,5 kg pe săptămâna. Este posibil, spun experții, să dureze între 6 luni și 1 an până să revii la greutatea de dinainte de sarcina, fie că alăptezi sau nu bebelușul. Așa că sfatul experților este să nu îți forțezi corpul, să stabilești un set de obiective realiste și să ceri ajutorul unui nutriționist sau unui antrenor personal, pentru a face schimbările necesare în stilul tău de viață.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102